/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Normes de seguretat alimentària a restaurants

Un restaurant ben gestionat implica la necessitat de garantir la seguretat alimentària. Si no, una inspecció sanitària podria identificar una situació de risc. Arribat a aquest punt, el propietari del restaurant pot arribar a pagar molts diners o arribar a tancar el negoci. A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​et donem alguns consells perquè puguis aplicar correctament les normes de seguretat alimentària a restaurants.

Compliment de les Normes de Seguretat Alimentària

Actualment, la responsabilitat de lactivitat que es duu a terme dins del restaurant és del mateix propietari. Això inclou la formació del personal i vigilar que es compleixin unes bones pràctiques en la manipulació dels aliments i lespai de treball.

Per tant, no hi ha una formació obligatòria en pràctiques de seguretat alimentària per als treballadors dels restaurants. Sovint als restaurants pot resultar difícil garantir que tot es faci correctament i que es facin les activitats amb un marge d’error mínim a causa del gran volum de treball. Per això cal aplicar els pilars fonamentals de seguretat alimentària.

Cultura de seguretat alimentària

​Els pilars de la Seguretat Alimentària a Restaurants

Un dels principals factors que cal tenir en compte per garantir la seguretat alimentària és la contaminació creuada. Usar unes bones pràctiques a la cuina ajudarà a tenir un major control dels elements i evitar possibles descuits. A continuació t’expliquem quins són els 4 pilars bàsics de la seguretat alimentària:

Netejar

Els estàndards de seguretat alimentària relacionats amb la neteja es redueixen a mantenir netes les mans, les superfícies i els utensilis de cuina. Algunes pràctiques que cal seguir són: netejar les superfícies i els utensilis de cuina, rentar-se les mans abans de manipular els aliments, mantenir protegits els aliments i la cuina, etc.

Separar

El principi de separació de cru i cuit significa construir una barrera psicològica i així aplicar-ho a aliments crus i cuits, nets i impurs i pràctiques de manipulació de diferents tipus, com ara verdures i carn. Cal fer servir utensilis diferents per als aliments crus i cuinats i cal manipular-los en superfícies apartades. A més, és important emmagatzemar aquests aliments en espais diferents per evitar la contaminació creuada.

Coure

Les normes de seguretat alimentària en aliments cuits tenen una cosa en comú: evitar que els aliments es consumeixin crus, especialment carn, ous i peix, de manera que els microorganismes hi puguin romandre i fins i tot multiplicar-se. Per això, és important reescalfar prou el menjar abans de consumir-lo i assegurar-se que la carn arriba als 75ºC en rostir-lo.

Refredar

Refrigerar els aliments és clau per garantir la seguretat alimentària, i el principi és mantenir els aliments a temperatura ambient tan poc com sigui possible. Això significa que l’autoservei ha de romandre més alerta, on cal prendre mesures addicionals, com l’ús de recipients especials per mantenir el menjar calent o fred. Els aliments s’han de refrigerar com més aviat millor i descongelar-se el més lentament possible, mai a temperatura ambient.

Directrius de Seguretat Alimentària per a locals

Tots els locals han de complir les normes d’higiene alimentària establertes per la legislació autonòmica i espanyola. La legislació sobre seguretat alimentària està dissenyada per garantir que les instal·lacions estiguin netes i en bon estat. Aquests generalment inclouen:

  • Assegureu-vos de tenir prou espai per treballar.
  • Segueix les millors pràctiques d higiene dels aliments.
  • Prevenir la contaminació dels aliments.
  • Cal emmagatzemar els aliments de la manera més segura possible.
  • Assegureu-vos que els aliments no estiguin contaminats amb plagues o organismes que puguin causar malalties.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?