BLOG

Conservar aliments durant una apagada
Les apagades són una gran preocupació en tot negoci relacionat amb la indústria alimentària. Un tall en l’energia elèctrica pot fer que el congelador i refrigerador deixin de funcionar i que el menjar del seu interior es faci malbé. Això pot suposar pèrdues econòmiques molt grans per a qualsevol empresa.

Des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​us volem donar alguns consells que us ajudaran a conservar els aliments durant una apagada. D’aquesta manera podràs allargar la seva vida útil i evitar que es facin malbé amb tanta rapidesa.

La importància de la cadena del fred

La cadena del fred és fonamental perquè determinats aliments es mantinguin en bon estat. Aquest és un dels aspectes fonamentals als quals has de prestar atenció quan tens un tall d’energia, ja que alguns aliments es poden fer malbé si es mantenen a temperatures superiors a la temperatura de la nevera durant tres o quatre hores.

Per norma general, les temperatures del frigorífic solen estar entre els 2 i els 5 graus. En el cas dels congeladors, la temperatura sol ser de 18 graus sota zero. Per això, en cas que patim una apagada, et recomanem tenir a mà un termòstat que puguis posar al frigorífic per controlar la temperatura i saber si els aliments estan ben conservats.

Consells per conservar aliments durant les apagades

  1. Ajunta els aliments dins del congelador perquè conservin el fred per més temps.
  2. Guarda la quantitat mínima d’aliments a la nevera i al congelador.
  3. Congela els aliments refrigerats que no es menjaran immediatament, especialment la carn i el peix.
  4. Mantingues les temperatures del congelador i de la nevera el més baixes possible.
  5. Tingues galledes congelades o gels a mà per mantenir la temperatura; congela recipients amb aigua perquè el congelador es mantingui fred.
  6. Mantingues les portes del refrigerador i del congelador tancades sempre que puguis.
Cultura de seguretat alimentària

Aliments que és segur conservar a més de 40 °F durant més de dues hores

  • Formatges durs (cheddar, Colby, parmesà, provolone…)
  • Formatge processat
  • Formatge parmesà o romà ratllat en un flascó o una llauna
  • Mantega, margarina
  • Fruita fresca sense tallar
  • Sucs de fruites
  • Fruites enllaunades
  • Fruites seques, panses, fruites confitades, dàtils
  • Flascons oberts de maionesa, salsa tàrtara, rave picant (llevat que romanguin a més de 50 °F durant més de vuit hores)
  • Mantega de cacauet
  • Melmelada, salsa avinagrada, salsa per a tacs, mostassa, quetchup, olives, cogombres en vinagre
  • Salses de Worcestershire, soja, barbacoa i hoisin
  • Amanides a base de vinagre
  • Pa, panets, coques, panquets, truites
  • Wafles, pancakes, bagels
  • Pastissos de fruites
  • Verdures sense tallar
  • Fongs, herbes, espècies

A més, hi ha alguns aliments congelats que es poden tornar a congelar i continuar sent segurs per a consum en passar més de dues hores a 40 ºF després de la seva descongelació. Aquests aliments són:

  • Escorça de pastís, massa de pa comercial o casolana
  • Farina, farina de blat de moro, nous
  • Pans, panets, panquets (sense farcits de crema)
  • Fruites envasades a casa o comercialment (llevat que estiguin cobertes de floridura o d’una capa viscosa)
  • Verdures envasades a casa o comercialment, o verdures escaldades (rebutjar després de sis hores)
  • Wafles, pancakes, bagels

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona som experts en seguretat alimentària i portem més de 15 anys ajudant empreses d’aquest sector per certificar-se a BRC, IFS i FSSC 22000. A més, amb la nostra app homologada Total Food Control podràs portar el control de la traçabilitat dels teus productes per tal de garantir la seguretat alimentària. Si vols més informació o necessites ajuda, pots emplenar el nostre formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?