/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Certificacions obligatòries a l’hostaleria

Els temes d’higiene i de seguretat alimentària cada vegada tenen més importància per als consumidors. Segons enquestes, algunes de les principals preocupacions dels consumidors són la contaminació creuada, les malalties transmeses per aliments, l’operació a les cuines i la higiene. Des de Proacciona t’expliquem quines són les certificacions obligatòries a l’hostaleria i la restauració per garantir la seguretat alimentària.

Certificacions de qualitat per a la indústria de l’hostaleria i la restauració

En la situació actual, les certificacions de qualitat prenen molta importància ja que poden assegurar als consumidors que una empresa compleix tots els requisits i les normatives vigents durant l’elaboració d’un producte o en la prestació de qualsevol servei. Una certificació de qualitat emesa per una entitat reconeguda és un gran valor afegit, ja que garanteix l’excel·lència i els estàndards de qualitat més alts. Les certificacions més conegudes a la indústria alimentària són les següents:

  • ISO 22000: Defineix els requisits per a un sistema de gestió de seguretat alimentària.
  • FSSC 22000: Aquest és un sistema de gestió de seguretat i seguretat alimentària.
  • APPCC: És un sistema d’anàlisi de perills i punts crítics.

Passos a seguir per obtenir una certificació de qualitat

  1. Conèixer tota la informació sobre els requisits i les regulacions necessàries per obtenir la certificació.
  2. Realitzar autodiagnòstics per determinar fins a quin punt es compleixen els criteris de la norma.
  3. Implementar tots els requisits i mètodes exigits per la norma a les operacions.
  4. Tots els treballadors han d’estar capacitats en tots els aspectes requerits per complir els estàndards.
  5. Realitzar auditories internes per determinar si es compleixen tots els requisits i fer les millores necessàries.
  6. Sol·licitar una auditoria és necessari per obtenir la certificació amb una entitat acreditada.
Cultura de seguretat alimentària

Formació obligatòria per a empreses hoteleres

Un altre dels dubtes més comuns és sobre la formació obligatòria a les empreses hoteleres. Dins de la immensa varietat de cursos que hi ha, us comptem quins són obligatoris i recomanables per al sector de l’hostaleria i la restauració.

Curs de manipulador d’aliments d’alt risc

Els cursos de manipulador d’aliments són obligatoris des de fa molts anys. El Reglament CE 852/2004 va introduir aquesta obligació. Totes les empreses d’alimentació i hostaleria han de formar els treballadors.

Posteriorment, el Reial decret 109/2010 va derogar la famosa targeta de manipulació d’aliments. El mateix estàndard el reemplaça amb el Certificat de Processador d’Aliments. Per assolir aquest objectiu, cal la formació en aquesta àrea.

Curs de seguretat alimentària, APPCC, seguiment i verificació

Un altre aspecte que cal vigilar, especialment des de l’entrada en vigor del Reial decret 126/2015, del 27 de febrer, és el control de l’elaboració d’aliments. Els hotels i les empreses alimentàries tenen l’obligació de conèixer els requisits establerts per garantir la seguretat dels aliments a la cadena alimentària o a la seva producció.

Curs d’Al·lèrgies Alimentàries

Després de l’entrada en vigor del Reial decret 126/2015, de 27 de febrer, pel qual s’aproven les normes generals sobre informació alimentària, totes les empreses d’alimentació i hoteleria estan obligades a conèixer els diferents al·lèrgens més comuns, com manipular els aliments per evitar-ne la contaminació i per fer complir l’etiquetatge correcte i proporcionar als consumidors prou informació.

A més, el Reglament (UE) 2021/382 exigeix ​​que el personal dels establiments i restaurants rebi una supervisió adequada i requereix formació en al·lèrgies alimentàries.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

No saps exactament quins requisits i normes sanitàries has de complir, ni com fer-ho? A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària a Barcelona, ​​som aquí per guiar-te.

Fa més de 15 anys que ajudem empreses del sector de l’alimentació a controlar la seguretat alimentària dels seus productes i processos, implantant APPCC i adaptant-lo a les vostres necessitats. Planifiquem visites i verificacions internes per fer un seguiment correcte del pla APPCC i assegurar-nos que compleix la normativa legal. Estem al costat de les empreses en tot moment, per assessorar-les en aspectes legals i normatius, proposar millores i canvis, actualitzar documents i resoldre problemes pràctics o no-conformitats derivades d’actes oficials. Omple el formulari de contacte i et respondrem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?