/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Qui està obligat a tenir un registre sanitari?

Vols saber si cal tramitar el registre alimentari? Si teniu un negoci que forma part de la indústria dels aliments, us interessa saber què és el registre sanitari i quines són les empreses obligades a inscriure’s.

Aquest registre permet a les autoritats protegir la salut dels consumidors i tenir un control sobre les empreses inscrites. A Proacciona portem més de 15 anys ajudant les empreses del sector de l’alimentació a garantir la seguretat alimentària, implantar l’APPCC i inscriure’s al registre sanitari. A continuació, us expliquem quines empreses estan obligades a tenir el registre sanitari.

Empreses obligades a tenir registre sanitari

El Reial decret 191/2011, de 18 de febrer, sobre el Registre General Sanitari d’Aliments i Empreses Alimentàries estableix quins són els establiments i empreses que seran objecte de registre estatal, així com els establiments i empreses que seran inscrits als registres creats per les autoritats competents per a aquest propòsit.

Tot establiment d’una empresa d’aliments, o si no tingués establiment, s’inscriurà al Registre Sanitari la mateixa empresa, sempre que compleixi els requisits següents:

1. El domicili social de l’entitat, l’establiment o la mateixa empresa és a Espanya.

2. Els objectius de les activitats són:

  • Aliments o productes destinats al consum humà.
  • Materials i objectes dissenyats per entrar en contacte amb aliments.
  • Ajuts tècnics per a l’elaboració d’aliments.

3. Les seves activitats es poden dividir en una de les categories següents:

  • Producció, modificació, transformació o envasament.
  • Emmagatzematge, distribució o transport.
  • Importar productes de països fora de la UE.

Registre sanitari a les empreses de transport

A l’article 2 del Reial decret 191/2011, de 18 de febrer, sobre el Registre General Sanitari d’Empreses Alimentàries i Aliments, incloses les activitats de transport entre empreses i establiments alimentaris que requereixin registre.

El mercat ha de brindar cobertura de salut i ser conscient de les seves responsabilitats com a empreses d’aliments. El transport és una etapa de la cadena alimentària on els responsables de la qual estan subjectes a les condicions generals i específiques prescrites per la seguretat alimentària. El transport de productes alimentaris és un servei que:

  • Les empreses dedicades a transformar, envasar, emmagatzemar, distribuir o importar aquests productes ho faciliten, i com a propietaris de les mercaderies tenen la seva pròpia manera de fer-ho.
  • És contractat a una empresa de transportistes que no és propietària de la mercaderia en cap moment.
Cultura de seguretat alimentària

Empreses excloses de l’obligació

Les empreses i les seves societats propietàries no estan obligades a inscriure’s al registre sanitari si exclusivament manipulen, transformen, envasen, emmagatzemen o serveixen aliments per a la venda in situ o per al lliurament als consumidors, quan atenen altres establiments de les mateixes característiques, sempre que sigui una activitat marginal en termes econòmics i productius.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona, consultora de seguretat alimentària a Barcelona, ​​t’ajudem amb el procés d’alta al registre general sanitari d’aliments i empreses alimentàries. Realitzem tots els tràmits i t’assessorem en seguretat alimentària perquè puguis complir els requisits necessaris per obtenir un registre sanitari.

Un cop registrat, ens assegurem que se segueixin complint tots els requisits per evitar sancions que poguessin derivar en la revocació del registre sanitari. Si vols més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres omplint el formulari de contacte.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?