/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Diferència entre acreditació ISO i certificació ISO

Tant l’acreditació com la certificació són factors essencials dins de la gestió de qualitat i la ISO. Encara que és molt comú confondre’ls, els processos necessaris per obtenir cadascun són diferents. Des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​volem que conegueu les principals diferències entre la certificació ISO i l’acreditació ISO. D’aquesta manera podreu determinar quina és millor per a la vostra empresa del sector de l’alimentació.

Què és l’acreditació ISO?

L’acreditació ISO és un reconeixement formal per part d’un organisme autoritzat de la capacitat de treballar amb estàndards específics.

En resum, obtenir l’acreditació significa que una organització ha complert els requisits del sistema de gestió de qualitat d’un estàndard determinat.

Per tant, la certificació acreditada per ISO passa quan una organització compleix els estàndards ISO després del procés d’acreditació d’un organisme de certificació.

Què és una certificació ISO?

La certificació ISO significa obtenir una garantia per escrit d’un tercer. Això passa després de demostrar que un procés, producte o servei compleix els requisits especificats.

La certificació inclou l’avaluació d’organitzacions que brinden serveis de calibratge, inspecció i proves i inspecció segons estàndards reconeguts internacionalment.

També vol dir demostrar que una organització compleix amb els estàndards pertinents. No obstant, això no implica que s’apliquin controls o requisits addicionals.

Cultura de seguretat alimentària

Acreditació ISO vs Certificació ISO

La certificació ISO i l’acreditació ISO sovint es fan servir indistintament. L’acreditació s’atorga a una organització per a certes activitats, mentre que la certificació cobreix tota una empresa. A continuació, us expliquem la principal diferència:

  • Certificació: Reconeixement formal per part d’un organisme independent (sovint anomenat organisme d’acreditació) que un organisme de certificació opera segons els estàndards internacionals.
  • Acreditació: Garantia escrita (certificat) proporcionada per un organisme independent que el producte, servei o sistema en qüestió compleix els requisits especificats.

Avantatges de l’acreditació i certificació ISO

Les empreses que s’esforcen per complir l’estàndard i obtenir la certificació ISO obtindran aquests avantatges respecte a la resta d’empreses:

  • Demostrar fàcilment el compliment als clients i les parts interessades.
  • Rebre reconeixement independent i global pels teus esforços, productes i serveis.
  • Promocionar la garantia als clients.
  • Millorar la gestió i els processos interns.
  • Augmentar la productivitat, l’eficiència i els beneficis.
  • Garantia d’adquisició i retenció de clients.

Conèixer la diferència entre l’acreditació i la certificació és molt útil quan es tracta de complir les normes ISO. La relació entre tots dos i els seus interessos també són factors crucials.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

Proacciona és una empresa de consultoria en seguretat alimentària i APPCC amb seu a Barcelona. Contem amb més de 15 anys d’experiència en l’assessorament a empreses del sector alimentari. Disposem d’un equip d’experts tècnics encarregats d’implementar la norma ISO així com altres normatives de qualitat i seguretat alimentària. Si tens qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres i respondrem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?