/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Els desinfectants sense alcohol, efectius contra la covid-19
covid-19 seguridad alimentaria

Fa unes setmanes es publicava un estudi en la revista ‘Journal of Hospital Infection’, realitzat per investigadors de la Universitat Brigham Young (Estats Units) que concloïa que els desinfectants sense alcohol són igual d’efectius per inactivar el SARS-CoV-2.

Els investigadors van tractar mostres de coronavirus amb clorur de benzalconi, component principal dels desinfectants de mans sense alcohol, així com altres compostos d’amoni quaternari que també es troben regularment en aquests desinfectants.

ESTUDI

La seva investigació partia de la hipòtesi que si el clorur de benzalconi sol funcionar bé contra virus envoltats de lípids, com el SARS-CoV-2, també seria efectiu per desinfectar el coronavirus.

A l’estudi van realitzar proves de suspensió contra el SARS-CoV-2 utilitzant tres desinfectants de compostos d’amoni quaternari (Quat) disponibles al mercat, i una solució de clorur de benzalconi elaborada al laboratori.

Els tres desinfectants comercials testats van ser Cavicide, un desinfectant hospitalari Quat àmpliament utilitzat; Clean Quick, un desinfectant Quat multiusos, segur per a superfícies en contacte amb aliments; i el líquid extret de les tovalloletes desinfectants per a mans Qimei®, un producte domèstic de clorur de benzalconi.

RESULTATS

Tres de les quatre formulacions van inactivar completament el virus els 15 segons posteriors al contacte, fins i tot en presència de càrregues de sòl orgànic o diluïdes en aigua dura. El desinfectant Clean Quick va resultar eficaç després de 30 segons de contacte, i en absència de càrregues de brutícia, complint, així i tot, amb el propòsit d’ús.

Amb aquests resultats van poder concloure que els desinfectants sense alcohol a base d’amoni quaternari inactiven ràpidament el SARS-CoV-2. Una troballa que és especialment útil per ajudar els hospitals, subministradors d’aliments, i el públic en general, a controlar la propagació del virus, i per reduir l’escassetat de subministraments.

Així mateix, el clorur de benzalconi representa diversos avantatges respecte a l’alcohol per a la desinfecció de mans: no és tòxic, és menys irritant per a la pell i no és inflamable, de manera que pot ser una alternativa més còmoda i segura per a aquelles persones que fan un ús intensiu d’aquest producte als llocs de treball.

Referència: 2020 Nov 28;S0195-6701(20)30547-8. doi: 10.1016/j.jhin.2020.11.023.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?