/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

FSSC 22000 què és i com implantar-la
FSSC 22000 implantar FSSC 2200 seguridad alimentaria certificaciones normas ISO 220000

FSSC 22000 (Food Safety System Certification) es una norma de seguretat alimentària que té l’objectiu d’assegurar el control dels potencials riscos de seguretat alimentària. Certificar-se en aquesta norma implica implantar un sistema rigorós per identificar, controlar i minimitzar els riscos per produir productes segurs, garantir la innocuïtat alimentària i reduir costos. Continua llegint o descarrega’t la infografia que trobaràs al final de l’entrada, t’expliquem com implantar FSSC 22000 i quins avantatges aportarà aquesta certificació a la teva empresa.

 

Què és la certificació FSSC 22000?

FSSC 22000 és un esquema de certificació de gestió de seguretat i innocuïtat alimentària gestionat per la Fundació per a la Certificació de Seguretat Alimentària (Foundation for Food Safety Certification) i per una Junta de Parts Interessades composta per representants de diversos sectors de la indústria alimentària. Aquesta certificació ha estat reconeguda per l’organització mundial Global Food Safety Initiative (GFSI) i, per tant, forma part de la llista de certificacions de referència que també inclou IFS, SQF, BRC i HACCP. 

El sistema FSSC 22000 fa servir l’enfocament de sistema de gestió per a la seguretat alimentària agafant com a base la ISO 22000 per als requisits del sistema de gestió. Això comporta que s’integri bé amb altres normes com són la ISO 9001 de qualitat i la ISO 14001 de medi ambient, entre d’altres.

Quines empreses es poden certificar a FSSC 22000?

La certificació FSSC 22000 està dirigida a qualsevol organització de la cadena alimentària, incloent agricultors, fabricants, transportistes, envasadors, etc. També a negocis del sector de la restauració i de la venda al detall ia lengròs. Així mateix, també pot ser implantada a empreses que fabriquen pinsos per a animals.

Quins avantatges té certificar-se a FSSC 22000?

Encara que no és una norma alimentària obligatòria, certificar-se a FSSC 22000 té diversos avantatges:

  1. Gestió eficaç de riscs de seguretat alimentària. La implantació de FSSC 22000 crea un entorn capaç de produir productes segurs i un sistema de gestió per supervisar, gestionar, validar i millorar el sistema contínuament.
  2. Tots els avantatges que té la implantació d’un sistema de gestió pel que fa a la capacitació dels membres de l’organització, la planificació d’auditories, la gestió i l’avaluació de proveïdors, el compromís per part de la direcció, el pla de retirada de productes o la gestió de queixes .
  3. Confiança dels clients. Disposar d’una certificació FSSC 22000 fa que els teus clients se sentin més segurs i confiïn que els teus productes compleixen totes les normatives i controls necessaris. Per això, moltes empreses sol·liciten als proveïdors aquesta certificació. Així mateix, estar certificat ajuda a mantenir clients anteriors ia aconseguir-ne de nous per tenir més competitivitat respecte a la competència.
  4. Incrementa l’abast del mercat. En garantir la seguretat dels teus productes, la certificació FSSC 22000 permet accedir a clients internacionals.
  5. Evita possibles multes i sancions. Els requisits de la norma FSSC 22000 estan en línia amb els requisits normatius, i fins i tot són més exigents. Això vol dir que, si la teva empresa compleix els de la norma, complirà també amb els nacionals, cosa que t’estalviarà sancions i multes per incompliment.

Com implanto FSSC 22000?

Aquests són, a grans trets, els passos a seguir per implantar FSSC 22000. Des de Proacciona us acompanyarem en aquest procés.

  1. Estudia i analitza la norma FSSC 22000.
  2. Redacta, documenta i implanta els processos requerits i els prerequisits.
  3. Analitza l´estat de la teva empresa mitjançant auditories, revisió documental, APPCC i formació dels treballadors.
  4. Implanta el sistema i certifica’t.

Consultoria en seguretat alimentària i APPCC de Barcelona

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària i APPCC de Barcelona, ​​comptem amb més de 15 anys d’experiència assessorant empreses del sector de l’alimentació. Tenim un equip de tècnics especialistes a la implantació de la norma FSSC 22000, així com la resta de normatives d’innocuïtat i qualitat alimentària. Des del juny del 2021 és obligatòria la implantació de la versió 5 de FSSC 22000 per a les empreses certificades. T’ajudem a implantar els canvis d’aquesta nova versió o certificar-te si encara no ho estàs! Omple el formulari que trobaràs al final de la pàgina i ens posarem en contacte amb tu.

FSSCC 22000 que és implantar

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?