/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Què cal per obtenir el registre sanitari?

Vols conèixer els requisits per obtenir el registre sanitari? És important assegurar-te que compleixes tots els requisits abans de demanar el registre sanitari per garantir que reps el teu número de registre sanitari d’aliments. Des de Proacciona, volem ajudar-te en tot el possible i per això t’anomenem alguns dels principals requisits que necessites per obtenir-lo. A més, si vols despreocupar-te de tot, pots posar-te en contacte amb nosaltres i ens ocuparem de tot el procés per sol·licitar el registre sanitari.

Què és el registre sanitari?

El Registre Sanitari és una eina administrativa activa a Espanya des de fa més de 30 anys. Aquest registre sanitari és tan important que apareix a les etiquetes dels aliments. Són públics i informatius i s’emmagatzemen a bases de dades informatitzades.

L’acrònim del Registre Sanitari és RGSEAA i és un registre que inscriu totes les empreses d’aliments i productes alimentaris que es comercialitzen al nostre país. Les empreses que s’han d’inscriure al Registre Sanitari són aquelles que produeixen, emmagatzemen, manipulen, transporten i/o simplement venen productes alimentaris a tercers.

Requisits per obtenir el registre sanitari

La primera vegada que se sol·licita el registre sanitari pot resultar més complicat del que sembla. A Proacciona, volem facilitar-te la feina donant-te alguns dels principals requisits perquè puguis posar-ho tot en regla:

  1. Els números de registre sanitari són emesos pel Ministeri de Sanitat en un termini màxim de 3 mesos. Aquelles empreses que entrin en contacte directe amb productes d’origen animal no podran iniciar les activitats fins que els inspectors visitin la instal·lació i emetin un informe favorable.
  2. Hauràs d’aportar els documents següents: CIF, sol·licitud, memòria tècnica que descrigui l’activitat del negoci, el Pla APPCC i el pagament de taxes.
  3. Aquelles empreses que distribueixin aliments a altres països hauran de comptar amb un número de registre sanitari com a distribuïdor.
  4. Estan exemptes d’inscripció al Registre Higiènic d’Aliments les empreses que elaborin, envasin, emmagatzemin, serveixin i venguin aliments preparats directament al consumidor final dins del mateix local.
  5. Les empreses que preparen aliments directament al consumidor final no s’han d’inscriure al Registre General d’Empreses Alimentàries i Aliments.
  6. Cal registrar-se com a distribuïdor si es comercialitza un producte d’un estat membre de la UE o si el producte es distribueix dins del país.
  7. Els comerços minoristes estan exclosos de la inscripció al Registre Sanitari, però poden requerir un altre tipus d’autorització sanitària d’aliments.
Cultura de seguretat alimentària

On demanar els requisits per al registre sanitari?

Si la vostra empresa té oficina comercial, heu de presentar una sol·licitud davant les autoritats competents de la comunitat autònoma, per contra, si no teniu oficina comercial i és una empresa de transport o distribució d’aliments, us heu de registrar. Fabricat a la comunitat autònoma on es troba el domicili social de l’empresa.

L’Autoritat Espanyola de Seguretat Alimentària del Ministeri de Sanitat i Consum és l’organisme que ha de facilitar el número de registre d’higiene dels aliments. El registre és de caràcter nacional i s’ha de tramitar a la comunitat autònoma on estigui radicada l’empresa.

Consultoria en seguretat alimentària de Barcelona

A Proacciona, consultoria de seguretat alimentària a Barcelona, ​​us ajudem en el procés d’inscripció al Registre General Sanitari d’Empreses Alimentàries i Aliments. Ens encarreguem de tots els tràmits i t’assessorem sobre seguretat alimentària perquè compleixis els requisits necessaris per obtenir el registre sanitari.

Un cop inscrit, ens assegurem que tots els requisits es continuen complint per evitar possibles sancions que derivin a la retirada del registre sanitari. Si vols més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres omplint el formulari de contacte.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?