/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Consells de neteja a restaurants i hostaleria

Mantenir una bona neteja del restaurant al teu negoci d’hostaleria és un factor molt important tant per als clients com per als empleats. A més, al treballar amb aliments, és indispensable garantir la seguretat alimentària i prevenir possibles riscos usant aspectes bàsics d’higiene. Des de Proacciona, et donem alguns consells que t’ajudaran a mantenir segures totes les zones del teu restaurant a l’hostaleria.

La importància d’una bona neteja als restaurants

La higiene de les instal·lacions et permetrà conservar els ingredients i matèries primeres en òptimes condicions evitant intoxicacions alimentàries. La mala neteja dels restaurants pot provocar l’acumulació de bacteris i el risc d’esdevenir una font d’infecció per als empleats i els treballadors.

Un altre aspecte que cal considerar és la protecció contra incendis. La major part dels residus generats a les nostres activitats a la cuina són inflamables. És el cas dels productes de neteja grassos, químics de superfícies com ara taules, màquines, etc. Si aquestes restes entren en contacte amb el foc, el risc d’incendi és evident i molt perillós.

Amb una higiene adequada evitaràs que es formin plagues, i no hauràs de destinar una part del teu pressupost a contractar els serveis d’una empresa de control de rosegadors i plagues.

Trucs de neteja per a restaurants

  • Els productes de neteja que fem servir han d’estar ben etiquetats per evitar confusions.
  • A l’hora de triar un producte de neteja, no us deixeu portar per la publicitat. Llegeix cada etiqueta i assegura’t que compleixen les teves necessitats.
  • Es recomana fer servir diferents draps i baietes a la cuina, per netejar la sala i tenir una peça separada per a cada tasca.
  • Separa les escombraries de la zona de preparació i llença-les diverses vegades al dia.
  • Encara que és obvi, sempre has de recordar que el greix recent és més fàcil d’eliminar que el greix fix a la cuina.
  • Les revisions regulars de la ocurrència de plagues ajudaran a controlar possibles infestacions.
  • Els aliments que no es serveixin i s’hagin de congelar, o els que hagin estat envasats al buit han d’estar etiquetats amb la data d’envasament i els seus components.
Cultura de seguretat alimentària

Zones de neteja a restaurants

Cada zona del teu local s’ha de netejar exhaustivament per evitar l’acumulació de residus. A continuació t’expliquem quines són les necessitats de cada zona del teu local perquè puguis netejar-lo correctament:

La cuina

Els utensilis, àrees i màquines utilitzades s’han de netejar al final de cada servei de menjars (esmorzar, dinar i sopar). És el cas de ganivets, planxes i graelles, escumadores, batedores, utensilis de cuina usats, taules de tallar, fogons, forns, etc.

Al final de la jornada es netejaran a fons terres, parets esquitxades, diferents superfícies de mobles de cuina, etc. Tot això utilitzant productes germicides.

La sala i terrassa

Quan tots els clients se n’han anat, és hora d’higienitzar les dues àrees. Hem d’escombrar i fregar a fons cada racó i esquerda, utilitzar productes higienitzants per a terres, lleixiu, etc.

És important que recollim tots els mobles abans de netejar la sala i la terrassa. Si les taules i les cadires són apilables (especialment a les terrasses), és millor agrupar-les per deixar espai per al pas i la neteja.

La barra

Com altres àrees, les barres s’han de desinfectar almenys una vegada al dia abans que els restaurants puguin tancar.

Barres, vitrines, copes, ampolles de vi, caixes registradores, cafeteres, etc. Tot ha d’estar net per al dia següent. Tampoc podem oblidar-nos de buidar les prestatgeries i vitrines de la barra per higienitzar la zona i els elements allà col·locats, com ara gots, ampolles o caixes registradores.

Els lavabos

En els moments en què l’afluència de públic sigui baixa, els banys dels nostres restaurants s’hauran de sanititzar. Els sanitaris estaran lluents per evitar males olors, terres bruts i enganxosos, quedar-se sense paper i sabó, etc.

Per a la desinfecció de vàters utilitzem productes químics adequats per a la neteja profunda de vàters, miralls, vidres, etc. Cal tenir en compte el terra del bany.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?