/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Com millorar l’eficiència a la cuina i reduir els costos

Tot negoci de restauració es troba amb una sèrie de reptes que dificulten la rendibilitat del negoci. Intentar reduir costos i optimitzar processos és indispensable per augmentar els beneficis i assolir un negoci molt més rendible. En aquesta ocasió, us hem preparat tot tipus de consells que us ajudaran a reduir els costos del restaurant i augmentar l’eficiència de la vostra cuina.

Trucs per augmentar l’eficiència de la cuina

Tots els xefs i els gerents de cuina s’enfronten al mateix problema: augmentar l’eficiència de la cuina. Després d’auditar els nostres clients del sector de l’hostaleria i la restauració, hem trobat 4 aspectes a millorar a la gran majoria de negocis. Aquests són els nostres trucs i consells per millorar l’eficiència de la cuina als restaurants:

Redueix els costos d’electricitat

Aplicar nous protocols energètics al restaurant és més senzill del que creus. Tot i que l’electricitat suposa un 70% dels costos del negoci, hi ha diverses pràctiques que ajuden a reduir el consum.

Per exemple, fer servir equips amb l’etiqueta de “màxima eficiència” (tant a la cuina com als banys) pot suposar un estalvi de milers de dòlars a l’any. A més, reemplaçar els llums per bombetes LED farà que requereixin menys energia per il·luminar. Altres consells molt útils són: portar un control de les factures i marcar un pla d’acció, apagar la il·luminació i els equips inactius, reduir la temperatura ambient de la cuina, etc.

Optimitza la neteja

La neteja del local és indispensable per generar un entorn agradable per als clients. A més, una mala neteja dels equips i els espais pot arribar a causar intoxicacions alimentàries o afavorir l’aparició de bacteris. Crear un pla de neteja ajudarà a saber la freqüència amb què s’ha de netejar cada element i reduir els costos usant cada producte en la mesura correcta.

Estalvia en temps de treball

El rendiment dels empleats és el resultat de la seva fidelitat amb l’empresa i la motivació correcta dels gerents i encarregats. Per això, com més compromesos estiguin amb l’empresa, més gran serà l’eficiència que tinguin en realitzar cada procés i feina. Per estalviar temps i aconseguir que els treballadores proposin noves idees, cal mantenir-los positius i amb un bon ambient de feina.

Estalvia en matèries primeres

Fer un seguiment del preu dels productes i conèixer les tendències de pujades i baixades de preu ens ajudarà a comprar les primeres matèries en el millor moment. Si els preus dels ingredients pugen massa, podeu retirar temporalment els plats de la carta fins que les condicions externes millorin.

Trucs per reduir els costos d’aliments

En els temps que corren, ha augmentat el preu de la majoria de productes i aliments. Si sumem això al malbaratament alimentari i les minves que es produeixen en una cuina, el marge de benefici cada cop és menor. Per això, és important trobar maneres de reduir el cost dels aliments i disminuir el malbaratament. Aquests són alguns dels nostres consells:

 1. Revisa el teu inventari setmanalment per trobar quins ingredients i subministraments fas servir més. Això determinarà quins ingredients s’han de comprar més sovint que altres.
 2. Crea ofertes diàries si hi ha massa articles o ingredients específics que cal utilitzar abans que caduquin.
 3. Pren nota de qualsevol menjar tornat, vessat, cremat i plats a mig menjar perquè la mida de la porció era massa gran. Això es pot utilitzar d’aprenentatge per ensenyar als empleats a tenir més cura de no desaprofitar aliments.
 4. Optimitza diversos processos del negoci amb un software de gestió com Total Food Control.
 5. Fes servir el control de porcions o la quantitat correcta d’ingredients quan preparis cada plat.
 6. Negocia amb el proveïdor actual o compra a un millor preu amb una altra empresa.

Com es poden reduir els costos d’un restaurant?

 • Crea els teus plats usant ingredients de temporada.
 • Aprofita al màxim cada part del teu producte.
 • Compra aliments locals, ja que acostumen a tenir preus més baixos.
 • Fes servir el mateix ingredient en més de dues receptes.
 • Serveix la quantitat correcta a cada plat.
 • Programa les teves compres i mantingues un bon control d’inventari.
 • Contractar les persones adequades per a cada lloc de treball.
 • Proporciona una formació continuada.
 • Determina el nombre exacte de treballadors que necessites.
 • Inverteix en equips que puguin automatitzar certs processos.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona, consultora de seguretat alimentària a Barcelona, ​​portem més de 15 anys ajudant negocis d’alimentació a implantar el pla APPCC, garantir la seguretat alimentària, etc. Oferim diferents cursos i càpsules formatives per mantenir al dia els coneixements sobre seguretat alimentària a totes les persones relacionades amb l’hostaleria i la restauració.

De fet, tenim seccions específiques per a cada tema relacionat amb la manipulació d’aliments, etiquetatge, APPCC i molt més. Si necessites ajuda amb el teu negoci de restauració, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del formulari de contacte i et contestarem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?