/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Avantatges d’implantar BRC Food
BRC Food, ventajas de implantar, seguridad alimentaria, alimentos y bebidas

Implantar BRC Food al teu negoci et permet beneficiar-te de múltiples avantatges. La norma BRC (British Retail Consortium) garanteix el teu compromís amb la seguretat alimentària i facilita el compliment de la legislació vigent. A més, et permet trobar diferents oportunitats per estalviar costos i optimitzar processos: millorar la documentació, un control de la traçabilitat més eficient… Així mateix, als ulls del consumidor, dota l’empresa de més credibilitat. Els consumidors confiaran en tu perquè apreciaran la coherència i la transparència total.

Continua llegint!, t’expliquem més detalladament què és la certificació BRC Food i quins avantatges té implantar-la. Prefereixes un resum? Trobareu una infografia al final de l’entrada.

Què és la norma BRC FOOD?

BRC Food és una de les normatives líder del sector de la seguretat alimentària, creada el 1998 pel British Retail Consortium, que és l’associació comercial d’empreses minoristes del Regne Unit. BRC Food és un protocol de seguretat alimentària dirigit a fabricants o processadors d’aliments amb l’objectiu de garantir la qualitat, la seguretat i el compliment de les diferents obligacions de caràcter legal. Entre els distribuïdors que l’exigeixen hi ha els supermercats Asda, Tesco, Waitrose i Sainsbury’s.

Quins avantatges té implantar BRC Food?

Certificar-se a BRC Food, que actualment s’implanta en la seva versió 8, aporta múltiples avantatges a les empreses del sector de l’alimentació:

Reducció de costos

BRC Food està dissenyada per millorar els processos de producció i aconseguir reduir els residus, reclamacions, retirades de producte i rebuig de lots.

Gestió eficaç de potencials riscos

La norma BRC Food us ajudarà a identificar, analitzar i gestionar de forma ràpida i eficaç tots els riscos potencials que poden afectar els vostres productes i evitar alertes alimentàries.

Millora la imatge de la teva empresa

Amb la certificació BRC Food podràs garantir que els teus aliments són segurs i que compleixen la normativa vigent, i, en conseqüència, milloraràs la imatge de la teva empresa i dels teus productes.

Evita errors de producció

BRC Food assegura que totes les fases de la producció es fan de manera detallada i minimitza la probabilitat d’error que perjudicaria la percepció del producte del consumidor final.

Ofereix una defensa legal

En cas que es produís un incident relacionat amb la seguretat alimentària del teu producte, la certificació BRC Food t’ajudaria amb la defensa legal de la teva empresa.

Confiança dels consumidors

Els clients veuran la teva marca de forma positiva i hi confiaran, ja que podràs garantir transparència a través del grau BRC obtingut.

Reducció de retirades de producte

Un bon control sobre els processos us permetrà reduir les probabilitats d’haver de fer una retirada de producte del mercat.

Accés a nous mercats

La certificació BRC Food és un reconeixement internacional que us permetrà ampliar la comercialització a nous mercats i farà la vostra empresa més competitiva.

Millora de la comunicació

La norma BRC Food permet que el procés productiu sigui més curt i més fàcil de gestionar. Per això, la comunicació entre totes les parts implicades se simplifica i millora considerablement.

Compatibilitat amb altres certificats

Les empreses certificades a BRC Food també poden obtenir altres certificacions com FSSC 22000 o IFS. A més, la norma permet fer auditories combinades.

Com implantar BRC Food?

A grans trets, aquests són els passos que has de seguir per implantar BRC Food. Des de Proacciona us ajudarem en tot el procés i estarem al vostre costat per a qualsevol qüestió.

  1. Preauditoria: Avaluació inicial de les instal·lacions.
  2. Pressupost: Confecció d‟un pressupost ajustat i un pla d‟implantació a 5-10 mesos.
  3. Inici del procés: Inici del treball amb l’assistència d´un dels nostres tècnics especialistes.
  4. Primera visita: Primera visita dimplantació in situ amb lassistència del tècnic assignat.
  5. Formació: Impartirem sessions formatives segons el lloc de treball.
  6. Implantació: Sessions de treball in situ i en línia.
  7. Auditoria interna: Avaluarem en quin punt us trobeu.
  8. Certificació: Certificació final amb una certificadora acreditada.

Diferències entre BRC FOOD i IFS FOOD

Juntament amb la norma BRC Food, també existeix IFS Food entre les normes en seguretat alimentària més rellevants. Totes dues són reconegudes internacionalment, però presenten algunes diferències importants que has de tenir en compte a l’hora d’escollir quin implantar a la teva empresa alimentària.

Consultoria en seguretat alimentària i APPCC de Barcelona

A Proacciona, consultoria en seguretat alimentària i APPCC de Barcelona, ​​som experts en la implantació de certificacions que garanteixin la qualitat i la innocuïtat alimentària. El nostre equip, amb més de 15 anys d’experiència, és especialista en implantar les normes BRC, així com IFSFSSC 22000, i pot assessorar-te perquè escullis la que encaixi millor amb la teva empresa. T’ajudem? Omple el formulari que trobaràs al final de l´entrada i ens posarem en contacte amb tu.

 

implantar brc food avantatges

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?