/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Requisits del Pla APPCC aplicats a l’Hostaleria

Garantir la innocuïtat dels productes és fonamental al sector de l’hostaleria. L’APPCC és un sistema de gestió de seguretat alimentària que es basa en la identificació de riscos i mesures per al control de la qualitat alimentària. Amb un pla APPCC implantat, garantiràs la seguretat dels aliments en tots els processos de la cadena de producció. A Proacciona, us expliquem els requisits del pla APPCC aplicats al sector de l’hostaleria.

Per què aplicar APPCC a l’Hostaleria?

A la indústria hotelera, és especialment important garantir que els aliments són segurs (a més de ser un requisit legal). Mitjançant l’ús d’un sistema APPCC, l’empresa s’assegura de controlar els perills i proporciona productes segurs als clients.

Mitjançant la implementació d’un sistema basat en l’APPCC, és possible controlar la seguretat dels processos productius a la indústria alimentària, en aquest cas, especialment la cuina. Són molts els riscos de contaminació dels aliments a la cuina i aquesta eina s’utilitza per identificar, prevenir i controlar tots els perills que puguin afectar la salut dels consumidors.

Implementar un sistema basat en els principis de l’APPCC significa obtenir una instal·lació certificada del sistema de gestió de seguretat alimentària, com ara ISO 22000.

Pla de neteja

Neteja de sala i barra

El lloc on els clients passen més temps i gaudeixen del menjar del teu negoci és la sala. Disposar d’un ambient acollidor i net augmenta la qualitat dels serveis proporcionats i l’experiència dels clients. Aquests són alguns consells que us ajudaran a implementar un sistema d’higiene òptim a la vostra sala i la barra.

El primer pas per començar a netejar ha de ser escombrar el terra. Seguidament, la neteja i desinfecció s’ha de fer en quatre passos:

 • Zona de neteja: parets i vidres.
 • Mobiliari: taules i cadires.
 • Zona de barra: llosa, encimera, aigüera, màquines…
 • Sòl: neteja el terra de tota la sala i l’interior de la barra.

Finalment, has de repassar els treballs que estiguin apuntats a la taula de tasques del teu pla de neteja i seguir amb accions com: netejar l’equip de neteja i guardar-lo al seu espai, retirar les escombraries, etc.

Cultura de seguretat alimentària

Neteja de cuina

La cuina és un lloc clau a tots els negocis d’hostaleria i restauració. Necessita uns nivells d’higiene molt alts a tota hora per garantir la seguretat alimentària dels clients. A continuació et donem alguns consells perquè puguis implementar un sistema d’higiene correcte a la teva cuina.

Abans de netejar i desinfectar, t’has d’assegurar que tots els aliments estan recollits i guardats. A més, és recomanable buidar les galledes d’escombraries. La neteja i desinfecció de la cuina la pots dividir en quatre passos:

 • Zona de neteja: neteja la pisa, les rajoles i l’aigüera.
 • Cuina: neteja el taulell, les màquines i l’extractor.
 • Zona d’emmagatzematge: buida i neteja tots els calaixos i lleixes de la nevera.
 • Sòl: neteja el terra de la zona de neteja i la cuina.

En acabar amb tot això, fes un repàs de la resta de tasques a la taula del pla d’higiene i segueix realitzant altres tasques com: retirar totes les escombraries netejades, guardar l’equip de neteja, etc.

Pla de plagues

Evitar insectes i altres animals no desitjats a la cuina és essencial de diverses maneres. Les plagues poden contaminar els aliments i fer malbé tota la producció, cosa que genera problemes de salut i una crisi de reputació per a les empreses. Per això la prevenció és fonamental, ja que eradicar plagues pot solucionar problemes puntuals, però no a temps per salvar una reputació que fa molt de temps i esforç aconseguir.

La cuina és el focus principal on solen començar les plagues. Mantenir una higiene adequada a la cuina en tot moment pot ser la mesura més eficaç contra la propagació de plagues. Algunes de les principals mesures que es prendran són les següents:

 • Mantenir els aliments allunyats del terra per evitar que s’hi acostin animals.
 • Evitar que s’acumulin les restes de menjar.
 • Treure les escombraries cada nit o amb molta freqüència.
 • Evitar que els animals entrin a la cuina o on es manipulin els aliments.
 • Mantenir els contenidors d’aliments segellats.

Consultoria de seguretat alimentària i APPCC a Barcelona

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària i APPCC a Barcelona, ​​portem més de 15 anys implantant APPCC i adaptant-ho a la realitat concreta de cada negoci. Planifiquem visites i verificacions internes per fer un seguiment correcte del pla APPCC i assegurar-nos que compleix la normativa legal. Estem al costat de les empreses en tot moment, per assessorar-les en aspectes legals i normatius, proposar millores i canvis, actualitzar documents, resoldre problemes pràctics o no-conformitats derivades d’actes oficials. Omple el formulari de contacte i et respondrem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?