FSSC 22000

Norma de seguretat alimentària per a fabricants

Què és FSSC 22000?

A qui va dirigida FSSC 22000?

Quins són els beneficis d’implantar FSSC 22000?

El nostre procés d’implantació de FSSC 22000

Què és
FSSC 22000?

FSSC 22000 és una norma de seguretat alimentària per a fabricants que especifica els requisits que ha de complir un sistema de gestió per garantir la innocuïtat dels aliments. És el resultat de la unió de l’estàndard de gestió de seguretat alimentària ISO 22000, la ISO 9001 i prerequisits específics segons el sector.

què és la norma fssc 22000 de seguretat alimentària

Implantar aquesta certificació alimentària permet integrar l’enfocament d’innocuïtat i qualitat alimentària a tots els processos de la cadena de producció.

De la mateixa manera que lla norma BRC i la norma IFS, la certificació FSSC 22000 està homologada per la Global Food Safety Initiative (GFSI). La nova versió de la norma (FSSC 22000 versió 5) va entrar en vigor el 5 d’abril de 2021.

A qui va dirigida FSSC 22000?

Aquest protocol de seguretat alimentària proporciona un model de certificació que es pot utilitzar a tota la cadena de subministrament d’aliments. Pot cobrir sectors en els quals s’ha realitzat una especificació tècnica per als PRP sectorials. Aquest certificat segueix la descripció de la categoria de la cadena alimentària que es defineix en ISO / TS 22003. Ja que el desenvolupament de noves especificacions per als PPR sectorials està en curs, l’abast real de l’esquema seguirà aquests desenvolupaments. 

FSSC 22000 pot aplicar-se a totes les empreses del sector de l’alimentació que fabriquin o transformin aliments, independentment de la seva mida o complexitat.

Poden certificar-se empreses alimentàries dels sectors:

  • Processament de productes peribles d’origen animal.
  • Processament de productes peribles d’origen vegetal.
  • Processament de productes amb una llarga vida útil a temperatura ambient.
  • Fabricació de productes químics i bioquímics.
  • Fabricació de material d’envasat per a la indústria alimentària en contacte directe o no amb els aliments.
  • Transport i emmagatzematge al llarg de la cadena alimentària.
a qui va dirigida la norma fssc 22000 de seguretat alimentària

Les empreses ja certificades en ISO 22000 només han de completar una auditoria addicional en ISO-TS 220022-1 o bé ISO TS 22002-4 per a poder obtenir el certificat en FSSC 22000.

Cada empresa és única. Per aquest motiu, adaptem la norma de qualitat alimentària a cada negoci, perquè pugui treure-li el màxim rendiment i beneficiar-se dels avantatges d’implantar-la.

Pregunta a un tècnic
tel. 661761905

Quins són els beneficis d’implantar FSSC 22000?

Certificar-se en aquest sistema de gestió de seguretat alimentària ofereix una sèrie de beneficis a les empreses del sector de l’alimentació que busquen l’excel·lència quant a qualitat, seguretat i satisfacció dels clients, així com tenir avantatges competitius al mercat. Els beneficis de la certificació FSSC 22000 són múltiples:

avantatges d'implantar fssc 22000 de seguretat alimentària
  • Demostra el compliment de la legislació vigent en matèria de seguretat alimentària.
  • Demostra el compromís de l’empresa amb el control i la gestió dels riscos de seguretat alimentària.
  • Millora els processos de seguretat dels aliments i ajuda a reduir riscos d’incidents.
  • Permet l’estalvi de costos gràcies a la millora contínua del sistema i dels processos.
  • Augmenta la reputació de la marca i ajuda a augmentar beneficis.
  • Ajuda a conservar els clients que ja es tenen i exigeixen certificacions i, a la vegada, a guanyar-se la confiança de nous clients.
  • Incrementa la competitivitat i dóna un reconeixement internacional.
  • Dóna un valor diferencial respecte la competència.
  • Protegeix la marca i garanteix la qualitat, innocuïtat i integritat del producte.
  • Simplifica els estudis de seguretat alimentària i millora els documents i procediments.

El nostre procés d’implantació de FSSC 22000

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària i APPCC de Barcelona, som experts en normes de seguretat alimentària com la FSSC 22000. Som un equip de consultors amb més de 15 anys d’experiència assessorant empreses del sector de l’alimentació, com la teva, perquè aconsegueixin els millors resultats alhora que redueixen costos. El nostre mètode es basa a estar al teu costat des de l’inici del procés fins al final. Oferim un servei de consultoria continuat perquè només t’hagis de preocupar de donar el millor de tu mateix als clients i consumidors. T’ajudem? Omple el formulari del final de la pàgina i ens posarem en contacte amb tu l’abans possible. 

1

Pre-auditoria

Avaluació inicial de les instal·lacions. Durada: mitja jornada.

2

Pressupost

Confecció d’un pressupost ajustat i un pla d’implantació a 5-10 mesos.

3

Inici del procés

Inici del treball amb l’assistència d’un dels nostres tècnics especialistes.

4

Primera visita

Primera visita d’implantació in situ amb l’assistència del tècnic assignat.

5

Formació

Impartim sessions formatives segons el lloc de feina.

6

Implantació

Sessions de treball in situ i online. Durada: entre 5 i 10 mesos.

7

Auditoria interna

Avaluem en quin punt ens trobem.

8

Certificació

Certificació final amb una certificadora acreditada.

A partir del segon any: seguiment i manteniment


Un cop implantada la norma, planifiquem el manteniment per fer un seguiment correcte a partir del segon any.

T’ajudem?

Omple el formulari i comença a afegir valor a la teva empresa

    condiciones legales

    política de privacidad