BLOG

Quant de temps dura la carn congelada?

La carn congelada és un element que no pot faltar a cap congelador. Aquests aliments ens poden treure de moltes dificultats sempre que sapiguem conservar-los de la millor manera possible. En aquest article us expliquem quant de temps dura la carn congelada al costat de diversos trucs i consells perquè puguis fer-la servir mantenint les seves propietats. No esperis més i descobreix tot allò necessari sobre la carn congelada.

Quant de temps aguanta la carn congelada?

Dins de les carns més usades a la cuina es poden diferenciar diversos tipus molt comuns. No és el mateix congelar pollastre que porc o vedella. Els terminis de temps entre els diferents tipus de carn poden variar molt.

Tenint en compte això, podem confirmar que les aus com el gall dindi i el pollastre són les carns que més temps duren congelades amb un màxim de 12 mesos. D’altra banda, la vedella i el xai tenen una durada de 9 mesos (sense cuinar) i la carn de porc pot estar al congelador un màxim de 6 mesos (12 mesos si ja està cuinada).

Classificació NOVA

Temps que dura cada tipus de carn congelada

Com hem dit anteriorment, cada tipus de carn té un temps màxim per consumir-se un cop la congelem. Aquí us mostrem un llistat amb els principals tipus de carn perquè sàpigues quant de temps pots guardar-les al congelador. Continua llegint per saber quant de temps dura la carn congelada que més t’agradi:

  • Aus de corral crues senceres: de 10 a 12 mesos
  • Aus de corral crues trossejades: de 6 a 9 mesos
  • Embotit i carn fumada: de 1 a 2 mesos
  • Aus cuites amb salsa: 6 mesos
  • Aus cuites sense salsa: de 1 a 3 mesos
  • Vedella (filets): de 6 a 12 mesos
  • Porc: de 8 a 12 mesos
  • Carn picada, talls o làmines: de 3 a 4 mesos
  • Pernil cuit: de 1 a 2 mesos
  • Xai: de 6 a 9 mesos
  • Bacó: de 1 a 2 mesos
  • Salsitxa fresca: de 2 a 3 mesos
  • Salsitxa de hot dog: de 1 a 2 mesos
  • Òrgans interns (fetge, cor): de 3 a 4 mesos
  • Llonganissa sencera: no es congela
  • Carn cuita amb salsa: 4 mesos
  • Carn cuita sense salsa: de 2 a 3 mesos
  • Salsa Bolonyesa: de 4 a 6 mesos
  • Carn cuita picada i envasada al buit: 1 mes

Trucs perquè es mantingui la qualitat de la carn congelada

Molta gent pensa que en congelar la carn perd la gran majoria de propietats i qualitat. Tot i que això no és del tot cert, mantenir la qualitat de la carn congelada no és una tasca senzilla. Nosaltres us donem alguns petits trucs per intentar que la carn es conservi en el millor estat i el valor nutricional no es vegi afectat.

  1. Congeleu la carn en porcions petites.
  2. Congeleu els aliments al buit.
  3. Tenir el congelador a la temperatura adequada.
  4. Separeu el greix visible de la carn.
  5. Usar recipients hermètics per a la carn cuinada.

A més de tots aquests consells, cal aprendre a descongelar la carn de la millor manera possible, ja que té la mateixa importància per conservar-ne les propietats.

Classificació NOVA

Com descongelar la carn correctament?

Saber descongelar la carn és tan important com saber congelar-la. No servirà de res conservar-la en les millors condicions si la fem malbé quan cal descongelar-la.

La millor manera de descongelar les carns és en fred. Recomanem deixar la carn a la nevera durant 24 hores aproximadament perquè es descongeli a poc a poc. En cas de no haver pogut planificar això, la millor opció és fer servir la funció de descongelació del microones per accelerar el procés. Una cosa molt important a tenir en compte és que un cop tinguem la carn descongelada, cal cuinar-la immediatament per mantenir-ne la qualitat.

No és recomanable descongelar la carn deixant-la a temperatura ambient, ja que això podria provocar un creixement de bacteris patògens. El mateix passa quan deixem la carn a prop d’una font de calor per accelerar el procés de descongelació.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?