/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

TOT sobre la nova versió IFS Food 8

L’estàndard d’IFS Food ha estat actualitzat per adaptar-se a les normatives i tendències actuals del sector alimentari. La versió 8 d’IFS Food és molt més senzilla per treballar, té més consistència i està més ben estructurada. Tot seguit t’hem preparat un article molt complet amb les novetats més importants de la versió 8 d’IFS Food.

Què és IFS Food?

IFS Food és un estàndard internacional de seguretat alimentària que estableix els requisits per a la producció i subministrament d’aliments i begudes. A més, determina els requisits per a la gestió de la qualitat i seguretat alimentària, la responsabilitat social i la sostenibilitat, així com per a la gestió de processos i recursos. També estableix requisits específics per a l’avaluació i la gestió de riscos, la implementació de mesures preventives i la gestió de no-conformitats.

IFS Food és àmpliament reconegut a Europa i és utilitzat per moltes empreses per demostrar el compliment dels requisits de seguretat alimentària als seus clients i consumidors. La certificació IFS Food s’atorga a les empreses que compleixen els requisits de l’estàndard després d’una auditoria feta per un organisme de certificació acreditat.

Les millores més significatives de la versió 8 d’IFS Food

Entre totes les modificacions que s’han implementat, són algunes de les millores més importants d’IFS Food 8:

 1. La puntuació “B” es classifica una altra vegada com una desviació.
 2. S’hi afegeix l’estatus “IFS Star” per indicar que l’auditoria no va ser anunciada.
 3. Les empreses han de definir objectius per a cadascun dels quatre elements de la cultura de la seguretat alimentària.
 4. El checklist reestructurat segueix l’auditoria de manera molt més conseqüent augmentant la seva eficàcia.
 5. Permet afegir una DOP o una IGP de la UE amb una clàusula d’exempció de responsabilitat al certificat IFS.
 6. La redacció dels requisits és més coherent perquè se n’entengui millor la intenció.
 7. Alineem la norma amb el Codex Alimentarius i la ISO 22003-2 i els requisits d’avaluació comparativa GFSI.
 8. El temps de redacció d’informes, el nombre de regles contingudes a la Doctrina i altres requisits administratius s’han reduït considerablement.

Altres novetats d’IFS Food Versió 8

Terminis

La versió 8 de l’estàndard IFS Food serà implementada a partir de l’1 d’octubre del 2023, i serà obligatòria per a totes les empreses certificades a partir de l’1 de gener del 2024.

La versió 7 de l’estàndard IFS Food deixarà de ser aplicable el 31 de desembre del 2023, però en algunes situacions excepcionals, es podrà aplicar després de l’1 de gener del 2024 fins al 31 de desembre del 2024.

Per a les auditories, la versió 8 s’aplicarà a partir de l’1 de gener del 2024, però si una auditoria “principal” es va realitzar segons la versió 7 abans d’aquesta data, s’aplicarà la versió 7 per a les auditories de seguiment i ampliació relacionades amb aquesta auditoria “principal”.

Sessions de formació i informació

IFS i els organismes de certificació informaran sobre la vuitena edició d’IFS Food. S’organitzen sessions d’informació en línia en diferents idiomes per oferir una descripció general dels canvis clau i com preparar-se per a la versió 8.

A més, per tal d’estar ben preparats per a la versió 8, els centres de formació aprovats oferiran cursos fent servir material de formació oficial.

Materials de suport

 • Podeu posar-vos en contacte amb un consultor reconegut d’IFS per rebre assessorament, orientació o formació sobre els requisits o l’aplicació d’un tema específic.
 • IFS subministrarà el nou software IFS auditXpress Neo, que facilita enormement la presentació d’informes d’auditoria interna.
 • IFS proporciona orientació sobre els temes més comuns a les auditories: control de plagues, prevenció de listeria, gestió de cossos estranys…

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​fa més de 15 anys que ajudem les empreses d’aquest sector a implantar certificacions com IFS, BRC i FSSC 22000. El nostre equip tècnic t’ajudarà a adaptar-te a les novetats d’IFS Food 8 o bé certificar-te a IFS Food o IFS Logistics en cas que no comptis amb aquestes certificacions alimentàries.

T’ajudem? Omple el formulari de contacte a la nostra web i ens posarem en contacte amb tu com més aviat millor.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?