/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Com pots implantar BRC Packaging?
BRC Packaging, seguridad alimentaria, Norma BRC, certificaciones alimentarias, industria alimentaria, alimentos y bebidad

Sabies que cada any més empreses del sector dels envasos decideix certificarse en BRC Packaging? Però, què implica exactament aquesta norma desenvolupada pel British Retail Consortium? La teva empresa hauria d’implantar-la? Com pots obtenir el teu certificat a BRC Packaging? De quins avantatges et beneficiaràs? Continua llegint i et donarem la resposta a tots els teus dubtes! També pots descarregar-te la infografia que hem preparat especialment per ajudar-te a entendre la norma BRC Packaging.

Què és BRC Packaging?

L’estàndard BRC IOP/Pakcaging va ser desenvolupat pel British Retail Consortium (BRC) juntament amb l’Institut de Packaging (IOP). Actualment, es tracta del marc de referència per garantir la seguretat, la legalitat i la qualitat dels envasos i materials d’envasament. Actualment, les auditories de certificació a BRC Packaging es duen a terme sota la versió 6 del protocol, que va entrar en vigor el febrer de 2020 passat.

A qui va dirigida?

BRC Packaging és una norma de seguretat i qualitat per a fabricants d’envasos, empaquetat i embalatges. Si la teva empresa fabrica envasos o material d’envasat que s’utilitza a la indústria alimentària i altres indústries com la farmacèutica o la cosmètica, pot ser candidata a obtenir la certificació!

Per què hauries d’implantar BRC Packaging?

Un dels motius del creixent nombre de certificacions a BRC Packaging és que cada vegada més empreses l’exigeixen als seus proveïdors d’envasos i materials d’envasament. Volen que els garanteixin que els estan fabricant sota totes les garanties de seguretat i qualitat per evitar potencials perills químics, físics i microbiològics que puguin contaminar els aliments i la salut del consumidor.

Amb la certificació BRC Packaging garantiràs que disposes d´un sistema de seguretat alimentària basada en el pla APPCC i d’un sistema de gestió que et permet de detectar possibles incidències abans que l’envàs arribi al mercat.

Nivells de certificació a BRC Packaging

BRC Packaging ofereix dos nivells de certificació que depenen, d’una banda, del tipus d’envàs o embalatge i, de l’altra, del seu ús final que condicionarà el nivell d’higiene en què s’ha de produir. Els nivells són:

 • Higiene alta: la requereixen els envasos que entren en contacte directe amb els aliments o amb productes higiènicament sensibles. Per exemple, un tap de suro que entra en contacte amb el vi.
 • Higiene bàsica: per a aquells materials secundaris que no estan en contacte directe amb els aliments o productes higiènicament sensibles com, per exemple, les etiquetes adhesives.

Quin valor m’aporta la certificació?

Si la teva empresa se certifica a BRC Packaging estaràs beneficiant-te de molts avantatges:

 • Garantiràs que la teva empresa compleix amb les alertes de seguretat alimentària a nivell internacional. També, que compleixis amb la normativa legal vigent en matèria de seguretat alimentària.
 • Milloraràs en rendiment i la competitivitat de la teva empresa. A més, podràs accedir a nous mercats.
 • Fomentaràs la transparència i la traçabilitat a la cadena de subministrament.
 • Garantiràs que la teva empresa fabrica envasos i materials d’envasament amb les millors pràctiques de fabricació i manipulació i complint els requisits. Això et permetrà augmentar la confiança dels consumidors.
 • Podràs avaluar el teu pla APPCC, comprovar si compleix amb els requisits de BRC Packaging i reduir o eliminar punts crítics. A més, tindràs evidenciat un pla de Food Defense.
 • Estalviaràs costos.
 • Disposaràs d’un sistema de gestió de qualitat que permet oferir envasos segurs.
 • Milloraràs la imatge de la teva marca i et diferenciaràs de la competència que no estigui certificada.

Com obtenir BRC Packaging?

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona, ​​treballem per ajudar-te a implantar la certificació BRC.

 • Realitzem una preauditoria per avaluar la idoneïtat de les instal·lacions i realitzem el pressupost.
 • Si la teva empresa accepta el pressupost i les condicions, t’assignem un tècnic responsable que farà una primera visita i una auditoria inicial per implantar BRC Packaging.
 • El tècnic realitzarà visites presencials, assessorament continu i auditories internes i avaluarà el procés dimplantació.
 • Contactarà amb l’empresa certificadora acreditada i s’encarregarà de resoldre les no-conformitats fins aconseguir la certificació BRC Packaging.
 • Un cop l’empresa estigui acreditada, continuarà fent seguiment i prepararà la recertificació de cara al segon any.

Quan renovar el meu certificat?

Si et preguntes cada quan renovar la teva certificació BRC Packaging, la resposta és: anualment. Per aconseguir la renovació, és imprescindible portar al dia la metodologia de treball de BRC Packaging i verificar el compliment de totes les clàusules de la norma. A Proacciona, ens encarreguem de fer el seguiment de la certificació i garantir que mantenes les exigències per a la re-certificació.

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària de Barcelona Fa més de 15 anys que ens dediquem a assessorar empreses del sector de l’alimentació. Oferim un ampli ventall de serveis en els àmbits de la seguretat alimentària: implantació i seguiment del pla APPCC, certificació IFS (IFS Food y IFS Logistics), certificacions BRC (BRC Food y BRC Packaging) y FSSC 22000. Estem totalment compromesos amb la qualitat i innocuïtat alimentària i plantegem solucions per a les pimes que es basen en visites periòdiques a les instal·lacions de l’empresa així com seguiment en línia i suport en el dia a dia. Ens caracteritzem per oferir un assessorament continu i de qualitat, posant-nos a la pell del fabricant des del primer moment.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?