/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Principals Certificacions en Seguretat Alimentària

Vols obtenir tots els avantatges de les certificacions de seguretat alimentària? Aquí us expliquem quins són alguns dels certificats més usats actualment que garanteixen la innocuïtat dels aliments. A Proacciona tenim un equip d’experts en seguretat alimentària que ha ajudat més de 200 pimes alimentàries. No esperis més i coneix les principals certificacions en seguretat alimentària.

Quins són els principals certificats de seguretat alimentària?

A continuació us expliquem els 3 certificats més usats per garantir la innocuïtat dels aliments en totes les fases de la cadena de producció juntament amb les seves característiques i les variacions que tenen en funció de cada sector. Continua llegint per veure quina és la certificació que s’adapta millor a la teva empresa alimentària.

Normes IFS

La norma IFS (International Food Standard) és una de les principals normes de seguretat alimentària amb reconeixement internacional. El seu objectiu és garantir la qualitat i la salubritat dels aliments en cadascun dels processos de la cadena de subministrament. La norma és reconeguda per la Global Food Safety Initiative (GFSI). Actualment hi ha més de 16.800 proveïdors a més de 90 països al voltant de tot el món amb el certificat IFS. Aquestes són les variacions que podeu trobar dins del certificat IFS:

 • IFS Logistics: Està pensat per a les empreses que es dediquen al transport, distribució, càrrega i descàrrega de productes alimentaris.
 • IFS Food: Per a totes aquelles empreses que fabriquen, processen o envasen productes relacionats amb l’alimentació.
 • IFS Broker: Per a les empreses que siguin broker o es dediquin a la importació d’aliments i material d’envasament.

Normes BRC

El certificat BRCGS (British Retail Consortium Global Standard) és un sistema encarregat de la gestió de seguretat alimentària per a productes a totes les fases de la cadena de producció d’aliments. Actualment és un dels estàndards internacionals més utilitzats per seleccionar proveïdors i marques de confiança a tot el món.

 • BRCGS Food: És per a les empreses que es dediquen a la fabricació o a processar els aliments.
 • BRCGS Packaging: Per a aquelles empreses que fabriquen envasos o materials d’envasament per a productes alimentaris.

FSSC 22000

FSSC 22000 és un estàndard de seguretat alimentària fet pels fabricants que especifica els requisits que ha de complir un sistema de gestió per garantir la seguretat alimentària. Aquest certificat apareix amb la combinació de l’estàndard de gestió de seguretat alimentària ISO 22000, ISO 9001 i alguns requisits previs específics de cada indústria. La certificació FSSC 22000 s’adreça a empreses alimentàries d’aquests sectors:

 • Processament de productes peribles d’origen animal.
 • Processament de productes peribles d’origen vegetal.
 • Processament de productes amb llarga vida útil a temperatura ambient.
 • Fabricació de productes químics i bioquímics.
 • Fabricació de material d’envasament per a la indústria alimentària, en contacte directe o no amb els aliments.
 • Transport i emmagatzematge al llarg de la cadena alimentària.
com es classifiquen els ous

Com obtenir un certificat de seguretat alimentària?

A Proacciona, empresa de seguretat alimentària a Barcelona, ​​portem més de 15 anys d’experiència ajudant empreses d’aquest sector a implantar el Pla APPCC i certificar-se a IFS, BRC i FSSC 22000. Sabem la importància d’oferir productes de qualitat i garantir la innocuïtat dels aliments. Per això, us ajudem a implantar qualsevol d’aquests certificats i que tinguis la tranquil·litat de saber que tot està sota control.

Si vols obtenir un certificat IFS, BRC o FSSCC 22000, pots posar-te en contacte amb nosaltres perquè t’assessorem i recomanem quin és el certificat que s’adapta millor al sector de la teva empresa. Només has d’emplenar el formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?