/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Nutri-Score influeix en la intenció de compra?

En el món actual, on la preocupació per la salut i la nutrició està en creixement constant, el sistema d’etiquetatge d’aliments Nutri-Score s’ha convertit en un tema de debat crucial. Aquest sistema, dissenyat per proporcionar informació nutricional clara i accessible, cerca orientar els consumidors cap a opcions alimentàries més saludables.

En aquest article explorarem com aquest sistema de classificació pot afectar la percepció i les decisions de compra d’aliments. Busquem comprendre millor si Nutri-Score està transformant efectivament els hàbits de compra i, en darrera instància, contribuint a millorar la salut pública i la seguretat alimentària.

Què és Nutri-Score?

Nutri-Score és un sistema d’etiquetatge frontal d’aliments que classifica productes alimentaris i begudes en funció de la qualitat nutricional. Desenvolupat originalment a França, aquest sistema s’ha adoptat a diversos països europeus amb l’objectiu de proporcionar als consumidors una manera ràpida i fàcil d’identificar opcions alimentàries més saludables. Les característiques principals d’aquest sistema són:

  • Etiqueta de Color i Lletra: Nutri-Score utilitza una escala de cinc colors acompanyada de lletres, que van des del verd fosc amb una ‘A’ (indicant la millor qualitat nutricional) fins al vermell amb una ‘E’ (la pitjor qualitat nutricional ).
  • Càlcul basat en nutrients: La puntuació es calcula tenint en compte tant els nutrients i aliments que s’han de limitar com aquells que es recomana consumir.
  • Objectiu: La seva finalitat és ajudar els consumidors a prendre decisions informades i més saludables en una ullada ràpida, cosa que podria fomentar una dieta més equilibrada i reduir el risc de malalties relacionades amb l’alimentació.
  • Aplicació: S’aplica principalment a productes processats i ultraprocessats, on l’elecció d’opcions més saludables pot ser més complexa degut a la varietat d’ingredients i processos de fabricació involucrats.

En què es basa la classificació de NutriScore?

La classificació de Nutri-Score es basa en un algorisme que avalua la qualitat nutricional dels aliments i begudes. Aquest sistema té en compte tant els elements nutricionals beneficiosos com els perjudicials al perfil d’un producte. Identifiquen la qualitat nutricional dels productes amb un codi de semàfor de 5 colors i lletres (A/B/C/D/E). Aquí hi ha els detalls:

  1. Verd (A): Molt saludable
  2. Verd clar (B): Saludable
  3. Groc (C): Ni bo ni dolent
  4. Taronja (D): Poc saludable
  5. Vermell (E): No saludable

Nutri-Score i la Intenció de Compra

La simplicitat visual de Nutri-Score, amb el codi de colors i lletres, facilita una comprensió ràpida de la qualitat nutricional d’un producte. Aquesta immediatesa pot ser decisiva al moment de la compra, especialment en un entorn de supermercat on el temps de decisió és limitat. Els consumidors tendeixen a preferir informació nutricional que sigui fàcil d’interpretar i Nutri-Score compleix aquest requisit.

La classificació de Nutri-Score pot actuar com un catalitzador per a un comportament de compra més saludable. Alguns estudis indiquen que els productes etiquetats amb un Nutri-Score ‘A’ o ‘B’ són més propensos a ser elegits que aquells amb qualificacions més baixes. Això suggereix que els consumidors estan disposats a modificar les eleccions a favor d’opcions més saludables quan se’ls presenta informació clara i directa.

La investigació empírica mostra resultats mixts. Mentre alguns estudis reporten un canvi significatiu a les eleccions de compra cap a productes més saludables a causa de Nutri-Score, altres suggereixen que l’impacte pot ser moderat o influenciat per factors addicionals com les preferències personals, el preu i la marca.

Consultoria en Seguretat Alimentària de Barcelona

És evident que la seguretat alimentària i la nutrició són temes complexos que requereixen una comprensió profunda i una actualització constant. En aquest context, oferim serveis especialitzats en seguretat alimentària, proporcionant anàlisi, formació i assessorament per garantir que tant consumidors com empreses puguin prendre decisions informades i segures.

Si voleu aprofundir més en temes com Nutri-Score, el vostre impacte en el comportament del consumidor, o si busqueu assessorament expert en seguretat alimentària, us convidem a contactar-nos. El nostre equip d’experts està llest per proporcionar la informació i el suport que necessita per navegar al dinàmic món de la seguretat alimentària i la nutrició. No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per obtenir més informació sobre els nostres serveis i com us podem ajudar a assolir els vostres objectius en aquest camp vital.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?