/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Diferència entre manipulador d’aliments bàsic i manipulador d’aliments d’alt risc

Disposar del carnet de manipulador d’aliments és fonamental per ocupar certs llocs de treball. No obstant això, hi ha cursos especialitzats amb què et pots formar en manipulació d’aliments per a cada sector. Des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​us expliquem les principals diferències entre el carnet de manipulador d’aliments bàsic i el carnet de manipulador d’aliments d’alt risc.

A més, disposem de diversos cursos online amb els que podràs formar-te en diversos aspectes dins de la seguretat alimentària. Fes una ullada als nostres cursos per aconseguir el teu carnet de manipulador d’aliments.

Qui necessita el carnet de manipulador d’aliments?

Són molts els sectors que requereixen una formació rellevant en la manipulació d’aliments. Com ja sabem, n’hi ha prou que el treball impliqui manipulació directa o indirecta amb aliments. Aleshores, és important avaluar si això passa a la nostra feina i determinar si necessitem formació.

Aquests són alguns dels sectors afectats per la normativa: hotels i restaurants, alimentació, residències de gent gran, transport i distribució, aliments congelats, magatzems, escoles bressol, comerç minorista, processament, menjadors escolars i més.

A més, aquests són alguns dels treballs més habituals: cuiner, auxiliar i ajudant de cuina, cambrer, caixer, reponedor, verduler, carnisser, peixater, dependent, transportista, cambrera, repartidor, etc.

Manipulador d’aliments bàsic

Els manipuladors d’aliments bàsics són aquelles persones que ocasionalment poden tenir contacte indirecte amb els aliments o estan involucrades d’alguna manera a la cadena de processament d’aliments, però no entren en contacte directe amb els aliments.

Aquest tipus de carnet és necessari per a aquells llocs de treball al transport de productes alimentaris, producció agrícola i ramadera, o a la indústria alimentària que manipulen aliments indirectament o estan involucrats en el processament d’aliments.

El carnet de manipulador d’aliments bàsics és la formació més bàsica que es pot obtenir mitjançant un curs en línia. Tot i això, encara que és una formació molt versàtil, no augmenta especialment els coneixements i el contingut formatiu, de manera que segons el tipus de treball compensa més una formació d’alt risc.

Cultura de seguretat alimentària

Manipulador d’aliments d’alt risc

Quan els aliments es processen directament, ja siguin frescos o cuits, així com les etapes intermèdies, cal tenir en compte els riscos resultants per prevenir-los i reduir-los en la mesura del possible. Per això, hi ha cursos de formació professional, perquè aquestes activitats, de les quals depèn la qualitat de l’aliment final, siguin innòcues i segures per als consumidors.

Actualment, el curs de manipulador d’aliments d’alt risc s’ha estandarditzat com a curs comú ofert per empreses acreditades i certificades per professionals. La diferència entre tots dos en l’esforç i el cost d’obtenir el carnet és gairebé la mateixa. De fet, l’autenticació i la validesa són les mateixes per a efectes legals.

Formació en manipulació d’aliments

A Proacciona, portem més de 15 anys ajudant les empreses del sector alimentari a controlar la seguretat alimentària dels seus productes i processos, implementar el pla APPCC i adaptar-lo a les seves necessitats. Planifiquem visites i verificacions internes per monitoritzar adequadament el pla APPCC i assegurar que compleixi la llei. Sempre estem del costat de les empreses, assessorant-les en assumptes legals i reguladors, proposant millores i canvis, actualitzant documents i abordant qüestions pràctiques o no-conformitats derivades d’actes oficials.

A més, disposem de diversos cursos en línia per formar tots els treballadors en seguretat alimentària. Pots accedir al nostre portal en línia fent CLICK AQUÍ i veure la gran varietat de cursos sobre manipulació d’aliments que tenim. Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres omplint el formulari de contacte.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?