/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Els gossos són un problema d’higiene a restaurants?
mascotas en restaurantes

Molts propietaris de restaurants tenen un desconeixement total sobre les lleis relacionades amb l’entrada d’animals domèstics al seu local. La normativa europea no permet l’entrada d’animals domèstics a les cuines i espais on es prepara o emmagatzema el menjar. No obstant, no diu res del lloc on se serveix el menjar. El propietari del restaurant és qui ha de decidir si permet o no l’accés d’aquests animals al menjador. En aquest article us expliquem les responsabilitats que ha de mostrar l’amo d’una mascota al costat de consells per a una higiene correcta del local.

Per què no es permeten gossos en restaurants?

Tot i que actualment la gran majoria de restaurants permeten l’entrada de mascotes, hi ha propietaris que es neguen a deixar entrar els gossos. No obstant això, ho poden fer per motius personals i de desconeixement sobre les normatives sanitàries existents per “evitar problemes”. Algunes de les raons principals per les quals molts restaurants no permeten l’entrada de mascotes són les següents:

 • Desconeixement de les normatives sanitàries del moment.
 • Creences pròpies sense un argument objectiu.
 • Por de que els altres clients puguin queixar-se sobre això.
 • La necessitat de netejar la zona quan se’n vagi l’animal.
 • Por a contaminar aliments en el cas que el gos entri a la cuina.

Responsabilitats dels amos de gossos en restaurants

En primer lloc, cal deixar clar que el restaurant ha de tenir clares unes normes de conducta per evitar problemes amb altres clients que no portin mascotes. No tots els amos són igual de responsables i es pot donar el cas que el gos s’escapi i el seu amo no mostri interès per mantenir-lo tranquil. Tot i això, quan portem la nostra mascota a un local cal tenir clara la normativa i seguir algunes pautes.

Per començar, el propietari de la mascota ha de preocupar-se tant per la seguretat de lanimal com per la dels altres. En el cas de tenir un gos mitjà o gran, pot descansar a terra amb una corretja. D’altra banda, si és petit pot quedar-se a la falda o fins i tot en una cadira. A més, cal assegurar-se que el gos no bordi per evitar molestar els altres i, per descomptat, se li pot demanar aigua al cambrer per al gos.

com es classifiquen els ous

Higiene als restaurants que permeten gossos

Si el propietari del restaurant vol permetre l’entrada de gossos i mascotes al vostre establiment cal que ho indiqueu a l’entrada. A més, és molt important remarcar que els animals han de portar corretja per evitar que es colin a les zones de preparació del menjar. A continuació us donem algunes de les pautes que heu de seguir el restaurant per mantenir els estàndards de seguretat alimentària:

 • El personal no ha de tocar els animals, i en cas que ho facin, cal rentar-se les mans per evitar la contaminació creuada.
 • Tenir un protocol amb productes específics per netejar les deixalles dels gossos.
 • Proporcionar informació clara als clients sobre si permeten o no l’entrada de les mascotes al local.
 • Usar recipients específics per servir aigua i menjar als gossos. A més de netejar-los per separat dels altres.
 • En cas que sigui un local espaiós, es recomana tenir un espai separat per a persones amb gossos.
 • Comptar amb una assegurança de responsabilitat civil.

És viable permetre mascotes als restaurants?

Per descomptat que és viable permetre mascotes als restaurants, sempre que se segueixin les normes de seguretat i el propietari es faci responsable de la mascota. Seguint els consells que us hem esmentat anteriorment, qualsevol restaurant pot permetre l’entrada de mascotes sense incomplir cap normativa i sense perjudicar altres clients. De tota manera, la decisió sempre està a les mans del propietari del restaurant i pot denegar l’entrada sense problemes.

T’ajudem? A Proacciona som experts en seguretat alimentària i implantació del pla APPCC. Ens encarreguem d’adaptar el pla a la teva empresa d’acord amb les seves característiques. A més, amb la nostra app homologada podràs fer un seguiment del pla APPCC de forma ràpida i automatitzada. Omple el formulari que trobaràs a continuació i ens posarem en contacte amb tu.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?