/* JS para menú plegable móvil Divi */

El pla APPCC

Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control

Què és el Pla APPCC?

El Pla d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC o HACCP per les sigles en anglès, Hazard Analysis and Critical Control Points) és un sistema preventiu de gestió de la seguretat alimentària. Es basa a identificar els riscos i les mesures específiques per al control de la qualitat alimentària i serveix per garantir la seguretat dels aliments en tots els processos de la cadena de producció. L’APPCC s’ha convertit en un estàndard internacional àmpliament adoptat a la indústria alimentària per garantir la seguretat dels aliments. El procés consta de set principis clau:

què és el sistema appcc a empreses alimentàries
  1. Anàlisi de Perills: Identificació de perills potencials relacionats amb la seguretat alimentària a cada etapa de la producció.
  2. Determinació de punts crítics de control (PCC): Identificació dels punts crítics en el procés de producció on es poden aplicar mesures de control per prevenir, eliminar o reduir els riscos identificats.
  3. Establiment de Límits Crítics: Definició de criteris específics per a cada PCC que indiquen si el procés està sota control.
  4. Establiment de Sistemes de Monitorització: Desenvolupament de procediments per observar i mesurar de manera continuada els PCC.
  5. Establiment d’accions correctives: Desenvolupament de mesures que cal prendre quan el monitoratge indica que un PCC no està sota control.
  6. Establiment de Procediments de Verificació: Confirmació que el sistema APPCC està funcionant segons allò previst.
  7. Establiment de Documentació i Registres: Manteniment de registres per demostrar que el sistema APPCC està sota control i per facilitar les auditories.

Beneficis d’implantar el sistema APPCC

La implantació del sistema APPCC a la indústria alimentària ofereix una sèrie de beneficis significatius per als productors, processadors i consumidors. Aquí us expliquem alguns dels beneficis clau:

Reducció significativa del risc de contaminació i malalties transmeses per aliments.

Compliment dels requisits legals i regulacions en matèria de seguretat alimentària.

Control més estricte sobre els processos de producció i més consistència en la qualitat del producte final.

Augment de la confiança del consumidor i millora de la reputació de la marca.

Identificació i correcció primerenca de problemes en el procés de producció.

Millora de l’eficiència i la reducció de costos associats amb problemes de qualitat.

Facilita l’entrada a mercats internacionals en complir estàndards globals.

Identificació de punts crítics de control que permeten una gestió més efectiva de la producció.

Pregunta a un tècnic
tel. 661761905

Consultoria en Seguretat AlimentàriaAPPCC

Oferim un servei complet i adaptat de consultoria APPCC basat en visites periòdiques a l’empresa alimentària i assessorament continu. Fem un seguiment dels aspectes productius i adaptem els documents del pla APPCC a la realitat concreta de cada negoci. El nostre sistema es basa en:

consultoria appcc per a implantar el sistema appcc de seguretat alimentària

 

  • Observar tots els procediments de la cadena alimentària i elaborar informes complets per indicar la situació de partida en què es troba l’empresa.
  • Implantar un pla integral d’higiene adequat a les característiques i necessitats.
  • Pactar visites i auditories internes per fer un seguiment correcte del pla APPCC.
  • Contactar amb els inspectors i adaptar la documentació del sistema APPCC a les exigències.
  • Actualitzar els documents.
  • Fer propostes de millores i/o canvis.
  • Assessorament continu en aspectes legals i normatius.
  • L’acompanyament a les visites d’inspectors de sanitat.

El nostre procés d’implantació de l’APPCC

A Proacciona, consultoria de seguretat alimentària i APPCC de Barcelona, ​​som experts en el sistema d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control. Com que cada empresa alimentària és un món, adaptem el pla APPCC a la realitat de cadascuna. El nostre objectiu és que aconsegueixis els millors resultats en els teus productes i processos, alhora que redueixes costos i estalvies temps.

T’ajudem a afegir valor a la teva marca?

Omple el formulari del final de la pàgina i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

1

Avaluació

Avaluació tècnica amb el nostre tècnic especialista

2

Pressupost

Pressupost ajustat a l’activitat de l’empresa

3

Inici del procés

Inici de la implantació amb l’assistència del nostre tècnic assignat

4

Formació

Formació segons activitat de manipulació d’aliments i d’altres formacions necessàries

5

Inspeccions de Sanitat

T’acompanyem i resolem problemes derivats d´inspeccions de Sanitat

Consultoria en continu

Manteniment i seguiment personalitzat del pla APPCC durant tot l’any

App Total Food Control

Registres diaris amb la nostra aplicació Total Food Control, que us permet eliminar els papers de registres

Quins són els Prerequisits previs al APPCC?

Abans d’implementar el sistema d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control, és fonamental establir i complir una sèrie de prerequisits previs per garantir una base sòlida per a l’èxit de l’APPCC. Aquests prerequisits creen les condicions necessàries per implementar i mantenir un sistema APPCC efectiu. Els prerequisits clau inclouen:

auditoria appcc per al seguiment i manteniment del pla APPCC
  1. Pla de neteja i desinfecció.
  2. Pla de control de plagues: desinsectació i desratització.
  3. Pla de control de l’aigua.
  4. Pla de gestió de proveïdors.
  5. Pla de control de la traçabilitat.
  6. Manteniment de locals, instal·lacions i equips.
  7. Formació de treballadors.
  8. Pla de gestió de residus.
  9. Gestió d’al·lèrgens.
  10. Pla de control de temperatures.

Preguntes freqüents sobre l’APPCC

Quin és el primer pas en crear un pla APPCC?

Tenir clars els principis tècnics per crear els documents clau del pla; diagrama de flux, descripció de processos i la resta de conceptes clau per tenir la documentació necessària.

Quantes tasques requereix un pla APPCC?

Segons el Codex Alimentari, hi ha 7 principis clau per tenir l’APPCC ben estructurat.

On s'ha de recollir el sistema APPCC d'una empresa?

Sempre ha d’estar disponible davant de qualsevol requeriment o inspecció de l’autoritat sanitària. Pot estar en paper o sistema electrònic.

Qui ha de dissenyar un sistema APPCC?

Un tècnic/a que tingui coneixements sòlids de l’àrea alimentària, en general és convenient sol·licitar ajut d’alguna empresa consultora que tingui experiència al camp alimentari.

Implanta l’APPCC de forma fàcil, personalitzada i eficient!

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    condicions legals

    política de privacitat

    ¿Necesitas ayuda?