/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Claus de la Cultura de la Innocuïtat

La innocuïtat alimentària permet que la població tingui accés a aliments segurs i nutritius. Els aliments innocus garanteixen la salut dels consumidors evitant qualsevol tipus de dany o malaltia que pugui suposar un risc. Des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​t’expliquem la importància de la cultura de la innocuïtat i perquè l’has d’aplicar a la teva empresa.

Què és la Cultura de la Innocuïtat?

La cultura de la innocuïtat fa referència a un enfocament integral i proactiu per garantir la seguretat dels aliments i altres productes. A més, implica l’adopció d’una mentalitat i valors que posen la innocuïtat al centre de totes les decisions i accions d’una organització.

La cultura de la innocuïtat va més enllà de simplement complir les regulacions i els estàndards de seguretat alimentària, i se centra en la prevenció de riscos i la promoció de pràctiques i hàbits segurs en tots els nivells d’una empresa. Això implica fomentar una actitud de responsabilitat compartida, en què cada empleat se senti compromès amb la innocuïtat dels productes i treballi de manera col·laborativa per prevenir qualsevol risc per a la salut del consumidor.

Objectiu de la Innocuïtat Alimentària

L’objectiu de la innocuïtat alimentària és garantir que els aliments siguin segurs per al consum humà i no causin mal a la salut. És un concepte clau en la indústria alimentària, ja que és fonamental per protegir els consumidors de malalties transmeses pels aliments.

La innocuïtat alimentària s’aconsegueix a través de la implementació de mesures preventives a totes les etapes de la cadena alimentària, des de la producció i el processament fins a l’emmagatzematge, la distribució i el consum final. Això inclou l’adopció de bones pràctiques d’higiene i manipulació d’aliments, la identificació i la gestió de riscos, el control de qualitat i la implementació de sistemes de gestió d’innocuïtat alimentària.

Punts clau de la Cultura d’Innocuïtat Alimentària

  • És important destacar que la creació d’aquesta cultura es converteix en un dels principals objectius de l’empresa alimentària.
  • Els líders han de predicar amb l’exemple i actuar d’acord amb els valors de seguretat alimentària, per exemple, mitjançant la capacitació, la implementació de programes i la inversió en diverses tecnologies.
  • La cultura afectarà la manera com els membres de l’empresa perceben la seguretat, així com les seves aptituds i actituds envers aquesta.
  • Dur a terme entrevistes regulars i observacions del personal a la feina per confirmar el coneixement sobre la cultura d’innocuïtat.
  • Obtenir la informació més recent i descobrir què estan fent les empreses de tot el món per mantenir la seguretat dels aliments i capacitar els empleats sobre els estàndards normatius de seguretat.
  • Observa el comportament dels empleats i els patrons de pensament i documenta els canvis per fer comparacions sistemàtiques i cronològiques.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona som experts en matèria de seguretat alimentària, i portem més de 15 anys ajudant empreses d’aquest sector per certificar-se a BRC, IFS i FSSC 22000. A més, amb la nostra app homologada Total Food Control podràs portar el control de la traçabilitat dels teus productes per garantir la innocuïtat alimentària. Omple el nostre formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu per ajudar-te en tot allò que necessitis sobre la seguretat alimentària.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?