/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Avantatges d’implantar BRC Storage and Distribution
BRC Storage & Distribution

El transport i l’emmagatzematge d’aliments comporta un risc tant per a la seguretat alimentària com per a la qualitat dels mateixos. Per això, és essencial que les empreses que transporten i emmagatzemen aliments actuïn d’acord amb unes bones pràctiques de manipulació que garanteixin que els productes alimentaris arriben al consumidor en perfectes condicions. Així mateix, cada vegada més, les empreses alimentàries que contracten els serveis d’una empresa d’emmagatzematge o transport volen que aquesta els garanteixi alts estàndards de qualitat i seguretat alimentària.

I això és precisament el que fa BRC Storage and Distribution. Aquesta norma BRC és una certificació voluntària que garanteix la seguretat, legalitat i qualitat dels productes al llarg de la cadena de subministrament, quant a emmagatzematge i distribució. A continuació, t’expliquem els punts claus de la norma i els seus principals avantatges. També trobaràs una infografia com a resum al final de l’entrada.

Què són les normes BRC?

Les normes BRC van néixer el 1988 al si del Consorci Britànic de Minoristes, organisme que representa els interessos del 90% dels distribuïdors del Regne Unit, amb l’objectiu de garantir la seguretat alimentària al llarg de tota la cadena de valor, des de la producció dels aliments fins a la venda al consumidor final. Tot i així, la seva actuació no es redueix al mercat anglosaxó, ja que actualment les normes BRC s’exigeixen a nivell mundial com a estàndard per a la selecció de proveïdors de confiança que garanteixin aliments segurs.

Per què serveix la norma BRC Storage and Distribution?

L’estàndard global BRC Storage and Distribution proporciona una guia de seguretat i qualitat per a les empreses de logística, és a dir, aquelles que es dediquen al transport i emmagatzematge, amb la finalitat de garantir la seguretat, legalitat i qualitat dels productes al llarg de la cadena de subministrament.

L’estàndard està dissenyat específicament per a companyies que ofereixen serveis logístics i que operen amb aliments, envasos i altres productes de consum no alimentaris, com cosmètics i productes per a la llar. També s’aplica a proveïdors de serveis de congelat (descongelat), així com a companyies logístiques que tenen proveïdors de serveis per a les activitats de transport i/o emmagatzematge. Així mateix, és important tenir en compte que la norma BRC Storage and Distribution és aplicable a qualsevol mitjà de transport (vehicles pesants, trens, avions, vaixells, etc.).

Com que aquesta certificació està dirigida a empreses molt variades, l’estàndard inclou mòduls separats per als diferents sectors dins de la cadena de subministrament, i permet a les organitzacions certificar-se en tots o en què s’ajusti més a la seva activitat.

Avantatges principals de BRC Storage and Distribution

Marc de bones pràctiques

La norma BRC Storage and Distribution és d’abast integral i cobreix àrees de qualitat, higiene i seguretat del producte, proporcionant un marc de bones pràctiques al sector.

Reducció de costos

Implantar BRC Storage and Distribution ajudarà la teva empresa a reduir danys i residus, i, en conseqüència, també costos.

Prèvia inspecció de les parts

La norma BRC exigeix ​​la diligència deguda tant de l’empresa certificada com dels clients que utilitzen el servei. La diligència deguda és la capacitat de les parts de demostrar que s’han pres les mesures raonables per evitar un incident o un dany, i per seleccionar els proveïdors.

Major confiança

En comptar amb BRC Storage and Distribution l’empresa obtindrà un informe i una certificació en què els clients podran confiar sense necessitat de fer les seves auditories. Aquest informe avalarà la transparència i seguretat dels productes alimentaris que es transporten o emmagatzemen.

Vigilància i correcció contínua

La norma BRC Storage and Distribution actua com a sistema de vigilància contínua i ofereix accions correctives de seguiment per assegurar l’establiment de sistemes d’automillora de qualitat, higiene i seguretat del producte.

Per què certificar-se a BRC Storage and Distribution?

  1. Amb la norma BRC abordaràs les demandes de garanties dels consumidors, tot fomentant el desenvolupament d’una cultura de seguretat del producte.
  2. Protegiràs la reputació, marca i imatge de la teva empresa.
  3. Tindràs un major accés i participació al mercat.
  4. Reduiràs els riscos associats amb l’emmagatzematge i la distribució.
  5. Estaràs en línia amb els requisits de la Iniciativa Global d’Innocuïtat (GFSI) 2020, que és el referent amb base científica més acceptat a tot el món per als programes de certificació de seguretat alimentària.

Consultoria en seguretat alimentària i APPCC de Barcelona

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària i APPCC de Barcelona, ​​tenim un equip de tècnics especialistes en la implantació de la norma BRC Storage and Distribution, així com la resta de normes BRC. Implantem la norma BRC Food (adreçada a empreses productores d’aliments), així com la norma BRC Packaging (adreçada a empreses productores d’envasos o materials per a l’envasament). També implantem les normes IFS, entre elles IFS Logistics, molt semblant a BRC Storage and Distribution. Et donem un cop de mà? El nostre equip tècnic compta amb més de 15 anys d’experiència assessorant empreses del sector de l’alimentació i ajudant-les a oferir el millor de si mateixes als seus consumidors. Omple el formulari que trobaràs al final de l´entrada i ens posarem en contacte amb tu.

BRC Storage and Distribution

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?