/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Com evitar la contaminació creuada a l’Hostaleria

A tots els restaurants cal prioritzar la seguretat alimentària i higiene per evitar les intoxicacions per productes en mal estat. A més de suposar un risc per a la salut dels clients, pot suposar problemes legals amb grans pèrdues econòmiques. A Proacciona som experts a implantar el Pla APPCC (Anàlisi de Perills en Punts Crítics de Control), un sistema de prevenció per gestionar la innocuïtat dels aliments i garantir la seguretat alimentària. A continuació us donem alguns consells per evitar la contaminació creuada a l’hostaleria i així garantir la seguretat als vostres clients.

Fes servir codis de color

Identificar els aliments per colors pot ajudar a evitar la contaminació creuada. D’aquesta manera asseguraràs que el contingut emmagatzemat en un recipient i els aliments manipulats a la taula de tallar siguin sempre de la mateixa naturalesa: aus, carns vermelles, verdures/fruites o peixos, lactis, embotits…

Etiqueta els envasos amb la traçabilitat dels aliments

Crea etiquetes identificatives per als aliments amb dades relacionades amb l’origen de l’aliment, el mètode de preparació, la vida útil, etc. Aquest procés ajudarà a fer un seguiment de la traçabilitat dels aliments i retirar-los en cas que sigui necessari. A més, és molt important marcar el dia i l’hora de caducitat dels aliments perquè els treballadors puguin retirar-los a temps.

Cambres de refrigeració

En una cambra de refrigeració mixta cal establir àrees per organitzar els aliments individualment. Recomanem posar els recipients amb aliments crus a la zona més baixa per evitar que es vessin i contaminin altres recipients que ja estiguin preparats. Recordeu que els aliments s’han d’emmagatzemar adequadament en recipients hermètics i identificats. Mai no hauràs de sobrepassar la capacitat de les cambres de conservació i tampoc has de recolzar els recipients directament a terra.

Cultura de seguretat alimentària

Descongelació dels aliments

Evita descongelar els aliments a l’envàs original col·locant els aliments en una safata amb reixetes o forats per accelerar la descongelació i evitar el risc de creixement bacterià. Els kits de descongelació són una molt bona opció per a una descongelació segura i higiènica de diversos productes.

Evita manipular els aliments amb les mans

Hi ha una infinitat d’eines al mercat per facilitar-te la feina i evitar manipular els aliments directament amb les mans, una de les fonts més comunes de contaminació creuada. Culleres, bols o dispensadors són alguns dels molts productes que pots utilitzar per manipular aliments de manera indirecta.

Utilitza utensilis que siguin fàcils de netejar

El teu equip ha d’estar fabricat amb materials que no siguin porosos i dissenyats per a una neteja fàcil. En cas contrari, la brutícia i les restes d’aliments es poden quedar enganxades i causar la contaminació creuada.

Protegeix els aliments de l’exposició ambiental

Recomanem mantenir tots els aliments coberts fins al moment que es lliurin per evitar que es produeixi una contaminació externa. Això també es pot aplicar amb els coberts de la sala fins al moment en què vinguin clients i els utilitzin.

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària a Barcelona, ​​portem més de 15 anys ajudant empreses com la teva a gestionar tots els aspectes relacionats amb la seguretat alimentària. Oferim un ampli ventall de serveis, des de cursos de formació en línia acreditats, fins a implantació del pla APPCC i certificacions internacionals d’alt nivell com IFS i BRC, que acreditaran el teu compromís en matèria de seguretat alimentària. Estem al costat de les empreses en tot moment, per assessorar-les en aspectes legals i normatius, proposar millores i canvis, actualitzar documents, resoldre problemes pràctics o no conformitats derivades d’actes oficials. Demana informació i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?