/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Com afrontar una inspecció de sanitat a l’hostaleria?

El sector de l’hostaleria ha de complir les normes d’higiene en el desenvolupament de les activitats, ja que seran avaluades cada any pel Ministeri de Sanitat. La major part de les normes d’higiene que s’han de complir durant l’elaboració, la distribució i la comercialització de productes alimentaris s’estableixen d’acord amb el Reial decret 3484/2000.

Les visites anuals dels inspectors de sanitat estan dissenyades per garantir el compliment de la llei. En cas de no complir-la, s’imposaran sancions econòmiques i, de vegades, el tancament del local. És una pràctica molt comuna en aquest sector contractar consultors per orientar els ocupadors en el compliment dels requisits establerts pel Ministeri de Sanitat.

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​portem més de 15 anys ajudant negocis del sector alimentari a evitar alertes alimentàries i tenir-ho tot sota control. En aquesta ocasió, us donem alguns consells per preparar una inspecció de sanitat a l’hostaleria i superar-la amb èxit.

Àmbits destacats per evitar sancions

Entre totes les accions que es poden dur a terme al teu negoci d’hostaleria per evitar les sancions, aquestes són algunes de les més importants:

 • Control de Neteja i Desinfecció: S’han de fer a tot l’establiment, especialment a les àrees de manipulació d’aliments. Es farà constar en una llista amb l’hora, la data, el responsable i el producte utilitzat.
 • Control de Plagues: Una empresa experta autoritzada per l’autoritat competent farà el tractament que calgui.
 • Qualitat de l’aigua: Es realitzarà un sanejament del sistema d’aigua controlat analíticament. Si es produeix un accident, ha de quedar reflectit al vostre informe.
 • Controls de salut, higiene i capacitació del personal: La roba de treball del personal, els seus hàbits de treball o la higiene personal no s’han de deixar a l’atzar, sinó que han de complir les normes.

Quins documents cal lliurar?

El dia en què acudeixi un inspector de sanitat al teu local, has de tenir preparada tota la documentació necessària. Durant la inspecció de sanitat és obligatori presentar la documentació següent:

 • Sistema d’autocontrol (APPCC).
 • Documentació de plagues (fitxa de producte, carnet d’aplicador i pla d’esquers. Fitxa DDD).
 • El pla d’al·lèrgens de la teva carta: Es pot integrar a la carta o en un document a part. A més, hi ha d’haver cartells informatius sobre al·lèrgens.
 • És important marcar les traces als productes: Es marquen amb una T.
 • Certificats de manipulador d’aliments dels treballadors.
 • Anàlisi Diaris: L’anàlisi ens ajuda a demostrar que estem fent els controls de seguretat alimentària correctament.
 • Registre de temperatura: S’ha de registrar regularment de manera rigorosa i veraç, altrament l’inspector se n’adonarà i les conseqüències seran pitjors. Aquests registres ens ajuden a detectar anomalies en la conservació dels aliments i permeten la correcció oportuna per evitar i reduir riscos.
Cultura de seguretat alimentària

Pautes per superar una inspecció de sanitat a l’hostaleria

Un cop coneixem tota la informació nomenada anteriorment, podem dir que aquestes són les principals pautes que hem de seguir perquè la nostra empresa passi la inspecció de sanitat:

 1. Tots els treballadors han de disposar del certificat de manipulació d’aliments (si hi entren en contacte).
 2. Tot treballador ha de conèixer la ubicació dels documents de gestió de la innocuïtat dels aliments.
 3. Els documents de gestió de seguretat alimentària (pla APPCC, pla d’al·lèrgens, etc.) han d’estar actualitzats, organitzats i vigents.
 4. Complir els registres del pla APPCC i assegurar-se que estan actualitzats.
 5. El lloc de treball ha d’estar endreçat i mantenir una higiene adequada.
 6. Els magatzems no poden tindre aliments caducats.
 7. El personal del centre ha de portar la roba adequada per fer les tasques a l’hora de manipular aliments.
 8. Les màquines, els equips i les eines han d’estar en bon estat de funcionament, haver passat els controls de seguretat corresponents i mantenir-se netes.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​som experts a garantir la qualitat i la seguretat alimentària. Fa més de 15 anys que treballem en seguretat alimentària, i som experts en implantar el pla APPCC que garantirà que la teva empresa del sector de l’alimentació disposa d’un bon sistema de traçabilitat per controlar els aliments des de l’origen fins a l’arribada al consumidor final. Un control de la traçabilitat us permetrà estalviar costos i actuar ràpid davant d’una possible alerta alimentària. T’ajudem a senyalitzar els al·lèrgens correctament? Omple el nostre formulari de contacte i et respondrem el més ràpid possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?