L’APPCC
Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control
Què és l’APPCC?
Quines empreses estan obligades a tenir l’APPCC?
Consultoria APPCC
Auditoria APPCC i seguiment del pla
Beneficis de l’APPCC
El nostre procés d’implantació de l’APPCC
Què és l’APPCC?
L’APPCC (Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control) és un sistema de gestió de la seguretat alimentària. Es basa a identificar els riscos i les mesures específiques per al control de la qualitat alimentaria i serveix per garantir la seguretat dels aliments en tots els processos de la cadena de producció.

Segons el Reglament Comunitari 852/2004 del 29 d’abril de 2004, totes les empreses alimentàries han de crear, aplicar i mantenir un sistema d’autocontrol basat en els principis de l’APPCC en totes les fases de la cadena de producció d’aliments. Les inspeccions de sanitat verificaran que s’estigui complint a partir d’inspeccions periòdiques.
Actualment, és el sistema de gestió de qualitat més estès en matèria de seguretat alimentària i amb major reconeixement internacional.
Pregunta a un tècnic
tel. 661761905
Quines empreses estan obligades a tenir l’APPCC?
La implantació d’un sistema d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) és obligatori per a totes aquelles empreses alimentàries que desenvolupen la seva activitat en les fases de producció d’aliments i en els processos de preparació, independentment de la seva mida i ubicació geogràfica. Així, les indústries alimentàries, la restauració col·lectiva i el sector de venda al detall estan obligats a tenir un certificat APPCC.
Consultoria
APPCC
Oferim un servei complet i adaptat de consultoria APPCC basat en visites periòdiques a l’empresa alimentària i assessorament continu. Fem seguiment dels aspectes productius i adaptem els documents del pla APPCC a la realitat concreta de cada negoci. El nostre sistema es basa en:

- Observar tots els procediments de la cadena alimentaria i elaborar complets informes per indicar la situació de partida en la qual es troba l’empresa.
- Implantar un pla integral d’higiene adequat a les seves característiques i necessitats.
- Pactar visites i auditories internes per fer un correcte seguiment del pla APPCC.
- Contactar amb els inspectors i adaptar la documentació del sistema APPCC a les exigències.
- Actualitzar els documents.
- Fer propostes de millora i/o canvis.
- Assessorament continu en aspectes legals i normatius.
- L’acompanyament en les visites d’inspectors de sanitat.
Auditoria APPCC
i seguiment del pla
Auditoria de verificació
Després de la implantació del sistema APPCC, realitzem una auditoria de verificació per assegurar-nos que el pla és aplicable diàriament. En cas contrari, plantegem els canvis necessaris per adaptar-lo, de manera que s’aconsegueixi el compliment i manteniment del sistema.

Comprovacions de seguiment i manteniment del pla APPCC
Fem comprovacions de seguiment al cap d’un temps determinat després de la seva implantació per valorar els resultats. L’objectiu és mantenir viu el manual de qualitat i adaptar-lo als nous reptes que puguin plantejar-se. Aquest tipus de comprovació és important en empreses amb diferents centres de treball. Per a elles, elaborem estadístiques comparatives de resultats obtinguts amb cadascun o, bé, comparacions gràfiques de resultats en el temps.
Beneficis de l’APPCC
Tenir un bon sistema de gestió de la seguretat alimentària ben implantat, a més de complir amb la legislació, aporta beneficis a la teva empresa alimentària:
Augmenta la confiança dels clients. Les parts interessades veuen que l’empresa alimentària té una visió seriosa quant a la seguretat dels aliments.
Dóna avantatges competitius, ja que és un diferenciador clau per a convertir-se en el proveïdor escollit.
Millora l’eficiència, i, en conseqüència, estalvia temps i costos.
Demostra el compromís de l’empresa amb la innocuïtat dels aliments.
Garanteix que s’està complint la legislació vigent en matèria de seguretat alimentària.
El nostre procés d’implantació de l’APPCC
A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària i APPCC a Barcelona, som experts en el Sistema d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control. Sabem que cada empresa és un món i, per això, adaptem el pla APPCC a cadascuna d’elles. El nostre objectiu és que aconsegueixis els millors resultats en els teus productes i serveis a la vegada que redueixes costos i estalvies temps. Estem en tot moment al costat, des de l’inici fins al final del procés d’implantació del sistema de control de qualitat alimentària. Ens encarreguem del manteniment del pla, perquè tu puguis donar el màxim de tu als consumidors i clients. T’ajudem a assegurar la seguretat alimentària? Omple el formulari del final de la pàgina i ens posarem en contacte amb tu l’abans possible.
1
Avaluació
Avaluació tècnica amb el nostre tècnic especialista
2
Pressupost
Pressupost ajustat a l’activitat de l’empresa
3
Inici del procés
Inici de la implantació amb l’assistència del nostre tècnic assignat
4
Formació
Formació segons activitat de manipulació d’aliments i altres formacions necessàries
5
Inspeccions de Sanitat
T’acompanyem i resolem problemes derivats d’inspeccions de Sanitat

Consultoria en continu
Manteniment i seguiment personalitzat del pla APPCC durant tot l’any

App Total Food Control
Registres diaris amb la nostra aplicació Total Food Control, que et permet eliminar els papers de registres
Implanta l’APPCC de forma fàcil, personalitzada i eficient!
Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.