/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Què és la Innocuïtat dels Aliments?
que es la inocuidad alimentaria

Els aliments innocus ajuden a tenir una vida i economia saludable. Els aliments contaminats causen més de 150 malalties i es calcula que 1 de cada 10 persones al món es emmalalteix després de menjar aliments contaminats. En aquest article t’expliquem què és la innocuïtat dels aliments i com es pot garantir perquè la puguis aplicar correctament.

Definició d’Innocuïtat Alimentària

La innocuïtat en aliments és el conjunt de pràctiques utilitzades per prevenir la contaminació dels aliments i garantir l’absència de perill. Els aliments innocus són els únics que contribueixen a fer que totes les persones tinguin una vida saludable mentre satisfan les seves necessitats alimentàries. A més, es pot afirmar que no hi ha seguretat alimentària sense innocuïtat dels aliments.

En definitiva, podem dir que la innocuïtat alimentària és la garantia que un producte no causarà cap dany a qui el consumeixi sempre que es faci seguint les indicacions de l’aliment. La innocuïtat és un dels grups que componen la qualitat dels aliments juntament amb les característiques nutricionals, comercials i organolèptiques. Com és lògic, la innocuïtat alimentària té una gran importància en la indústria, per la qual cosa cal tenir un sistema de gestió de la innocuïtat i traçabilitat per a la seva implementació.

Per què és important la Innocuïtat dels Aliments?

Com hem dit anteriorment, la innocuïtat alimentària és la característica que certifica que un aliment és completament apte per al seu consum i no causarà cap mena de dany en la salut. Per tant, és molt important que els productors usin bones pràctiques per disminuir els riscos de contaminació dels seus aliments.

Durant tota la cadena productiva d’aliments cal aplicar mesures de seguretat alimentària perquè els productes no es contaminin o perjudiquin per agents químics. En cas contrari, és molt senzill que durant el procés de producció, un aliment entri en contacte amb contaminants físics com estelles, trossos de metall o qualsevol element perillós per a la salut. Gràcies a la innocuïtat alimentària, podem estar segurs que tots els productes que consumim són completament aptes i no causaran cap mena de dany a la nostra salut.

com es classifiquen els ous

Exemples d’Aliments Innocus

Tenint en compte que es consideren aliments innocus tots aquells que han passat pels processos necessaris que els permeten ser aptes per al consum, en podem fer una llista immensa. A continuació us anomenem alguns exemples d’aliments innocus que han estat tractats perquè es puguin consumir amb la màxima seguretat possible:

  1. Tot tipus d’aliments deshidratats.
  2. L’aigua bullida.
  3. Fruites i verdures que s’han rentat correctament amb aigua i sabó, com les pomes, peres, síndries…
  4. Vegetals desinfectats amb iode o clor, com l’enciam, els espinacs…
  5. Qualsevol carn cuita a la temperatura adequada.
  6. Aliments enllaunats que s’han envasat a temperatures molt altes seguint el procés correcte.
  7. Productes lactis que han estat pasteuritzats.
  8. Melmelades que s’han envasat al buit a altes temperatures dins de recipients esterilitzats.
A Proacciona som experts en seguretat alimentària, i portem més de 15 anys ajudant empreses d’aquest sector per certificar-se en BRC, IFSFSSC 22000. A més, amb la nostra app homologada Total Food Control podràs portar el control de la traçabilitat dels teus productes per tal de garantir la seguretat alimentària. Omple el nostre formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?