/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Hospitals i escoles: els més vulnerables davant dels brots de zoonosi
Brotes Zoonosis 2019

El passat 25 de febrer la Autoridad Europea de Seguridad Alimentaria (EFSA) vs fer públic el Informe sobre zoonosis de la Unión Europea One Health correspondiente a 2019.  L’informe, realitzat de forma conjunta per l’EFSA i el Centro Europeo para la Prevención y Control de  Enfermedades (ECDC), presenta els resultats de les activitats de seguiment de zoonosi (malalties i infeccions que es transmeten dels animals a l’home, i viceversa) realitzades el 2019 a 36 països (incloent-hi els llavors 28 Estats membres, i per tant a Espanya). A continuació, trobaràs una infografia com a resum.

Segons l’informe, el 2019 es van notificar 5.175 brots de zoonosi transmesos per aliments que van implicar 49.463 casos de malaltia, 3.859 hospitalitzacions i 60 defuncions. La majoria de les morts es van notificar a institucions residencials (asil de gent gran, presons o internats) i hospitals. Això indica el risc més gran de les poblacions vulnerables, inclosos els ancians i els pacients amb malalties cròniques, a les malalties transmeses pels aliments. D’altra banda, gairebé el 20% dels casos involucrats en brots generals d’evidència sòlida es van intoxicar a una escola o escola bressol. Això indica la necessitat d’enfortir els estàndards d’higiene i els procediments per a la fabricació i la preparació d’aliments, així com els plans APPCC d’aquests establiments.

Informe de Zoonosis 2019

Zoonosi UE 2019

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​comptem amb més de 15 anys d’experiència al sector, ajudant empreses com la teva a acreditar-se en matèria de qualitat i innocuïtat alimentària. Ajudem empreses del sector de l’alimentació a implantar el pla APPCC per garantir que els seus aliments són segurs i que ofereixen el millor de si mateixos al consumidor final. A més, també certifiquem a les normes IFS, BRC i FSSC 22000. Aquestes certificacions aportaran valor afegit a la teva empresa i generaran confiança entre els teus consumidors i clients potencials. Omple el formulari que trobaràs al final de l´entrada, i ens posarem en contacte amb tu.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?