/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Tipus de Certificats BRC

A l’exigent món de la indústria alimentària, la seguretat i qualitat dels productes no són negociables. En aquest context, els certificats BRC (British Retail Consortium) emergeixen com a fars d’excel·lència, guiant les empreses cap a pràctiques segures i estàndards de qualitat excepcionals. Aquests certificats no representen només un reconeixement tangible dels esforços d’una empresa en seguretat alimentària, sinó que també obren les portes a nous mercats i enforteixen la confiança del consumidor.

En aquest article descobrirem els diferents tipus de certificats BRC, submergint-nos en els estàndards que defineixen la seguretat alimentària en diverses etapes de la cadena de subministrament. Des d’aliments i envasos fins a emmagatzematge i distribució.

Què és BRC i per què és important?

El British Retail Consortium, conegut com a BRC, és una organització líder a nivell mundial que estableix estàndards de seguretat i qualitat per a la indústria alimentària i minorista. Fundada amb l’objectiu de promoure la seguretat alimentària i garantir la qualitat dels productes a la cadena de subministrament, BRC ha desenvolupat una sèrie de normes i protocols reconeguts internacionalment.

En optar per certificar-se sota els estàndards BRC, les empreses busquen diversos beneficis clau. En primer lloc, el compliment d’aquests estàndards eleva la confiança del consumidor en garantir que els productes compleixen els nivells més alts de seguretat i qualitat. A més, la certificació BRC obre les portes a nous mercats en ser reconeguda i respectada globalment, cosa que es pot traduir en oportunitats de creixement i expansió per a les empreses certificades.

Principals Certificats BRCGS

BRC Food Safety Standard

L’estàndard BRC Food Safety és un dels pilars fonamentals de la certificació BRC, dissenyat per garantir la seguretat i la qualitat dels aliments al llarg de la cadena de subministrament. Aquest estàndard s’aplica a una àmplia gamma de sectors, incloent-hi la producció d’aliments, begudes, ingredients i productes alimentaris envasats.

L’objectiu principal de l’estàndard BRC Food Safety és proporcionar un marc integral per a la gestió de la seguretat alimentària. Abordant riscos específics associats amb la producció i la manipulació d’aliments, aquest estàndard s’enfoca a assegurar la innocuïtat dels productes i la implementació de mesures efectives de control.

BRC Packaging and Packaging Materials

L’estàndard BRC Packaging and Packaging Materials s’erigeix ​​com un referent vital en la garantia de la seguretat i la qualitat dels materials d’embalatge a la cadena de subministrament. El seu objectiu és establir un marc integral per a la gestió de la seguretat i la qualitat dels materials d’embalatge. Se centra a assegurar que els materials utilitzats per envasar productes no comprometin la integritat, seguretat o qualitat dels aliments i altres productes. Els seus principals beneficis són:

 • Assegurament que els materials d’embalatge compleixen els requisits legals i reguladors.
 • Augment de la confiança del client en la seguretat dels productes envasats.
 • Posicionament favorable al mercat.
 • Facilita l’entrada a mercats globals en ser una certificació reconeguda internacionalment.

BRC Storage and Distribution

L’estàndard BRC Storage and Distribution estableix un marc sòlid per garantir la seguretat i la qualitat dels productes al llarg de la cadena d’emmagatzematge i distribució. Dissenyat per abordar desafiaments associats amb aquestes etapes crítiques de la cadena de subministrament, aquest estàndard és essencial per a les empreses que busquen demostrar el seu compromís amb la seguretat alimentària i la integritat del producte.

El principal objectiu d’aquest estàndard és establir directrius rigoroses per a la gestió segura i eficient de l’emmagatzematge i la distribució de productes. Busca mitigar els riscos associats amb la manipulació, el transport i l’emmagatzematge, assegurant que els productes mantinguin la seva qualitat des de la producció fins al consumidor final.

BRC Consumer Products

L’estàndard BRC Consumer Products s’erigeix ​​com un referent integral per garantir la seguretat i la qualitat dels productes de consum en diverses categories. El seu objectiu principal és establir un marc robust per a la gestió segura i eficient de la fabricació de productes de consum. Alguns dels seus beneficis són:

 • Augment de la confiança del client en la seguretat i la qualitat dels productes.
 • Posicionament com a proveïdor fiable i orientat al consumidor.
 • Compliment d’estàndards reguladors i legals en la fabricació de productes de consum.
 • Facilita l’entrada a mercats globals en ser una certificació reconeguda internacionalment.

Beneficis d’implementar Certificats BRC

L’obtenció de la certificació BRC comporta una sèrie de beneficis significatius per a les empreses compromeses amb l’excel·lència en seguretat alimentària i qualitat en les operacions. Aquests beneficis s’estenen a través de diversos aspectes clau de la cadena de subministrament i tenen un impacte positiu en la percepció del consumidor, l’eficiència operativa i l’accés a mercats globals:

 1. Reconeixement Global: Brinda a les empreses un distintiu globalment acceptat de compromís amb els estàndards més alts en seguretat alimentària i qualitat.
 2. Confiança del Consumidor: La certificació BRC actua com una garantia visible que una empresa compleix estàndards rigorosos, generant confiança en els consumidors i enfortint la reputació de la marca.
 3. Accés a Mercats Específics: Obtenir la certificació rellevant obre oportunitats per accedir a mercats específics, ja que molts compradors i detallistes exigeixen o afavoreixen proveïdors certificats.
 4. Millora de l’Eficiència Operativa: La implementació dels estàndards BRC impulsa l’eficiència operativa en establir processos més segurs i controlats.
 5. Reducció de Riscos i Costos: En abordar proactivament els desafiaments de seguretat alimentària, les empreses poden reduir els riscos de retirs de productes, demandes legals i pèrdua de reputació, cosa que alhora condueix a una disminució de costos associats.
 6. Millora Contínua i Adaptabilitat: Les empreses certificades han de mantenir-se actualitzades amb els requisits, cosa que promou l’adaptabilitat a canvis en les regulacions i tecnologies emergents.

Consultoria en Seguretat Alimentària de Barcelona

En obtenir la certificació BRC, les empreses no només compleixen estàndards rigorosos, sinó que també desbloquegen un ventall de beneficis que van des del reconeixement internacional fins a la millora contínua de processos. Aquest compromís no només enforteix la posició al mercat, sinó que també contribueix a la construcció de cadenes de subministrament més segures i fiables.

Si la vostra empresa està a punt per fer el següent pas cap a l’excel·lència en seguretat alimentària i qualitat, no dubteu a obtenir més informació sobre els nostres serveis d’implantació de certificats BRC! El nostre equip d’experts és aquí per guiar el teu camí cap a l’èxit d’estàndards de classe mundial. Contacta’ns avui mateix per iniciar el viatge cap a una cadena de subministrament més segura, eficient i fiable.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?