/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

El 71% dels consumidors estan disposats a pagar més per productes transparents i amb una bona traçabilitat
trazabilidad alimentaria, control de la trazabilidad, alimentos y bebidas, alimentación, bebidas, seguridad alimentaria, plan appcc

Marina ha d’escollir entre un paquet de magdalenes A per 2€ o un paquet B per 3€, però només en té 2,5€. Què farà? Tornarà a casa a buscar els cinquanta cèntims que n’hi falten per comprar el paquet de magdalenes que té l’etiqueta més transparent i que explica d’on provenen els seus ingredients, és a dir, que té una bona traçabilitat. I és que Marina forma part del 71% dels consumidors que està disposat a pagar una quantitat addicional de fins a 37% pels productes d’aquelles empreses que ofereixen una total transparència i traçabilitat, segons un estudi de la multinacional IBM en col·laboració amb la National Retail Federation fet a 19.000 consumidors de 28 països diferents, incloent-hi Espanya. Continua llegint, t’expliquem per què!

Per què és important la transparència?

La pandèmia mundial per Covid-19 ha fet que els consumidores den mucha más importancia a la transparencia. Si pots assegurar la transparència i la innocuïtat alimentària en tots els processos de la cadena de subministrament, els consumidors confiaran en els productes que comercialitzes i aconseguiràs rendibilitat per a la teva empresa. En el context actual, on hi ha una gran proliferació de marques i productes, els consumidors valoren més els valors de lempresa i la conveniència dels productes i diferenciar-se és important. De fet, el 79% dels consumidors declara que és important que les marques proporcionin una autenticitat garantida utilitzant, per exemple, certificacions.

Traçabilitat: el consumidor vol saber què hi ha darrere dels aliments

A més de la transparència, les empreses també deuen incloure solucions que permetin proporcionar dades de traçabilitat de manera efectiva. Ja no n’hi ha prou amb oferir aliments als consumidors, sinó que demanen un accés senzill i instantani a la informació del producte, com la forma com s’elabora, la qualitat dels ingredients, el seu origen… Per aquest motiu, és més important que mai portar un bon control de la traçabilitat per donar al consumidor tota la informació que necessita per confiar en els productes i assegurar-se que estan alineats amb el seu estil de vida i amb la seguretat alimentària. Disposar d’un bon sistema de control de la traçabilitat es, doncs, una peça clau a qualsevol empresa del sector de l’alimentació.

Els consumidors donen més importància als valors dels productes que al preu

La creixent preocupació pel canvi climàtic i la pandèmia mundial per a la Covid-19 ha fet que els consumidors posin en valor la seguretat alimentària, els aliments sostenibles, ètics i de proximitat. Això ha provocat un canvi en els hàbits de consum i ara els consumidors analitzen què hi ha darrere del producte que consumeixin i aposten per empreses amb les quals comparteixen valors. De fet, el 35% dels consumidors assegura que està disposat a pagar-ne més per productes sostenibles, ja siguin ecològics o reciclats.

Segons un estudi de Whole Foods, el consumidor ja no li val el simple reclam en carta que prometi que un producte és saludable o sostenible sinó que busca conèixer la traçabilitat dels aliments i estar segurs que aquests estan veritablement alineats amb el seu estil de vida. Per això, totes aquelles marques capaces de demostrar que ofereixen un producte saludable i sostenible en sortiran reforçades.

Com puc guanyar la confiança del consumidor?

Ja has vist com els consumidors s’han tornat més exigents, els seus hàbits de consum han canviat i les preocupacions per la seguretat alimentària han augmentat. Com ho pots fer per guanyar-te la confiança? El repte del sector alimentari és garantir en tot moment la transparència i la traçabilitat per garantir una experiència final positiva en el consumidor. En aquest sentit, estar certificat a la norma IFS o la norma BRC i disposar d’un sistema APPCC adaptat és clau per aconseguir la confiança del client.

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària a Barcelona, ​​t’ajudem a guanyar-te la confiança dels consumidors amb les millors solucions adaptades a la teva pime. Fa més de 15 anys que implantem el pla APPCC, sistema que garanteix el control exhaustiu de la traçabilitatdels aliments. També us assessorem a l’hora d’implantar la norma IFS o la norma BRC. Tot i que les dues certificacions garanteixen la seguretat alimentària, presenten diverses diferències a tenir en compte a l’hora d’escollir la que s’ajusta millor a la teva empresa. Des de Proacciona, estem totalment compromesos amb la qualitat i la innocuïtat alimentària. Som el teu partner en seguretat alimentària.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?