BLOG

Com prevenir i controlar les plagues a restaurants i hotels
A causa de les múltiples restriccions imposades per la Unió Europea sobre l’ús de productes químics, les mesures de precaució són la principal estratègia per evitar les plagues al sector hoteler. A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​volem ajudar-te a prevenir i controlar les plagues. Per això, t’hem preparat una sèrie de consells amb què podràs controlar les plagues de la millor manera possible.

Mesures per a la prevenció de plagues

Totes les accions que pugueu prendre per prevenir l’aparició de plagues tenen uns objectius concrets. Per començar, cal evitar que aquests organismes entrin a l’edifici des de l’exterior amb mosquiteres, portes dobles, etc. D’altra banda, cal controlar els factors que afavoreixen el desenvolupament d’aquestes plagues. A continuació us donem alguns consells per a la prevenció de plagues als diferents llocs d’un restaurant.

Cuina

  • Neteja bé els utensilis de cuina i no deixis els plats bruts fora durant la nit perquè no acumulin brutícia que pugui atraure insectes.
  • Mantingues el menjar allunyat del terra per evitar el fàcil accés dels animals.
  • Inclou racons i esquerdes, com els fons dels gabinets, al teu programa de neteja perquè no acumulin restes de menjar.
  • Treu les escombraries cada nit o amb més freqüència per evitar paneroles i mosques.
  • Elimina les fruites i les verdures massa madures, ja que són un desencadenant directe de les mosques de la fruita.
  • Neteja la part superior, la inferior i l’interior dels prestatges per assegurar-se que estiguin lliures de deixalles i altres restes de menjar que puguin atraure insectes com les formigues.
  • Evita que els animals ingressin a les àrees on es manipulen aliments.
  • Retira les restes de menjar de les clavegueres, neteja i desinfecta per evitar mosques, paneroles i altres insectes.

Menjador

  • Neteja les taules i les cadires per evitar que s’acumulin residus.
  • Assegureu-vos que el terra estigui sec per evitar que s’acumulin plagues a l’aigua.
  • Neteja immediatament qualsevol vessament de líquid o menjar.
  • No permetis que es mengi fora de les zones habilitades.
  • Has de moure les taules i cadires regularment per netejar les restes de menjar que s’acumulen a sota.
  • Buida el cub del pal de fregar després d’usar-lo.
  • Aspira el terra i neteja la barra al final de la nit per evitar que s’acumuli la pols en excés.

Instal·lacions

  • Les galledes d’escombraries han d’estar col·locades a 5 metres de l’edifici com a mínim.
  • Un cop a la setmana s’han de netejar i buidar tots els recipients de rentat i el terra al seu voltant.
  • Cobrir les galledes d’escombraries amb tapes que siguin hermètiques per evitar que l’olor surti.
  • Instal·lar portes automàtiques a l’entrada principal és una bona opció per assegurar-vos que sempre està tancada.
  • Mantenir els aparcaments i voreres sense escombraries.
Cultura de seguretat alimentària

Principals plagues a restaurants

És molt important prendre les precaucions que t’hem anomenat anteriorment per prevenir l’aparició de plagues. No obstant això, en el cas que ja n’hi hagi alguna, hem d’identificar els elements necessaris per eliminar-la. Algunes de les espècies més comunes que poden contaminar les cuines del sector hoteler són: rates i ratolins, mosques, formigues, paneroles, xinxes, etc. Aquestes són algunes de les característiques de les plagues més comunes:

  • Mosques: Aquests insectes dipositen bacteris a les superfícies on es posen. La seva aparició pot ser causada per productes en mal estat, deficiències en higiene i acumulació d’aigua entre altres coses.
  • Plagues que s’enfilen: Les paneroles i formigues poden aparèixer en qualsevol lloc on hi hagi menjar. Als seus cossos transporten bacteris que poden causar pneumònia, intoxicacions alimentàries i diarrea.
  • Insectes que piquen: Poden ser comuns als restaurants que tinguin terrasses amb vegetació. Les causes d’aparició d’aquests insectes poden ser els tolls d’aigua i les flors o arbres.

Què passa quan un restaurant o hotel no es protegeix de les plagues?

Cal tenir en compte que treballem al sector dels serveis i estem de cara al públic, per la qual cosa és especialment important mantenir sans els nostres clients. En cas contrari, les conseqüències podrien ser la propagació de malalties i la contaminació alimentària o mediambiental de què serem els únics responsables. Aquestes situacions poden tenir efectes més greus a llarg termini com ara augment de costos, dany reputacional i sancions o possibles denúncies.

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​estem compromesos amb la qualitat i la innocuïtat dels aliments. Som experts en la implantació del pla APPCC, i ho adaptem a la realitat de cada empresa, fent un seguiment continu per garantir al 100% la seguretat alimentària. Si vols més informació sobre el control de plagues o vols consultar els nostres serveis, pots emplenar el formulari de contacte i et respondrem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?