/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Nou reglament sobre el contingut màxim de Mercuri a Peix i sal

El 12 d’abril es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea el Reglament (UE) 2022/617 pel qual es modifica el Reglament (CE) n.º 1881/2006 pel que fa al contingut màxim de mercuri en peix i sal.

Antecedents

Aquest reglament sorgeix de la preocupació per l’exposició de la població europea al mercuri per sobre de la ingesta setmanal tolerable i de les dades recents que mostren que hi ha marge per reduir el contingut màxim de mercuri a diverses espècies de peixos.

Així mateix, ja que el Codex Alimentarius estableix un contingut màxim de 0,1 mg/kg de mercuri a la sal, a partir d’aquest moment s’estableix el mateix contingut màxim per a la legislació de la Unió Europea.

Inici de la seva aplicació

Com que determinats productes alimentaris afectats per aquest Reglament tenen una vida útil llarga, els productes que hagin estat comercialitzats legalment abans del 2 de maig i que superin aquests límits podran romandre al mercat fins a la data de consum preferent o caducitat.

A continuació us expliquem quins límits s’han marcat per a cada tipus de producte:

Nous límits

  • 1 mg/kg per a la carn dels peixos següents:

Alligote, sabre negre, besuc, bonítol, breca, escolar negre, fletan, rosada del Cap, marlí, gall, escolar, rellotge ataronjat, rosada, lluç, taxar-te, capellà, moll de fang, granader, peix vela, sabre platejat, escolar de canal, esturió, moll de roca, tonyina, tauró i peix espasa.

  • 0,3 mg/kg per a les espècies següents:

Cefalòpodes, gasteròpodes marins, anxova, abadejo d’Alaska, bacallà, areng, peix basa, carpa, llenguadina, verat, platja, solla, espadín, peix gat del Mekong, abadejo, carboner, salmó, truita, sardina, llenguado europeu, peix iridescent i merlan.

  • 0,5 mg/kg per als productes de pesca i carn de peix no esmentades als punts anteriors:

Per als crustacis, el contingut s’aplica a la carn dels apèndixs i de l’abdomen.
Per als crancs i crustacis similars s’aplica a la carn dels apèndixs.

  • 0,10 mg/kg per als complements alimentaris i la sal

T’ajudem?

Complir les regulacions de la Unió Europea és imprescindible per garantir la seguretat alimentària dels teus productes, vetllar per la salut dels consumidors i evitar sancions durant les inspeccions de sanitat. Conèixer tots els reglaments que afecten els teus productes i el seu etiquetatge pot ser complex. Per això, des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​som aquí per ajudar-te. Omple el formulari que trobaràs a continuació i ens posarem en contacte amb tu.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?