Fes servir codis de color
Identificar els aliments per colors pot ajudar a evitar la contaminació creuada. D’aquesta manera asseguraràs que el contingut emmagatzemat en un recipient i els aliments manipulats a la taula de tallar siguin sempre de la mateixa naturalesa: aus, carns vermelles, verdures/fruites o peixos, lactis, embotits…
Etiqueta els envasos amb la traçabilitat dels aliments
Crea etiquetes identificatives per als aliments amb dades relacionades amb l’origen de l’aliment, el mètode de preparació, la vida útil, etc. Aquest procés ajudarà a fer un seguiment de la traçabilitat dels aliments i retirar-los en cas que sigui necessari. A més, és molt important marcar el dia i l’hora de caducitat dels aliments perquè els treballadors puguin retirar-los a temps.
Cambres de refrigeració
En una cambra de refrigeració mixta cal establir àrees per organitzar els aliments individualment. Recomanem posar els recipients amb aliments crus a la zona més baixa per evitar que es vessin i contaminin altres recipients que ja estiguin preparats. Recordeu que els aliments s’han d’emmagatzemar adequadament en recipients hermètics i identificats. Mai no hauràs de sobrepassar la capacitat de les cambres de conservació i tampoc has de recolzar els recipients directament a terra.

Descongelació dels aliments
Evita descongelar els aliments a l’envàs original col·locant els aliments en una safata amb reixetes o forats per accelerar la descongelació i evitar el risc de creixement bacterià. Els kits de descongelació són una molt bona opció per a una descongelació segura i higiènica de diversos productes.
Evita manipular els aliments amb les mans
Hi ha una infinitat d’eines al mercat per facilitar-te la feina i evitar manipular els aliments directament amb les mans, una de les fonts més comunes de contaminació creuada. Culleres, bols o dispensadors són alguns dels molts productes que pots utilitzar per manipular aliments de manera indirecta.
Utilitza utensilis que siguin fàcils de netejar
El teu equip ha d’estar fabricat amb materials que no siguin porosos i dissenyats per a una neteja fàcil. En cas contrari, la brutícia i les restes d’aliments es poden quedar enganxades i causar la contaminació creuada.
Protegeix els aliments de l’exposició ambiental
Recomanem mantenir tots els aliments coberts fins al moment que es lliurin per evitar que es produeixi una contaminació externa. Això també es pot aplicar amb els coberts de la sala fins al moment en què vinguin clients i els utilitzin.