/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

La importància del correcte etiquetatge a l’hostaleria

Aprendre a fer servir etiquetes en els nostres aliments i productes de cuina, és fonamental per evitar la contaminació creuada i garantir la seguretat alimentària. L’etiquetatge de productes al sector hoteler ajuda a controlar la traçabilitat de forma senzilla, optimitzar i organitzar l’inventari i reduir el malbaratament alimentari. Des de Proacciona t’expliquem els beneficis d’un etiquetatge correcte als restaurants perquè comencis a fer-lo servir com més aviat millor.

Per què hem d’etiquetar els aliments?

L’etiquetatge adequat dels aliments no es deu només a regulacions estrictes. Usar aquesta eina és la clau per reduir costos, controlar la producció i garantir la seguretat alimentària. També contribueix a millorar la percepció dels clients i empleats alhora que reduïm el malbaratament alimentari.

El més important és que la informació que aparegui a les etiquetes ha de ser veraç i clara perquè entenguis el producte que estàs llest per consumir. Per tant, amb l’etiquetatge adequat, els hotelers han de controlar en tot moment què es cuina, com es cuina i com se serveix. A més d’informar els clients dels 14 al·lèrgens que poden ser presents als plats.

Beneficis d’un etiquetatge correcte

Com hem dit anteriorment, a l’etiquetatge dels aliments ha d’aparèixer informació que faci referència a l’origen, el mode de conservació, els ingredients que el componen, etc. Tot i que disposar d’un etiquetatge beneficia els clients, també proporciona molts avantatges al teu negoci. A continuació us expliquem alguns dels beneficis que proporciona un correcte etiquetatge dels aliments a l’hostaleria.

Seguretat alimentària

Redueix la possibilitat de contraure malalties transmeses pels aliments. A més, en posar etiquetes als seus respectius envasos, és més fàcil identificar el tipus d’aliment, la data d’emmagatzematge i la vida útil.

Recordeu que en emmagatzemar productes que es veuen afectats per variables de temps i temperatura, heu de considerar el següent: la data en què es va afegir l’aliment, el tipus de menjar i vida útil dels aliments.

Optimització de l’inventari

Amb l’etiqueta veuràs com millora l’organització dels teus aliments, permetent-te emmagatzemar-los per categories. Això accelera el procés d’inventari perquè els treballadors trobin tots els articles més ràpidament. Així que el dia que facis la teva comanda amb el proveïdor, sabràs exactament el que cal comprar.

Reducció de costos

Les etiquetes a la indústria dels restaurants ajuden a saber exactament quant durarà el menjar. Això redueix la quantitat de menjar que es desaprofita a les cuines dels restaurants.

A més, si mantens un control adequat, sabràs quant de temps et queda per aprofitar un determinat producte. Així que et veuràs obligat a pensar en plats que continguin aquest element abans que es faci malbé.

Organització

Un altre aspecte important és que etiquetar els aliments és fonamental per mantenir organitzat el rebost. Assegureu-vos que tots els recipients de cada producte estiguin a prop els uns dels altres. Així mateix, podeu organitzar grups de fruites, verdures i molts altres aliments.

Entre altres coses, això us ajudarà a prevenir la contaminació creuada dels aliments. No és cap secret que mantenir les fruites i verdures fora de la carn és fonamental per protegir els seus convidats de malalties perilloses.

Cultura de seguretat alimentària

Com etiquetar aliments correctament?

Ara que ja coneixeu els principals beneficis d’un correcte etiquetatge d’aliments al sector hoteler, us expliquem com podeu implementar aquestes etiquetes a la vostra cuina. Continua llegint pas a pas el procés que cal seguir per etiquetar aliments.

  1. Identifica el producte: Per fer-ho, escriu el nom de l’aliment a l’etiqueta. Assegureu-vos que la mida de font sigui prou gran per trobar-lo ràpidament quan el cerqueu.
  2. Assegureu-vos que l’empleat que va crear l’etiqueta tingui el nom o les inicials. Amb això, crearàs responsabilitat en el procés en cas que alguna cosa surti malament.
  3. Registra la data i l’hora en què es va emmagatzemar el producte: Aquest detall és fonamental per a la seguretat alimentària. A partir d’aquestes dades, determinareu la vida útil de l’aliment.
  4. També inclou la data de caducitat a l’etiqueta, que és la dada de vida útil del producte. Aquesta informació ha d’estar a la vista quan treguis el recipient de la nevera per evitar que se serveixi menjar en mal estat.
  5. Finalment, l’etiqueta ha d’incloure instruccions de preparació, condicions de transferència i advertiments (si cal). Amb això ajudaràs el personal de cuina a mantenir la continuïtat del procés.

On comprar etiquetes?

A Proacciona disposem d’un apartat de botiga online amb tota mena d’etiquetes que us ajudaran a classificar i organitzar els vostres productes alimentaris. Pots fer una ullada als diferents dissenys que tenim per trobar el que millor s’adapti a les teves necessitats. En cas que tinguis dubtes o no sàpigues quina és l’etiqueta alimentària que necessites, pots posar-te en contacte amb nosaltres i t’assessorarem. Per accedir a la nostra botiga d’etiquetes, feu CLICK AQUÍ.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?