/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Novetats a la Nova versió 3 d’IFS Logistics

A la cadena de subministrament alimentària, la seguretat i la qualitat són imperatius infrangibles. La preservació d’aquests estàndards és essencial per garantir la confiança del consumidor i la integritat de la indústria alimentària en el seu conjunt. En aquest context, l’estàndard IFS Logistics emergeix com un far d’excel·lència i proporciona un marc rigorós per a la seguretat alimentària al llarg de la cadena de subministrament.

Aquest article s’endinsarà en la nova actualització d’IFS Logistics versió 3, explorant-ne els beneficis i els canvis. Acompanyeu-nos en aquest viatge cap a una entesa més profunda de com IFS Logistics s’erigeix ​​com un estàndard de la qualitat i seguretat en la logística alimentària.

Què és IFS Logistics?

La norma IFS Logistics, acrònim d’International Featured Standard Logistics, s’erigeix ​​com un referent global en l’assegurament de la seguretat alimentària i la qualitat a la cadena de subministrament. Estableix un conjunt exhaustiu de requisits i directrius dissenyades per garantir que els productes alimentaris es manipulin, emmagatzemin i transportin de manera segura des del productor fins al consumidor.

L’objectiu primordial d’IFS Logistics és proporcionar un marc uniforme i globalment acceptat que permeti a les empreses de la cadena de subministrament alimentària demostrar el compromís amb la seguretat i la qualitat dels aliments. En obtenir la certificació IFS Logistics, les organitzacions no només compleixen estàndards internacionals rigorosos, sinó que també reforcen la confiança del consumidor i obren les portes a nous mercats.

Introduint la versió 3 d’IFS Logistics

IFS o International Featured Standards ha llançat la versió 3 d’IFS Logistics. Aquest certificat avalua la qualitat i seguretat de les activitats logístiques, incloent-hi transport, emmagatzematge, distribució, càrrega i descàrrega, etc. Moltes empreses minoristes, empreses majoristes i d’altres confien en els certificats d’IFS Logistics, que demostren haver establert procediments sòlids per manejar els productes de forma professional i responsable. La versió 3 d’IFS Logistics té menys requisits i protocols, estructures i sistemes de puntuació optimitzats. A més a més, han ampliat i aclarit l’abast. Aquests canvis fan que treballar segons els estàndards i els requisits sigui més fàcil per a totes les parts interessades.

Canvis a IFS Logistics versió 3

 • Hi ha menys requisits, el protocol està optimitzat i l’estructura segueix rutes d’auditoria.
 • Sumant una nova gamma d’alimentació animal, també llancen dos serveis de processament logístic: classificació simple i etiquetatge de fruites i verdures.
 • S’ha ampliat i aclarit l’abast d’IFS Logistics, especialment per a l’emmagatzematge i el transport de contenidors a curt termini, l’organització d’activitats logístiques i les normes d’exclusió.
 • La norma inclou alguns serveis de processament logístic subcontractats.
 • Les puntuacions B es classifiquen novament com a desviacions perquè les empreses puguin definir accions correctives per millorar contínuament l’exercici.
 • El nou estatus IFS Star indica que la revisió no s’ha anunciat. Els socis de la cadena de subministrament poden veure immediatament com es destaquen les empreses certificades.
 • L’estàndard està alineat amb el Codex Alimentarius, ISO/IEC 17065, els requisits bàsics de GFSI i té en compte la norma ISO 22003-2.

Beneficis d’implantar IFS Logistics

La implementació de la norma IFS Logistics no és només un requisit de compliment, sinó que també comporta una sèrie de beneficis significatius que impacten positivament en la seguretat alimentària i l’eficiència operativa al llarg de la cadena de subministrament:

 1. Reducció de riscos de contaminació, manipulació incorrecta i deteriorament de productes alimentaris.
 2. La certificació IFS Logistics és un segell de qualitat reconegut a nivell internacional, generant confiança entre els consumidors i els socis comercials.
 3. Demostra el compromís de l’empresa amb elevats estàndards de seguretat alimentària i transparència.
 4. Compliment amb regulacions i requisits de clients a nivell global.
 5. Identificació i mitigació proactiva de riscos a la cadena de subministrament, cosa que redueix la probabilitat d’incidents i crisis.
 6. Optimització de processos logístics, disminuint costos operatius i millorant l’eficiència.
 7. IFS Logistics promou la implementació de sistemes efectius de traçabilitat, permetent una ràpida identificació i retirada de productes en cas de problemes.

Consultoria en Seguretat Alimentària de Barcelona

En adoptar IFS Logistics versió 3, les organitzacions no només se sotmeten a estàndards internacionals rigorosos, sinó que també es comprometen a construir un sistema alimentari més segur i eficient a nivell mundial. Aquesta actualització es començarà a aplicar a partir de l’1 de desembre del 2024.

Està la teva empresa llesta per elevar els teus estàndards i destacar a la garantia de seguretat alimentària? A Proacciona ens especialitzem en la implantació de certificats IFS i oferim serveis d’assessorament en seguretat alimentària. Contacta’ns avui mateix per obtenir més informació sobre com podem col·laborar per assegurar la qualitat i seguretat a la teva cadena de subministrament. Junts, podem avançar cap a un futur on la seguretat alimentària és una prioritat infrangible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?