/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Dark Kitchens: quins requisits sanitaris han de complir
Dark Kitchens Requisitos Legales

Si bé molts sectors de la indústria alimentària han tingut problemes durant l’últim any a causa de la pandèmia, les dark kitchens, també conegudes com a “cuines fantasma”, una àrea relativament nova i específica de la indústria de la restauració, han experimentat un creixement constant.

Què és una dark kitchen?

Generalment, les dark kitchens sorgeixen d’una marca o restaurant existent que cerca expandir-se a una marca virtual. Aquestes companyies usen cuines fantasma per preparar comandes només en línia, a ubicacions on el lloguer és més barat, o en punts estratègics on hi ha una demanda especialment alta d’aquella marca o tipus de menjar en concret.

Les dark kitchens, es diferencien dels restaurants tradicionals per no dependre del trànsit de vianants ni del servei a taules o taulells, ja que la interacció amb els clients es duu a terme únicament en línia o mitjançant aplicacions de lliurament d’aliments a domicili.

Amb la pandèmia la demanda de comandes de lliurament en línia ha incrementat considerablement, de manera que molts restaurants i marques han adoptat models de cuines fantasma per alleujar les seves pèrdues per tancaments i capacitat limitada. Encara que la majoria de dark kitchens complementen les operacions tradicionals de restaurants, en els darrers mesos han incrementat aquelles que existeixen i operen únicament en línia.

El seu atractiu

Les cuines fantasma són més fàcils de configurar, més barates d’operar i requereixen menys risc i inversió que un restaurant tradicional. En preparar menjar exclusivament per ser lliurat a domicili, les dark kitchens requereixen menys espai que un restaurant, i per tant lloguers més barats, ja que a més, generalment s’ubiquen a zones menys concorregudes o remotes. Així mateix, requereixen menys treballadors, ja que no necessiten personal per atendre els clients, de manera que representen un estalvi de costos laborals.

Requisits legals i sanitaris

Igual que qualsevol restaurant, una dark kitchen necessita les eines adequades per oferir menjars segurs i de qualitat als seus clients.

A nivell legal, les cuines fantasma han de complir els mateixos requisits que qualsevol restaurant o negoci d’aliments preparats, de manera que la seguretat a nivell sanitari ha de ser extrema. En aquest sentit, els protocols sanitaris varien en funció de la naturalesa de l’espai, segons es tracti de cuines individuals o espais compartits, gestionant-se bé com a unitats o com a conjunts.

D’altra banda, pel que fa a les llicències, és un tema una mica complex, perquè com que es tracta d’un model de negoci relativament nou, encara no hi ha regulació específica sobre això.

Vols obrir una dark kitchen?

Per obrir una cuina fantasma necessitaràs comptar amb tres elements bàsics:

  1. Una cuina ben equipada, amb prou espai, i que compleixi els permisos i les normes sanitàries.
  2. Un servei de lliurament a domicili, bé propi o mitjançant un partner.
  3. Una tauleta o ordinador amb servei a Internet.

Així mateix, si es tracta d’un negoci nou, hauràs de comptar amb un pla de màrqueting sòlid per donar-te a conèixer, per exemple, a través de les xarxes socials.

Un cop el vostre negoci estigui en marxa, la qualitat dels vostres àpats i uns temps d’espera raonables, seran la clau de l’èxit.

Ets nou al sector de l’alimentació?

No saps exactament quins requisits i normes sanitàries has de complir, ni com fer-ho? En Proacciona, consultoria en seguretat alimentària a Barcelona, ​​som aquí per guiar-te.

Fa més de 15 anys que ajudem empreses del sector de l’alimentació a controlar la seguretat alimentària dels seus productes i processos, implantant APPCC i adaptant-lo a les vostres necessitats. Planifiquem visites i verificacions internes per fer un seguiment correcte del pla APPCC i assegurar-nos que compleix la normativa legal. Estem al costat de les empreses en tot moment, per assessorar-les en aspectes legals i normatius, proposar millores i canvis, actualitzar documents i resoldre problemes pràctics o no-conformitats derivades d’actes oficials. Omple el formulari que trobaràs a continuació i ens posarem en contacte amb tu.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?