/* JS para menú plegable móvil Divi */

BLOG

Els 9 problemes principals de seguretat alimentària en restauració

La seguretat alimentària és una de les principals preocupacions del sector de la restauració. Els responsables de bars i restaurants han d’aplicar sistemes de control de seguretat alimentària als seus establiments per passar les inspeccions de sanitat. Però també per no danyar la seva reputació i assegurar la seva competitivitat al mercat.

A Espanya, hi ha un bar per cada 175 habitants, cosa que el converteix en el país amb més bars i restaurants del món. En aquest context, és important garantir al sector de la restauració que es compleix amb la normativa en matèria de seguretat alimentària i es respecten els drets dels consumidors.

Des de Proacciona, consultoria de seguretat alimentària a Barcelona, ​​us aconsellem perquè tinguis el teu establiment sota control i puguis garantir la innocuïtat alimentària.

9 problemes (i solucions) de seguretat alimentària en restauració

A continuació, podem observar alguns dels principals problemes de seguretat alimentària que afronta el sector de la restauració avui dia:

  • Qualitat de l’aigua: L’aigua és un factor fonamental per evitar intoxicacions alimentàries. No només serveix per beure i hidratar la població, sinó que també es fa servir per rentar aliments o netejar la vaixella usada. Cal examinar la qualitat i l’estat de l’aigua a través de controls específics, però també dels sistemes d’abastament com a dipòsits o les xarxes de distribució.
  • Zones d’emmagatzematge de fred i calor: L’emmagatzematge d’aliments que requereixen fred ha d’estar per sobre dels 5 ºC per evitar la proliferació de bacteris. A més, els aliments que requereixen conservar-se en fred i els que requereixen estar a temperatura ambient s’han de mantenir per separat.
  • Manca d’aïllament d’al·lèrgens: La manca de control dels al·lèrgens als aliments pot desembocar en problemes sanitaris en aquelles persones amb intoleràncies alimentàries. Per això, és essencial tenir en regla l’etiquetatge dels productes.
  • Plagues: Per al control de plagues, és fonamental tenir sota control la neteja de les instal·lacions, així com el menjador i sobretot la cuina. Si es detecta l’aparició de plagues, cal contactar amb especialistes per poder resoldre el problema com més aviat millor. En aquest post podràs saber més sobre com prevenir i controlar les plagues a restaurants i hotels.
  • Neteja i desinfecció: Totes les dependències del local han de ser netes i desinfectades en profunditat. Cal posar especial atenció a aquelles zones on es manipulen els aliments.
Cultura de seguretat alimentària
  • Formació del personal: És fonamental que els treballadors mantinguin unes bones pràctiques higièniques com ara rentar-se les mans abans i després de manipular aliments, portar un vestit net, no fumar a la cuina, entre d’altres. També és imprescindible que les persones que estiguin en contacte directe amb el menjar tinguin el carnet de manipulador d’aliments.
  • Gestió de residus: Els residus i les escombraries s’han de treure cada dia diverses vegades al dia, sense esperar que s’acumulin. És una bona idea tenir diverses galledes d’escombraries petites, ja que això indica que no hi ha marge que s’acumuli una gran quantitat de residus durant la jornada. A més, és important que les tapes dels cubs siguin hermètiques per evitar males olors o l’entrada d’insectes, per exemple.
  • Matèries primeres: En aquest sentit, entra en escena la traçabilidad i el control dels proveïdors. També és responsable de controlar les operacions de recepció de la mercaderia. També és essencial el tracte de les matèries primeres: no barrejar els aliments crus amb els cuinats, desinfectar i utilitzar diferents eines de cuina per a cada producte, cuinar correctament els aliments… Per això, el responsable ha de assegurar-se de les condicions en què s’ha de mantenir el producte: vigilar la temperatura i l’etiquetatge.
  • Termòmetres sense calibrar: L’ús incorrecte del temps i la temperatura pot provocar el desenvolupament de bacteris als aliments. És important adonar-se d’aquests detalls i avisar-ne un responsable, així evitaríem la mala conservació d’aliments i la proliferació de microorganismes.

Què oferim a Proacciona?

A Proacciona, oferim diferents serveis per protegir el teu negoci i garantir així la innocuïtat dels aliments. Fem controls exhaustius per evitar plagues a establiments, a través de la implantació del pla APPCC. També oferim cursos per a la formació del personal, com ara el de manipulador d’aliments per a diferents sectors. Si vols més informació no dubtis a emplenar el formulari de contacte que trobaràs a continuació.

T'AGRADA EL NOSTRE CONTINGUT?

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Categories

Formulari de contacte

¿Necesitas ayuda?