/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

La importància de la ciberseguretat a la indústria alimentària

Cada cop són més les empreses alimentàries que s’uneixen a l’era digital automatitzant processos, usant programes de gestió, etc. Tot i que la tecnologia ens facilita molt la feina, és important mantenir-nos protegits per si aquests sistemes s’apaguen, fallen o pateixen un ciberatac. Per això, des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​us expliquem per què és important donar prioritat a la ciberseguretat.

La importància de la ciberseguretat

El primer que ha de fer una empresa quan es tracta de protecció de dades i seguretat de la informació és comprendre que no es tracta dun problema de domini de sistemes o domini de tecnologia. Els problemes de protecció de la informació han de ser una prioritat per a l’alta direcció d’una organització i estar relacionats amb la visió del risc i el nivell de risc que està disposada a assumir l’organització.

És important comprendre que això no és un problema del sistema o la responsabilitat de la teva àrea. Ha de ser el focus de preocupació de l’organització, de l’alta direcció i de l’empresa.

Protecció de dades

A causa d’aquests atacs, és important incorporar una cultura de protecció de ciberseguretat a l’empresa. Per aconseguir-ho cal implementar una estratègia integral utilitzant eines de ciberseguretat, i avui dia hi ha eines d’intel·ligència artificial que ens permeten estar molt atents als atacs.

Per això, cal esforçar-se a educar tots els treballadors d’una empresa sobre la importància de protegir-ne la informació. Per exemple, trobem mecanismes per comunicar a les persones la importància de protegir la informació personal, les contrasenyes dels comptes bancaris, etc.

Què podem fer per evitar ciberatacs?

  1. Introduir CHACCP (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics Cibernètics): El control de qualitat i les funcions tècniques han estat part de la indústria alimentària HACCP durant 30 anys. Pensa a CHACCP com una manera d’aplicar el mateix enfocament basat en el risc per considerar les vulnerabilitats de la xarxa.
  2. Formar els treballadors: Com a part del procés d’incorporació, tots els empleats han de tornar-se “intel·ligents en cibernètica” a través de la capacitació de conscienciació cibernètica i encoratjar-los a assenyalar qualsevol cosa inusual.
  3. Implementar estàndards de ciberseguretat: La majoria de les empreses no consideren fer proves de pirateig per veure què tan forta és la seva seguretat.
Cultura de seguretat alimentària

Tipus de riscos de ciberseguretat

Els fabricants d’aliments i begudes han de bregar amb molts tipus d’amenaces cibernètiques. Aquestes són les principals amenaces que afecten la indústria actualment:

Web skimming

El web skimming (també conegut com a e-skimming, card skimming o atacs Magecart) és un atac cibernètic en què els pirates informàtics col·loquen un codi maliciós en llocs web i fonts de sistemes digitals de tercers per robar informació de targetes de crèdit.

Malware d’ICS/SCADA

Potser el més aterridor d’aquests atacs és la intrusió de codi maliciós (malware) en els sistemes de control industrial (ICS) i els sistemes de control de supervisió i adquisició de dades (SCADA) que executen i administren les instal·lacions de fabricació. L’objectiu d’aquests sistemes és aturar completament les fàbriques i les operacions, o encara pitjor, contaminar el subministrament d’aliments. Això es pot fer revisant la llista de materials i receptes per canviar dràsticament la quantitat dingredients o afegint nous ingredients per crear un producte tòxic.

Ransomware

Els atacs de ransomware contra els fabricants d’aliments han anat en augment. A mesura que el món lluita amb la pandèmia actual, els fabricants d’aliments s’han vist afectats per una sèrie d’interrupcions, pics de vendes inusuals i preocupacions dels consumidors que els subministraments d’aliments podrien estar en risc.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

Des de Proacciona, consultoria de seguretat alimentària a Barcelona, ​​som experts a assessorar empreses del sector alimentari a garantir la màxima seguretat alimentària als seus productes i a complir totes les exigències legals. Si tens qualsevol dubte o vols informació sobre algun dels nostres serveis, no dubtis a omplir el formulari de contacte perquè et responguem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?