/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Safates d’alumini o plàstic?

Les safates d’alumini estan guanyant terreny a les safates de plàstic, ja que tenen diversos avantatges importants. No obstant això, és important conèixer les característiques de cada material per fer servir el que millor s’adapti a les necessitats de cada empresa.

Des de Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​us expliquem les principals diferències que hi ha entre les safates d’alumini i les de plàstic. Continua llegint per aprendre tot allò necessari sobre aquests materials per a envasos alimentaris.

La importància de reciclar els envasos alimentaris

Reciclar els envasos alimentaris és de vital importància a la nostra societat actual. Aquests envasos, com els de plàstic, vidre, cartró o metall, representen una gran quantitat de residus que, si no es gestionen adequadament, poden tenir un impacte negatiu al medi ambient. En reciclar-los, es redueix la quantitat de deixalles que arriben als abocadors i es disminueix la demanda de recursos naturals necessaris per produir nous envasos.

A més, el reciclatge d’aquests materials permet reutilitzar-los en la fabricació de nous productes, contribuint així a l’economia circular i a la reducció de la contaminació i les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Reciclar envasos alimentaris és una acció senzilla que tots podem fer per promoure la sostenibilitat i protegir el nostre entorn.

Característiques de les safates de plàstic

Les safates de plàstic per a aliments presenten diverses característiques distintives que les fan adequades per al seu ús a la indústria alimentària. Per començar, estan dissenyades per complir els estàndards de seguretat alimentària. Són fabricades amb materials aptes per al contacte directe amb els aliments i estan lliures de substàncies tòxiques que puguin migrar cap als aliments.

A més, són prou resistents per suportar el pes i la manipulació dels aliments. Poden tenir formes i mides diverses per adaptar-se a diferents tipus d’aliments i necessitats d’envasament.

Tot i que és important destacar que el plàstic pot tenir un impacte ambiental significatiu si no es gestiona adequadament, moltes safates de plàstic estan fabricades amb materials reciclables.

Avantatges de les safates d’alumini

Les safates d’alumini per a aliments ofereixen diversos avantatges distintius que els fan populars a la indústria alimentària. Aquests avantatges inclouen:

  • Propietats de barrera: L’alumini és un material que presenta excel·lents propietats de barrera contra la llum, la humitat, l’oxigen i les olors. Això ajuda a mantenir la frescor i la qualitat dels aliments.
  • Resistència i durabilitat: Són robustes i resistents a la deformació, cosa que garanteix la integritat dels aliments durant el transport, emmagatzematge i manipulació.
  • Conductivitat tèrmica: L’alumini és un excel·lent conductor de calor, cosa que permet una distribució uniforme de la calor durant la cocció dels aliments.
  • Versatilitat en el disseny: Les safates d’alumini es poden trobar en diferents formes i mides per adaptar-se a una àmplia varietat d’aliments i necessitats d’envasament.
  • Reciclabilitat: L’alumini és un material 100% reciclable i pot ser reciclat una vegada i una altra sense perdre les seves propietats. Això en facilita la gestió i promou l’economia circular, reduint el consum de recursos naturals i la generació de residus.
  • Lleugeresa: Malgrat la seva resistència, l’alumini és un material relativament lleuger, cosa que en facilita el transport i la manipulació tant per al fabricant com per al consumidor.

Safates d’alumini vs safates de plàstic

Les safates d’alumini i les safates de plàstic són dues opcions comunes per a l’envasament d’aliments, cadascuna amb avantatges i consideracions pròpies. Les safates d’alumini destaquen per la seva excel·lent barrera contra la llum i la humitat, la resistència i la durabilitat, així com la conductivitat tèrmica per a una cocció uniforme. A més, són reciclables al 100%.

D’altra banda, les safates de plàstic ofereixen lleugeresa, seguretat alimentària i versatilitat en el disseny, encara que la reciclabilitat pot variar segons el tipus de plàstic. L’elecció entre tots dos tipus de safates dependrà de factors com les necessitats d’envasament, la seguretat alimentària, la sostenibilitat i el cost, i és important considerar acuradament cada opció per prendre la decisió adequada.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

Per garantir la qualitat i la innocuïtat dels envasos i els materials d’envasament, hi ha la norma BRCGS Packaging. A Proacciona, consultoria de seguretat alimentària de Barcelona, ​​portem més de 15 anys ajudant empreses del sector de l’alimentació per assegurar la innocuïtat dels seus productes.

A més, comptem amb anys d’experiència per guiar i assessorar els nostres clients quant a les noves tendències en els consumidors i posar-los al dia en matèria de certificacions i obligacions. Per a més informació, pots emplenar el nostre formulari de contacte sense cap mena de compromís.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?