BLOG

Consells per a la gestió eficient de l’aigua a l’hostaleria
Gestionar l’aigua correctament al teu hotel o negoci de restauració és fonamental per reduir despeses i cuidar el planeta. Com moltes altres factures, el consum de l’aigua no deixa d’incrementar-se cada any. Per això, has d’incrementar diverses mesures per estalviar cada cop més aigua al teu restaurant. Continua llegint i aprèn algunes de les idees bàsiques sobre l’estalvi i la gestió de l’aigua.

La importància de l’estalvi d’aigua al negoci

Clarament, per generar estalvi econòmic, cal prendre mesures per reduir les despeses. En aquest cas concret, centrant-nos en el consum d’aigua i l’import de la factura anterior, cal seguir uns passos molt bàsics:

  • Conscienciació d’empresaris, empleats i clients.
  • Un pla d’acció clar.

Reduir costos per a una empresa és crucial perquè a menys despeses, més guanys. Tot i això, no només millorarà l’economia del negoci, també les seves operacions i resultats, sinó que, més enllà, és un tema relacionat amb la protecció del medi ambient. Segons la Fundació Ecologia i Desenvolupament, un bar pot costar 130 litres/cadira/dia i una cafeteria 500 litres/taula/dia.

Recomanacions per al consum eficient de l’aigua

L’experiència en aquest sector fa que et puguem donar una sèrie de consells en funció del teu negoci. A continuació, et preparem alguns tips per ajudar-te a disminuir el consum d’aigua a bars, restaurants, cafeteries i hotels:

Cultura de seguretat alimentària

Hotels

  • Informa els clients sobre la importància de la conservació de l’aigua per a la sostenibilitat i com poden contribuir amb els seus hàbits.
  • Instal·leu una dutxa en lloc d’una banyera. Una dutxa de 5 minuts requereix uns 100 litres daigua, mentre que un bany requereix 250 litres. Si s’hi instal·la un restrictor (no es recomanen més de 10 litres per minut), es pot suposar que l’estalvi d’aigua és entre un 40% i un 50% addicional.
  • Usa un airejador o difusor per reduir el flux de l’aixeta de l’aigüera a almenys 6 litres per minut.
  • Instal·leu una aixeta termostàtica per ajustar la temperatura sense necessitat que l’aigua flueixi. Estalvien al voltant del 16% d’aigua en comparació dels sistemes d’un sol mànec.
  • Inspecciona regularment el tanc d’aigua, l’aixeta i qualsevol altre component que pugui tenir fuites. Un dipòsit d’aigua amb fuites pot consumir fins a 200.000 litres d’aigua a l’any.

Bars i Cafeteries

  • Revisa periòdicament els electrodomèstics que utilitzen aigua i les canonades.
  • Al mercat hi ha cafeteres amb sistema tancat de circulació de l’aigua calenta de la cubeta, estalviant uns 100 ml. d’aigua per tassa de cafè.
  • Seleccioneu el rentat automàtic, ja que el rentat manual consumeix un 80% més d’aigua.
  • Instal·leu un rentaplats de càrrega frontal que ajusti el consum d’aigua segons la càrrega.
  • Fes servir una màquina de gel refredada per aire. Els que utilitzen un circuit d’aigua obert per a la refrigeració poden costar prop d’11 litres per cada 1,2 kg de gel produït.

Restaurants

  • Evita descongelar els teus productes amb aigua corrent.
  • Fes servir les tècniques que hem anomenat anteriorment per reduir el flux de l’aixeta i regular la temperatura de l’aigua. Una aixeta dreta també pot ser un gran recurs.
  • Aprofita al màxim la càrrega del teu rentaplats.
  • Sempre que sigui possible, instal·leu un rentaplats amb un sistema d’estalvi d’aigua, com un rentaplats de doble esbandit, que pot reduir el consum d’aigua en un 50%.
  • Abans de posar els plats al rentaplats, utilitza un raspall per eliminar les restes de menjar. Evita l’ús d’aigua en aquesta acció.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?