/* JS para menú plegable móvil Divi */

Laboratori d’Anàlisi d’Aliments

L’anàlisi d’aliments és un procés que avalua els components i les característiques de cada aliment. Consisteix en un conjunt de tècniques que mesuren i quantifiquen la composició química, nutricional, microbiològica i sensorial dels aliments.

Què és una anàlisi d’aliments al laboratori?

Tipus d’anàlisi a aliments

Per què has de fer una anàlisi en aliments?

El preu d’un anàlisi alimentari

que es la norma brc de seguridad alimentaria

Què és una anàlisi d’aliments al laboratori?

L’anàlisi d’aliments està estretament relacionat amb la seguretat alimentària. El seu propòsit és verificar que els aliments siguin segurs i evitar que provoquin intoxicacions al consumidor final.

Usen un conjunt de tècniques i procediments per mesurar i quantificar els components químics, nutricionals, microbiològics i organolèptics dels aliments. Aquests mètodes s’utilitzen per determinar la composició dels aliments, identificar possibles contaminants i patògens, avaluar la textura, sabor i aroma dels aliments, i analitzar els additius i conservants utilitzats.

En resum, l’anàlisi d’aliments és un procés important per garantir la seguretat i la qualitat dels aliments i protegir la salut dels consumidors.

Pregunta a un tècnic
tel. 661761905

Tipus d’anàlisi a aliments

Has de saber que hi ha diferents tipus d’anàlisis a la indústria alimentària depenent de la seva finalitat. Aquests són alguns dels tipus d’anàlisi d’aliments principals que realitzem:

Anàlisi microbiològic en aliments

En aquest anàlisi es verifica la presència de microorganismes nocius per a la salut dels consumidors. El Reglament (CE) núm. 2073/2005 documenta tota la legislació relacionada amb la higiene dels aliments.

Anàlisi d’al·lèrgens i intoleràncies d’aliments

És indispensable per garantir la seguretat i la qualitat dels aliments, juntament amb el seu correcte etiquetatge per complir la normativa vigent.

Anàlisi nutricional d’aliments

Aquest estudi es fa per aclarir el valor nutricional proporcionat per un aliment. Analitzar aquest valor és realment essencial perquè cal informar-lo a les etiquetes dels aliments.

Anàlisi fisicoquímica en aliments

En aquest cas, es tracta d’un anàlisi quantitatiu, que es realitza a partir de dades com el pH, l’activitat de l’aigua, els nivells d’humitat, etc.

avantatges de la norma brc

Per què has de fer una anàlisi en aliments?

Es realitzen anàlisis alimentàries per prevenir possibles problemes digestius com intoxicacions i infeccions, així com per prevenir intoleràncies i tenir un control nutricional de la composició alimentària del producte. Els beneficis d’implementar un programa de control d’anàlisi d’aliments adequat són els següents:

 • Complir la normativa vigent.
 • Evitar danys i intoxicacions alimentàries al consumidor final.
 • Controlar els aliments a establiments amb la qualitat higiènica adequada i exigida.
 • Evitar sancions, suspensió o desprestigi.
 • Guanyar i conservar la confiança dels clients.
 • Reduir la incertesa per al responsable de l’empresa.

El preu d’un anàlisi alimentaria

Com hem explicat anteriorment, hi ha diversos tipus d’anàlisis d’aliments que s’adapten a les necessitats de cada empresa. Per això, depenent del que necessitis, i el tipus de producte que analitzaràs, pot tenir un preu molt variat. Si vols obtenir un pressupost personalitzat, posa’t en contacte amb nosaltres omplint el formulari que trobaràs a continuació.

Contacta amb nosaltres, resolem els teus dubtes el més aviat possible

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

  condicions legals

  política de privacitat

  ¿Necesitas ayuda?