50 Hores

Curs de gestió d’al·lèrgens alimentaris en restauració

Curs Online de 50h

Informació del curs d’al·lèrgens en aliments:

  • Conèixer bones pràctiques de manipulació a cuines.
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres. 
  • Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor. 
  • Conèixer els riscos associats a l’elaboració i dels plats. 
  • Conèixer les mesures preventives en l’elaboració i la preparació d’aliments. 
  • Aprendre la forma de comunicar-ho als clients o consumidors finals. 

A qui va dirigit?

  • Treballadors de restaurants, hotels i sector de la restauració.
  • Comandaments intermedis en restaurants i hotels.

Quin certificat obtinc?

  • Certificat de formació en al·lèrgens. 

Programa del curs de gestió d’al·lèrgens alimentaris:

Característiques de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments:

  • L’al·lèrgia als aliments
  • Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament/prevenció.
  • L’al·lèrgia al làtex.
  • Reaccions adverses no immunològiques als aliments
  • La malaltia celíaca

Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:

  • Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada.
  • Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs.
  • Llistat d’aliments aptes per a celíacs.
  • Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
  • Principals aliments causants d’al·lèrgies.
  • Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments.
  • Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten.
  • L’ús del làtex en la manipulació d’aliments.
  • Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex.
  • Aliments per a celíacs.
  • Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments.

Elaboració d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:

  • Aspectes bàsics de nutrició.
  • Per què restauradors?
  • La roda dels aliments.
  • Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària.
  • La dieta sense gluten.
  • Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries..
  • Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.

La comunicació amb el client i la gestió d’al·lèrgens en establiments de restauració:

  • Principals novetats de la reglamentació vigent.
  • Els requisits per a la restauració.
  • Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors?
  • Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.
  • Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
  • Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
  • Com informar els consumidors dels al·lergògens presents en el producte?
  • Com conèixer i identificar els al·lergògens potencials?
     
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso