BLOG

Quina informació ha d’aparèixer als aliments no envasats?

La normativa respecte a la informació que ha d’aparèixer als aliments varia en funció del producte. Considerem que els aliments no envasats són aquells que se serveixen a granel o sense envasar. En aquest article us expliquem quines són les característiques dels aliments no envasats, quina informació han de proporcionar i com mostrar-la.

Característiques dels aliments no envasats

Per entendre la informació que han d’incloure aquests aliments, primer cal entendre què es considera un aliment no envasat. Podem dir que els aliments no envasats són aquells que compleixen amb les característiques següents:

  • Poden ser envasats al moment de la compra si el consumidor ho demana.
  • Se serveixen en negocis com bars, restaurants i cafeteries.
  • Es proporcionen a col·lectivitats sense envasar.
  • Poden vendre’s a granel als consumidors finals.

Informació obligatòria en aliments no envasats

Aliments que es presentin sense envasar o els envasats als llocs de venda a petició del consumidor

  • Denominació de l’aliment.
  • La quantitat d’un ingredient o categoria d’ingredients.
  • El grau d’alcohol en les begudes alcohòliques que tenen un contingut d’alcohol superior a l’1,2%.
  • Altres requisits establerts al Reglament d’Aliments per a aquesta venda.

Aliments envasats pels titulars del comerç al detall per a la venda immediata

  • Denominació de l’aliment.
  • Llista d’ingredients.
  • La quantitat d’un ingredient o categoria d’ingredients.
  • Quantitat neta de l’aliment.
  • La data de caducitat o data de durada mínima.
  • Condicions especials de conservació i/o condicions d’ús.
  • El nom o la raó social i l’adreça de l’envasador.
  • El lloc de procedència quan estigui previst.
  • La manera d’utilitzar-lo (quan en no proporcionar-ho seria difícil utilitzar l’aliment).
  • El grau d’alcohol en les begudes alcohòliques que tenen un contingut d’alcohol superior a l’1,2%.
Cultura de seguretat alimentària

Com mostrar la informació als aliments no envasats?

La informació anterior ha d’aparèixer a l’envàs del moment de venda o a una etiqueta adherida a l’article. Tot i això, hi ha algunes excepcions.

Quan la venda del producte sigui a través d’un venedor o una venda d’autoservei (com ara fruites, verdures, tubercles o fruits secs), la informació anterior pot aparèixer en un cartell al costat de l’article, exceptuant-ne la durada mínima i la data de caducitat.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

Proacciona és una empresa de consultoria en seguretat alimentària amb seu a Barcelona. Ens dediquem a la seguretat i qualitat alimentària, t’ajudem a controlar la traçabilitat en tots els processos de la cadena productiva, a implantar certificacions com IFS, BRC i FSSC 22000 i assessorar-te en tot allò que necessitis.

Entendre totes les normatives i requisits que afecten la informació alimentària per etiquetar correctament els aliments, pot resultar complicat. Per això, a Proacciona podem ajudar-te en tot allò que necessitis. Omple el formulari de contacte i ens posarem en contacte el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?