/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Riscos i consideracions del peix fresc envasat

Definir la vida útil de productes envasats implica tenir en compte una gran quantitat de factors. A més, per garantir la seguretat alimentària dels productes envasats cal complir certes condicions. En aquest article us expliquem quins són els riscos i les consideracions que has de tenir en compte amb el peix fresc envasat. Des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària, volem ajudar-te a prevenir els riscos del peix fresc envasat i ensenyar-te a conservar-lo de manera correcta.

Avantatges del peix fresc envasat

Una de les principals diferències entre la conservació del peix a safates i el peix venut a granel és la seva durada. L’envasament al buit permet ampliar la vida útil comercial a sis dies. A continuació us expliquem alguns dels avantatges que ofereix el peix fresc envasat:

  • Durant el transport i l’emmagatzematge, redueix l’olor i és més higiènic.
  • El peix es ven net, lliure d’espines i sense vísceres.
  • És més còmode, ràpid i més fàcil de comprar.
  • Pots trobar molts productes en funció de la mida de la ració, els talls i el tipus de peix (blanc, blau, marisc, cefalòpodes, etc).
  • Es pot congelar a la safata de forma molt còmoda.
  • Com que tota la informació és a l’etiqueta, es garanteix la vida útil del peix, la seva frescor i una major seguretat.

Quins riscos té el peix fresc envasat?

Els riscos principals d’una temperatura insuficient en el processament del peix són la formació d’histamina i el creixement de Listeria monocytogenes, Clostridium botulinum i Yersinia enterocolitica.

Per avaluar aquests riscos durant l’emmagatzematge i el transport al detall, els científics utilitzen models predictius de creixement microbià i els apliquen a filets de bacallà, productes crus descongelats com el sushi, crustacis i mol·luscs refrigerats i cuits.

Els resultats del model mostren que els productes frescos envasats poden emmagatzemar-se a temperatures refrigerades superiors a 0 °C i complir amb les normes de seguretat alimentària de la UE.

Per a la histamina, els principals factors dependents de la temperatura que afecten la seva formació són el temps d’emmagatzematge i el contingut de CO2 a l’envàs, per la qual cosa els informes identifiquen la combinació d’aquests dos factors a diferents temperatures d’emmagatzematge perquè la histamina no superi les 100 ppm al final de la vida útil.

Cultura de seguretat alimentària

Consells per conservar el peix fresc

  • El peix s’ha de mantenir el mínim de temps possible sense refrigeració, per la qual cosa l’has de comprar abans d’anar-te’n a casa.
  • Hem de comprovar si el peix està etiquetat perquè per llei ho ha d’estar i si no ho està és una bona raó per rebutjar-lo.
  • Retira les escates, sagna el peix, destripa’l i esbandeix-lo amb aigua freda abans de posar-lo a la nevera.
  • Assegureu-vos que la temperatura es mantingui constant per sobre de 0 ºC i per sota de 4 ºC.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona som experts en seguretat alimentària i portem més de 15 anys ajudant empreses d’aquest camp a aconseguir les certificacions BRC, IFS i FSSC 22000. A més, amb la nostra aplicació Total Food Control, pots controlar la traçabilitat dels teus productes per a la seguretat alimentària . Si vols més informació o necessites ajuda, pots emplenar el nostre formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?