/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Trucs de neteja per a bars i restaurants

La neteja del restaurant és igual d’important que el menjar que se serveix. La impressió que tenen els clients quan entren a un local net sempre és bona. A més, la brutícia pot suposar un risc per a la salut dels comensals i arribar a provocar intoxicacions y sancions econòmiques. Per això, cal disposar d’un protocol de neteja i conèixer bones pràctiques per netejar un restaurant, bar o cafeteria. A continuació, et donem els millors trucs de neteja per al teu negoci de restauració i així garantir la seguretat alimentària.

Bones pràctiques per netejar un restaurant, bar o cafeteria

 • Abans d’iniciar el procés de neteja, retira i tapa tots els aliments perquè quedin protegits i no es contaminin.
 • Després que acabi el servei, neteja i desinfecta tota la cuina i la sala.
 • Neteja i desinfecta tots els elements utilitzats durant el servei amb la freqüència necessària, donant prioritat als elements que entren en contacte amb aliments.
 • No oblidis netejar el pot d’escombraries. Pots fer-ho quan canviïs la bossa, per la qual cosa és perfecte per al teu proper ús.
 • Renta els gots i coberts en un rentaplats automàtic, assegurant-te de fer-ho a temperatura alta per a una màxima desinfecció.
 • Deixa que les superfícies s’assequin a l’aire per evitar la humitat.
 • Fes servir un desinfectant després de la neteja i no oblidis esbandir amb aigua calenta per eliminar qualsevol residu que pugui quedar.
 • És molt important parar atenció a la neteja i desinfecció de manetes, nanses, interruptors i aixetes…

Procés de neteja i desinfecció del teu restaurant

Per eliminar tota la brutícia dels utensilis de cuina i la coberteria correctament, cal seguir una sèrie de passes. T’expliquem quin és el procés que has de seguir per netejar tots els teus estris correctament:

 1. Prerentat: Humiteja amb aigua calenta per ajudar a eliminar la brutícia que pugui quedar als utensilis i equips.
 2. Rentat: Renteu els plats i utensilis amb aigua calenta i detergent.
 3. Esbandida: Fes servir aigua calenta per eliminar els residus de detergent i la brutícia dels utensilis.
 4. Desinfecció: Asseca els utensilis i aplica un producte desinfectant per matar els microorganismes que no hagin estat eliminats en el procés.
 5. Esbandit: Esbandeix novament amb aigua calenta per eliminar els residus de producte desinfectant i seca amb un drap net i absorbent.
Cultura de seguretat alimentària

Com treure el greix dels mobles de la cuina?

La consistència és primordial quan es tracta de l’eliminació de greix, ja que moltes persones passen per alt que el greix recent s’elimina millor que el greix acumulat. També cal tenir en compte el gruix degut als efectes de la calor que es genera als diferents torns d’una cuina. La neteja i la desinfecció del mobiliari de l’àrea de treball s’ha d’incloure a la llista de tasques diàries.

Hi ha molts netejadors desgreixants i tots prometen eliminar l’oli de les nostres cuines. Has de llegir l’etiqueta del detergent que fas servir i assegura’t que contingui tensioactius per eliminar les molècules de greix.

Com es poden netejar els electrodomèstics d’acer inoxidable?

És molt més probable que els electrodomèstics atreguin més greix i brutícia a la cuina que els propis mobles. El problema s’agreuja per l’acumulació de microbis invisibles als electrodomèstics que poden contaminar els aliments que després se serveixen als clients.

Planxes brutes, estufes cremades o forns bruts poden donar una imatge desastrosa a un bar, cafeteria o restaurant. També presenten riscos greus per a la seguretat i la salut dels empleats que treballen al restaurant. El bicarbonat sòdic es pot aplicar de manera molt senzilla amb una esponja humida i una mica daquest producte. A més, deixa l’acer brillant i amb un aspecte rogenc.

Com netejar el rentavasos i rentavaixelles?

Abans de posar els utensilis que hem de rentar als nostres rentavasos i rentavaixelles, assegureu-vos de retirar les restes de menjar més grans, ja que aquests es poden acumular a l’interior de l’aparell i no desguassar correctament. Hi ha molts productes industrials per a la neteja de rentaplats que ofereixen els millors resultats, però una manera de fer que l’interior brilli és afegir mitja tassa de vinagre sense diluir a la safata del rentaplats o del rentavasos. Fes un cicle de rentat complet (sense plats, òbviament) i veuràs resultats sorprenents.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?