/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Com aprofitar les tendències en l’alimentació per millorar el restaurant

Satisfer els clients i augmentar la rendibilitat són els principals problemes a què s’enfronta tot propietari o gerent d’un negoci de restauració. Aprofitar les tendències de la indústria alimentària és fonamental per garantir l’èxit de qualsevol restaurant.

Adaptar el model de negoci i implantar noves tecnologies us ajudarà a satisfer la creixent demanda dels clients i optimitzar processos. Des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​us expliquem com aprofitar les noves tendències en l’alimentació per millorar el vostre restaurant.

Nous models de negoci per a restaurants

Els restaurants híbrids combinen diversos elements per obtenir fonts d’ingressos diferents en un espai més petit i eficient. Aquest model de negoci és cada cop més popular perquè s’adapta a les necessitats del consumidor actual. A continuació us expliquem les característiques dels restaurants híbrids i les dark kitchens.

Restaurants híbrids

Els restaurants que implanten un model híbrid poden combinar una experiència gastronòmica premium amb una experiència de menjar ràpid, o fins i tot un format de menjar de carrer.

Oferir múltiples formats vol dir que els clients poden triar l’experiència que volen gaudir, cosa que els permet arribar a més segments i aprofitar els diferents moments del dia. Alguns exemples són:

 • Restaurants que inclouen una secció de preparació de comandes i recollida pels clients.
 • Restaurants que ofereixen un servei complet a la nit i un servei de taulell durant el dia.
 • Negocis de restauració que inclouen una zona exterior amb un camió de menjar que ofereix plats exclusius.

Dark kitchens híbrides

Les Dark Kitchen híbrides ofereixen opcions de comanda més enllà del lliurament i el menjar per emportar. Com els restaurants híbrids, integren múltiples parts en un espai multifuncional.

Els propietaris de Dark Kitchen que utilitzen un model híbrid busquen principalment atraure més clients a la cuina i crear una connexió personal amb els seus clients. Essencialment, una Dark Kitchen híbrida resol el desafiament més gran d’aquests negocis en eliminar la manca d’interacció directa amb els clients. Alguns exemples són:

 • Dark Kitchens amb una zona d’espera per als clients i quioscos per fer autocomandes.
 • Negocis de Dark Kitchen que s’associa a una altra marca de restauració per augmentar la visibilitat dels dos negocis.

Quines tendències pots aprofitar a un restaurant?

Digitalització i ús de tecnologia

La digitalització permetrà que tots els punts de tecnologia i informació treballin plegats per millorar l’eficiència operativa i l’experiència del client. Aquests aspectes seran diferenciadors clau dels negocis tradicionals.

Les solucions tecnològiques per a restaurants que seran tendència el 2023 inclouen: sistemes de pagament i comandes sense contacte, automatització, intel·ligència artificial i robòtica, agregadors de comandes en línia, etc.

Total Food Control és una APP creada per experts en seguretat alimentària que us ajudarà a optimitzar els processos de recepció, producció i lliurament de productes. Aconsegueix la teva prova gratis de 10 dies registrant-te al següent enllaç: CLICK AQUÍ

Inverteix en la sostenibilitat

Els models de restaurants que responen a la creixent demanda de sostenibilitat per part dels consumidors tenen més probabilitats de construir una sòlida reputació de marca, fer créixer la base de clients i augmentar els guanys.

En altres paraules, és més important que mai invertir realment en la sostenibilitat i en les comunitats que serveix.

Implanta preus dinàmics

Els gerents de restaurants comencen a explorar preus dinàmics per abordar l’escassetat de mà d’obra, els problemes de la cadena de subministrament i l’augment dels preus dels productes bàsics.

Si estàs disposat a implementar preus dinàmics al teu menú, el més important que has de recordar és que no es tracta només d’augmentar els preus quan la demanda és alta. Els preus dinàmics també signifiquen preus més baixos durant les hores de menys activitat.

Trucs per destacar el menú del teu restaurant

 • Facilita l’elecció dels plats als teus clients eliminant de la carta els productes que menys es venguin i inclou només allò que surti millor.
 • Col·loca plats amb ingredients de temporada aprofitant les tendències.
 • Fes servir colors que provoquin benestar i frescor tant al teu menú com a la decoració del teu restaurant.
 • És indispensable que el teu menú aparegui als mitjans digitals perquè qualsevol usuari pugui veure’l tant a la teva web com a les xarxes socials.
 • Destaca els plats que més agradin als teus clients per garantir que els consumeixin.
 • Usar descripcions detallades us ajudarà que el client prengui la decisió de compra.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona, consultoria alimentària a Barcelona, ​​podem assessorar-te en matèria de seguretat alimentària per complir amb la normativa vigent. A més, brindem serveis d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) per garantir el control de qualitat dels aliments en tots els processos de producció a la indústria alimentària.

Si necessites ajuda per controlar la seguretat alimentària, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del formulari de contacte i et contestarem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?