/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Pla de control de temperatures en hostaleria i restauració

Garantir la seguretat de l’aigua i els aliments és necessari a tota empresa alimentària. Disposar d’un pla de control de temperatures ajudarà a mantenir un ambient higiènic i que compleixi les necessitats de cada producte per garantir-ne la seguretat. A més, forma part d’un dels prerequisits de l’APPCC i s’adapta a les activitats de cada empresa alimentària. A continuació us expliquem tot el que heu de saber sobre el pla de control de temperatures en els negocis de restauració.

Què és el pla de control de temperatures als Prerequisits APPCC?

Un pla de control de temperatura té com a objectiu documentar les mesures implementades per evitar que les temperatures d’emmagatzematge dels aliments suposin un risc per a l’alimentació (en aquest cas, un risc microbià). Entre aquestes mesures, cal registrar la temperatura mínima i òptima d’emmagatzematge per a cada aliment o preparació d’aliments i per als equips de refrigeració, congelació o manteniment i descriure’n el sistema de mesura. Alguns dels conceptes claus per controlar les temperatures són:

  • Identificar l’equip que requereix un control de temperatura.
  • Especificar la temperatura òptima i el rang de tolerància per a cada dispositiu.
  • Descriure l’equip de mesura disponible.
  • Descriure l’activitat de comprovar la temperatura.

Quins equips requereixen un control de temperatura?

Depenent del tipus d’establiment de menjar, es poden necessitar uns equips o altres. Per exemple, els restaurants sovint tenen refrigeradors, congeladors i vitrines, mentre que les plantes de processament poden necessitar cambres frigorífiques o camions congeladors. Alguns dels equips més comuns són:

  • Equips com la nevera i el congelador.
  • Equips de manteniment tèrmic: mobles de bar, expositors de buffet…
  • Equips de desinfecció per tractament.
  • Llocs o espais amb condicions tèrmiques especials: llocs on es processen aliments de forma industrial, sales d’especejament, etc.
  • Camions frigorífics o de manteniment tèrmic: furgonetes frigorífiques, camions cisterna de llet, etc.
Cultura de seguretat alimentària

Tenir el control amb una sonda de temperatura i Total Food Control

Evitar que la cadena de fred es trenqui i assegurar-se que els aliments es mantenen dins del rang de temperatura adequat és fonamental. Trencar la cadena de fred a qualsevol etapa de la producció pot generar problemes de salut per als qui consumeixen els aliments.

Les sondes de temperatura per a frigorífic son perfectes per controlar la temperatura dels aliments en temps real. A més, a Proacciona disposem d’uns sensors de temperatura que es poden enllaçar a Total Food Control per enviar notificacions en cas que hi hagi un canvi brusc de temperatura al dispositiu. També generen un històric de temperatures amb dades que es poden consultar a temps real des de qualsevol dispositiu.

Elaborar un pla de control de temperatures

Com vam explicar al principi, el pla de control de temperatura és flexible per adaptar-se a cada empresa d’aliments i ha de ser elaborat per una consultoria en seguretat alimentària després d’una revisió inicial de l’esdeveniment. A Proacciona disposem d’un equip d’experts amb més de 15 anys d’experiència al sector. El nostre mètode es basa en una implantació personalitzada i flexible, que et permetrà treure’n el màxim rendiment al pla APPCC i estalviar costos i temps. Si vols més informació, omple el formulari de contacte i et respondrem el més aviat possible.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?