/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Errors més comuns a la gestió d’un restaurant

Els resultats negatius en un restaurant solen passar en conseqüència de les males decisions. Conèixer els principals errors que solen cometre’s en els negocis de restauració t’ajudarà a evitar-los i aconseguir resultats positius. Si revises la gestió del teu restaurant i analitzes tots els errors que comets, podràs donar-los solució de forma senzilla.

A continuació, us hem preparat un llistat amb alguns dels errors més comuns que solen cometre els propietaris de restaurants agrupats per àrees.

Errors de seguretat alimentària

 • Mala higiene personal dels treballadors: No han de menjar, beure, fumar ni mastegar xiclet a les àrees on es manipulen aliments. També han d’usar roba i sabates adequades, no fer servir joies que puguin acumular bacteris i venir sempre nets.
 • No mantenir els aliments a temperatura adequada: El risc d’intoxicació per mantenir els aliments a temperatures insuficients sovint és degut a una cadena de fred trencada, cosa que significa que els aliments no es conserven adequadament.
 • Cocció inadequada: Per exemple, els ous fregits poc cuits, les hamburgueses a mig cuinar o alguns calamars lleugerament fregits a la fregidora poden ser un risc perquè augmenten el risc que es multipliquin els microorganismes patògens.
 • Contaminació als utensilis: Als restaurants, un error comú és utilitzar el mateix ganivet o taula de tallar per a les verdures i la carn. La forma adequada de manipular aquests aliments és utilitzant recipients i utensilis específics per a cada producte.
 • Males pràctiques en l’emmagatzematge de productes: Si no guardem els aliments als nostres magatzems i refrigeradors, amb els més nous enrere i els més vells endavant, correm un major risc que es facin malbé per no usar-los a temps.

Errors al servei

 • Mala formació als empleats: El personal del teu restaurant ha de saber quines són les seves responsabilitats i tenir les habilitats necessàries per fer la feina.
 • Atendre malament els clients: Si un restaurant té una actitud positiva, a més d’un servei professional, pot atreure més clients.
 • Tenir una ambientació indefinida: Si disposes d’un entorn confús o allotges els teus clients en un espai incòmode, comets un error. La decoració sense caràcter és tan clau per connectar amb els clients com el menjar.
Cultura de seguretat alimentària

Errors de màrqueting

 • Invertir en productes equivocats: Abans d’obrir, heu de fer una investigació inicial sobre els productes que voleu triar perquè es converteixin en part del vostre menú.
 • Donar poca importància a la reputació online: Hi ha tones de restaurants en línia en aquests dies. Si no segueixes les xarxes socials, t’estàs perdent una gran quantitat de clients. A més, si tens un negoci en línia, serà més fàcil gestionar reserves i comandes a domicili, i podràs gestionar ressenyes, crítiques i opinions dels clients a la teva plataforma.
 • Tenir una mala ubicació: En obrir un restaurant, no prenguis la ubicació a la lleugera. Si tries un lloc amb un accés complicat o poc poder adquisitiu, pots patir a llarg termini.

Errors d’administració

 • Disposar d’un menú massa extens: intentar cobrir tots els gustos, oferint una gran varietat de plats com hamburgueses, menjar mexicà i marisc pot ser contraproduent.
 • Operar sense un pla de negocis clar: Obrir les portes del teu restaurant i atraure clients funciona quan el local és una novetat. Si uses estratègies de consolidació a l’atzar, sovint experimentaràs mals de cap.
 • Gestionar de manera poc eficient: Quan no hi ha una visió estratègica per al negoci, és impossible administrar de manera efectiva tots els recursos existents. L’ús adequat és una acció fonamental per a la sostenibilitat empresarial.
 • No tenir en compte la competència: Alguns restauradors o gerents s’ho fan sense tenir en compte la competència. Tot i això, amb cada vegada més restaurants obrint, seria un error no parar atenció a aquesta realitat.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona, consultoria de seguretat alimentària de Barcelona, ​​comptem amb diferents cursos y càpsules formatives per mantenir tot el personal relacionat amb l’hostaleria i la restauració al dia en matèria de seguretat alimentària. De fet, oferim apartats específics sobre cadascuna de les temàtiques relatives a la manipulació d’aliments. Si necessites ajuda per tenir la seguretat alimentària sota control, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari de contacte i et respondrem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?