L'embalatge sostenible a la indústria alimentària és fonamental per minimitzar l'impacte ambiental, conservar recursos naturals, reduir residus, garantir la seguretat dels aliments i satisfer les expectatives dels consumidors cada cop més conscients del medi ambient....
El blog de seguridad alimentaria
TOT el que has de saber sobre els Ingredients Funcionals
En un mercat cada cop més enfocat a la demanda de productes saludables, és crucial que les empreses de la indústria alimentària estiguin al corrent dels ingredients funcionals i el seu impacte en la salut dels consumidors. En aquesta entrada, explicarem tot el que cal...
Safates d’alumini o plàstic?
Les safates d'alumini estan guanyant terreny a les safates de plàstic, ja que tenen diversos avantatges importants. No obstant això, és important conèixer les característiques de cada material per fer servir el que millor s'adapti a les necessitats de cada empresa....
Què és la maduració de la carn i com es fa?
La carn madurada és un dels aliments de qualitat que es troben presents a molts negocis de restauració. Tot i això, no tots els consumidors coneixen en què consisteix el procés de maduració. Des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona,...
Recomanacions de seguretat alimentària als casals d’estiu
Les altes temperatures de l'estiu augmenten el creixement de microorganismes patògens en aliments i, per tant, hi ha més risc que es produeixin intoxicacions alimentàries. Des de Proacciona, consultoria de seguretat alimentària de Barcelona, volem que tothom...
TOT sobre la nova versió IFS Food 8
L'estàndard d'IFS Food ha estat actualitzat per adaptar-se a les normatives i tendències actuals del sector alimentari. La versió 8 d'IFS Food és molt més senzilla per treballar, té més consistència i està més ben estructurada. Tot seguit t'hem preparat un article...
Claus de la Cultura de la Innocuïtat
La innocuïtat alimentària permet que la població tingui accés a aliments segurs i nutritius. Els aliments innocus garanteixen la salut dels consumidors evitant qualsevol tipus de dany o malaltia que pugui suposar un risc. Des de Proacciona, consultoria en seguretat...
Què és una anàlisi física química en aliments?
Una anàlisi fisicoquímica en aliments és un procés mitjançant el qual s'estudien les característiques i propietats dels components que conformen els aliments, amb l'objectiu de determinar-ne la qualitat, la seguretat i el valor nutricional. Durant aquesta anàlisi, es...
Què significa RASFF?
El sistema d'alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF) és una eina que ajuda a intercanviar informació entre les autoritats nacionals de tots els països de la zona euro. Els 32 estats membres del sistema RASFF poden intercanviar informació sobre les mesures preses...
Com atendre visites a la Indústria alimentària?
A tota empresa del sector de l'alimentació es produeixen multitud de visites. Poden ser amb finalitats comercials, empresarials, institucionals, etc. Independentment del motiu, cal aprofitar aquestes visites per potenciar la marca i generar una proximitat més...
Què és una anàlisi microbiològica d’aliments?
Les anàlisis microbiològiques en aliments es fan servir per detectar la presència de patògens que puguin suposar un risc per a la seguretat alimentària. Quan parlem de patògens, ens referim principalment a bacteris, virus, llevats o floridura. A Proacciona,...
Com aplicar el Zero Waste a la cuina del teu restaurant
En tots els negocis de restauració és una realitat que es desaprofita una enorme quantitat de menjar. A més, els plàstics i envasos que es fan servir en aliments són un residu que afecta el medi ambient i el deteriorament del Planeta Terra. El concepte Zero...
Com aprofitar les tendències en l’alimentació per millorar el restaurant
Satisfer els clients i augmentar la rendibilitat són els principals problemes a què s'enfronta tot propietari o gerent d'un negoci de restauració. Aprofitar les tendències de la indústria alimentària és fonamental per garantir l'èxit de qualsevol restaurant....
Com millorar l’eficiència a la cuina i reduir els costos
Tot negoci de restauració es troba amb una sèrie de reptes que dificulten la rendibilitat del negoci. Intentar reduir costos i optimitzar processos és indispensable per augmentar els beneficis i assolir un negoci molt més rendible. En aquesta ocasió, us hem...
Quins envasos es poden fer servir per contenir aliments?
L'envasament a la indústria alimentària s'usa per protegir els productes de possibles contaminants externs. D'aquesta manera, podem prolongar la vida útil de l'aliment i reduir els danys tant com sigui possible. Hi ha una gran varietat de formats i materials...
Tot sobre els insectes com a aliment
En els darrers anys ha augmentat la cerca d'alternatives per a les fonts d'alimentació tradicionals. Moltes han sorgit en laboratoris de forma completament artificial. No obstant això, els insectes són una font alternativa que porta molt de temps en...
Aspectes a tenir en compte a la higiene de mans
Les mans del personal que treballa a la indústria alimentària són un dels principals focus de contaminació creuada…
Seguretat alimentària de les begudes energètiques
El consum de begudes energètiques ha incrementat en els darrers anys. No obstant, cal anar amb compte amb el consum…
Subscriu-te al nostre blog i estigues al dia de totes les novetats per a la teva empresa alimentària.
Omple el formulari per estar informat de les últimes notícies, guies, consells, estudis, i molt més!