/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Les 5 claus per a la Innocuïtat dels Aliments
claves para la inocuidad alimentaria

Una de les problemàtiques que afecta una gran part de la població són les malalties per transmissió alimentària. Aquestes malalties poden estar causades per una mala manipulació dels mateixos, la contaminació creuada o per conservar els aliments de manera incorrecta. En aquest article us expliquem quines són les 5 claus per garantir la innocuïtat dels aliments.

Mantenir la neteja

Com hem dit diverses vegades, la neteja i higiene són factors indispensables per a la seguretat alimentària. Rentar-se les mans abans de manipular aliments i durant la seva preparació és un hàbit necessari a tota cuina. A més, desinfectar totes les superfícies i utensilis usats a la cuina també ajuda a evitar la contaminació creuada. Tenint en compte això, el primer pas per mantenir la seguretat alimentària al teu restaurant, és la neteja i higiene.

Usa aigua i matèries primeres segures

Tots els aliments poden contenir microorganismes perjudicials per a la salut. Per això és molt important seleccionar els productes crus amb el millor aspecte possible i rentar-los abans de menjar-los. Sens dubte, l’element amb què hem de tenir més cura és l’aigua. Una aigua apta per a la cuina i el consum ha d’estar lliure de microorganismes i substàncies que puguin perjudicar la salut del consumidor.

Separa els aliments crus dels cuinats

Els aliments crus (sobretot carns i peixos) poden contenir microorganismes que es transfereixen mitjançant el contacte. Usar utensilis diferents per manipular els aliments crus i els aliments cuinats evitarà que aquests microorganismes passin d’un lloc a un altre. A continuació us donem algunes de les recomanacions de l’OMS:

  • Renteu els plats i utensilis que han estat en contacte amb aliments crus abans de tornar-los a fer servir.
  • Guarda els aliments en recipients tancats per evitar que entrin en contacte.
  • En comprar, has de separar la carn i el peix d’altres aliments.
  • Fes servir els diferents compartiments de la nevera i congelador per separar els tipus de carn crua d’altres aliments.
com es classifiquen els ous

Mantingues els aliments a temperatures segures

Un cop els aliments estiguin cuinats, l’emmagatzematge a temperatura ambient pot fer que es propaguin els microorganismes. Les condicions ideals perquè els virus i bacteris es multipliquin ocorren quan un aliment està per sota dels 5°C o per sobre dels 60°C. La nostra principal recomanació és congelar els aliments cuits el més ràpid possible sempre que es consumeixin immediatament. L’OMS també dóna algunes recomanacions:

  • No guardeu aliments durant un temps molt prolongat.
  • Mantenir el menjar calent una mica per sota dels 60 °C.
  • Refrigerar els aliments peribles el més aviat possible.
  • No deixeu els aliments cuinats a temperatura ambient per més de 2 hores.

Cuina els aliments completament

Hi ha alguns aliments com la carn, el peix i els ous, que necessiten una cocció completa per eliminar gairebé del tot tots els virus i bacteris que poden tenir. La innocuïtat dels aliments es garanteix quan totes les seves parts han arribat als 70 ° C de temperatura. És molt important que els restaurants tinguin un control de la cocció dels aliments en els moments de més feina per garantir la seguretat alimentària.

A Proacciona som experts en seguretat alimentària, i portem més de 15 anys ajudant empreses d’aquest sector per certificar-se en BRC, IFSFSSC 22000. A més, amb la nostra app homologada Total Food Control podràs portar el control de la traçabilitat dels teus productes per tal de garantir la seguretat alimentària. Omple el nostre formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?