L'envasament a la indústria alimentària s'usa per protegir els productes de possibles contaminants externs. D'aquesta manera, podem prolongar la vida útil de l'aliment i reduir els danys tant com sigui possible. Hi ha una gran varietat de formats i materials...
El blog de seguridad alimentaria
Tot sobre els insectes com a aliment
En els darrers anys ha augmentat la cerca d'alternatives per a les fonts d'alimentació tradicionals. Moltes han sorgit en laboratoris de forma completament artificial. No obstant això, els insectes són una font alternativa que porta molt de temps en...
Aspectes a tenir en compte a la higiene de mans
Les mans del personal que treballa a la indústria alimentària són un dels principals focus de contaminació creuada…
Seguretat alimentària de les begudes energètiques
El consum de begudes energètiques ha incrementat en els darrers anys. No obstant, cal anar amb compte amb el consum…
Quina informació ha d’aparèixer als aliments no envasats?
La normativa respecte a la informació que ha d’aparèixer als aliments varia en funció del producte. Considerem que…
Els pilars de la seguretat alimentària
Conèixer els pilars de la seguretat alimentària és fonamental a tota empresa del sector de l’alimentació. Amb ells…
Què són els Novel Foods?
El concepte de Novel Foods inclou tots aquells aliments que no es consumien de manera significativa a Europa abans…
Què és el delicte alimentari?
Les sospites de delicte alimentari són un problema molt greu que afecta tant a les empreses com als…
Encurtits i seguretat alimentària
Els encurtits són un aliment molt utilitzat actualment. Neixen de la immersió de vegetals en vinagre i sal per…
Prevenció d’E. Coli a la indústria alimentària
L’últim informe anual de la Unió Europea (UE) sobre zoonosi, publicat per l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària…
Què ha de fer si detecta una alerta alimentària?
Actuar amb rapidesa davant d’una alerta alimentària és fonamental per garantir la seguretat dels consumidors. Encara que cap empresa…
Quines certificacions requereixen els envasos biodegradables?
Els productes biodegradables són aquells capaços de descompondre’s en poc temps de manera natural. Altres productes, com el…
Diferència entre acreditació ISO i certificació ISO
Tant l’acreditació com la certificació són factors essencials dins de la gestió de qualitat i la ISO. Tot i que…
Què són les micotoxines en aliments?
Les micotoxines són un compost químic que es pot trobar en diversos aliments. La indústria alimentària ha de realitzar controls per a…
Consells per garantir la seguretat alimentària per Nadal
Durant vigílies de Nadal, moltes famílies es reuneixen en dinars i sopars per celebrar les festes. Ja sigui a…
Sense gluten o baix en gluten? L’etiquetatge en productes per a celíacs
Actualment, s’estima que entre un 1 i un 2% de la població espanyola és celíaca, és a dir, entre…
Quina diferència hi ha entre el pla APPCC i el pla Food Defense?
Hi ha diferents amenaces que poden posar en risc la seguretat alimentària: riscs biològics, físics i químics. Aquests poden donar-se…
Tecnologies per allargar la vida útil dels aliments
Estendre la vida útil dels aliments és una necessitat que es troba molt present actualment. Poder conservar…
Subscriu-te al nostre blog i estigues al dia de totes les novetats per a la teva empresa alimentària.
Omple el formulari per estar informat de les últimes notícies, guies, consells, estudis, i molt més!