/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Embolcalls de cera d’abella: Alternatives per a un packaging sostenible

Avui dia, més empreses i indústries alimentàries es preocupen per respectar el medi ambient. Una de les millors maneres per ser més sostenible dins de la indústria alimentària és al packaging o embalatge dels aliments.

Les empreses alimentàries han de tenir en compte que el consumidor es preocupa cada cop més pel fenomen de la sostenibilitat. Sense anar més lluny, un estudi de l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) de 2017 va revelar que un 64% de consumidors entre 18 i 35 anys compren aliments envasats en cartró o fusta, és a dir, amb un packaging respectuós amb el medi ambient.

El paper, el cartró i altres materials compostables són a l’ordre del dia. Són una aposta segura per a la sostenibilitat, ja que és un producte fet amb materials naturals. De fet, a les llars ja es fan servir altres mètodes per embolicar els aliments i així poder conservar-los durant més temps de forma segura, per exemple, amb embolcalls fets de cera d’abella.

A Proacciona, consultora de la seguretat alimentària a Barcelona, ​​t’oferim idees i nous mètodes per millorar la conservació dels aliments i ajudar el planeta.

Embolcalls de cera d’abella: De què estan fets?

La majoria dels consumidors solen embolicar o conservar els aliments en envasos de plàstic d’usar i llençar, una mesura de les més senzilles, però de les més contaminants. A més, també suposen un risc per a la seguretat alimentària. Per exemple, els recipients de plàstic es poden esquerdar o deteriorar i això es pot traduir a l’entrada de bacteris als aliments. Per pal·liar aquest problema, s’està estenent un mètode nou de cobrir el menjar de manera més ecològica: els embolcalls de cera d’abella.

Aquest tipus d’embolcall està fet amb 100% cotó impregnat de cera d’abella i oli de jojoba orgànic. És lliure de tòxics i totalment respectuós amb el medi ambient. A més, aquest material té una acció antibacteriana natural. És una forma destalviar diners en embolcalls i ser ecològic a casa.

Cultura de seguretat alimentària

Avantatges dels embolcalls de cera

Aquesta manera de conservar els aliments és ecofriendly, ja que és reciclable i reutilitzable. A més, és un material transpirable, per la qual cosa protegeix els aliments i alhora manté les seves propietats i permet que es mantinguin en bon estat durant més temps. És una forma ideal per evitar el malbaratament alimentari: a les llars espanyoles es van desaprofitar 1.364 milions de quilos d’aliments el 2020.

Per altra banda, tenen una utilitat molt diversa. Es pot utilitzar per cobrir fruites, verdures, pa, fruita seca, formatges o per tapar recipients com bols, plats, ampolles, etc.

A més, després de cada ús, es poden rentar fàcilment, amb aigua freda i sabó suau, sense alcohol, ja que faria malbé la cera. Fins i tot es poden retirar les restes d’aliments amb un drap humit. No obstant això, no s’ha d’emprar aigua calenta per netejar-la, ja que amb la calor es fon fàcilment.

Finalment, són molt emmotllables, ja que s’estoven amb la calor. Això permet segellar l’embolcall amb la calor de les mans, és a dir, són autoadhesius.

Desavantatges dels embolcalls de cera

Un dels inconvenients d’aquest tipus d’embolcall és que no és adequat per a la calor. Per tant, no cal netejar el recipient amb aigua calenta. Tampoc s’ha de col·locar al microones ni al forn.

A més, per a determinats productes com la carn i el peix, no es pot fer servir aquest tipus de material per embolicar els aliments directament, ja que són molt susceptibles a la humitat. En tot cas, cal conservar-los en un recipient a part i després utilitzar l’embolcall per cobrir-lo.

En resum, no només el cartó i el paper són els protagonistes de l’embalatge ecofriendly. Actualment, hi ha altres embalatges fabricats amb materials naturals, com la cera d’abella, que s’estan utilitzant a petita escala, a nivell familiar, però que poden tenir una gran repercussió en el moviment empresarial. Amb la implementació d’embalatges sostenibles no només es redueix l’impacte al planeta, sinó també les despeses. A més, es pot guanyar la confiança dels consumidors que aposten cada cop més en marques responsables amb el medi ambient.

Des de Proacciona, consultoria en APPCC de Barcelona, ​​podem aconsellar-te en les noves tècniques per a la conservació dels aliments i així tenir la seguretat alimentària sota control. Omple el formulari que trobaràs a continuació i ens posarem en contacte amb tu.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?